cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Nuhalna - kako?

clock-img

13.11.2008, 08:37

clock-img

Anonimen

Pozdravljene vse mamice in bodoče mamice,

mene pa zanima kako potekanuhalna,  je to ultrazvok preko trebuha ali vaginalni uz???

clock-img

13.11.2008, 08:42

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Največkrat preko trebuha. Če pa ni dobro viden plodek, ti ga naredijo vaginalno.

clock-img

13.11.2008, 08:52

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Vaginalni UZ sem jaz obakrat imela samo pri 8. tednu, ko je plod res še zelo majhen. Nuhalno sem pa obakrat imela prek trebuha. Mislim, da pri 12-ih tednih plod že mora biti toliko velik, da se dobro vidi prek trebuha. V bistvu NS ni nič kaj drugačna od običajnega UZ, samo da posebno pozornost nameni merjenju nuhalne svetline (razdalja med kožno gubo in hrbtenico), nosni kosti (ki je mongoloidi naj ne bi imeli), srčku in sečnemu mehurju. Pogleda pa tudi, če ima otrok vse prstke itd. :)

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 13.11.2008 8:53:50 >

clock-img

13.11.2008, 09:30

clock-img

zabbica

pencil-img

18

Jaz sem imela vaginalni UZ, ker je bil otrok  tak čudno obrnjen in ni šlo drugače izmeriti ns.

clock-img

13.11.2008, 09:34

clock-img

Deja

pencil-img

669

Ko sem bila na NS, je najprej začela UZ preko trebuh, po nekaj trenutkih pa se je plodek obrnil tako da se ni več skoraj nič prav videlo.
Zato je potem UZ potekal vaginalno.
Po cca 3 minutah pa se je plod zopet obrnil oz. je zaspal v neugodnem položaju, zato smo pregled prekinili - sem morala 20 minut hodit - iti na sprehod -da se je dete zbudilo, nato pa nazaj na pregled.
potem ji je le uspelo izmeriti razdalje, natisniti lepe slikice in naju razveseliti z rezultati...

21.6.2008-najlepši dan mojega življenja-postala sem gospa!!!
22.1.2009-smo dočakali našega princa...

http://www.ringaraja.net/sn/personalpage_user.asp?show=3&memID=1108329586

clock-img

13.11.2008, 09:34

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Jaz sem imela vaginalnega.

clock-img

13.11.2008, 09:40

clock-img

Blueeyes

pencil-img

9438

trebušnega ... se je vse dobro videlo, tako da nisem potrebovala vaginalnega

clock-img

13.11.2008, 09:41

clock-img

Blueeyes

pencil-img

9438

trebušna NS - se je vse dobro videlo, tako da ni bilo potrebe po vaginalni

clock-img

13.11.2008, 09:45

clock-img

ninini

pencil-img

356

trebušni vse ok.

clock-img

13.11.2008, 10:23

clock-img

smejčica

pencil-img

1542

jaz sem ga imela preko trebuha. Ker ga ni mogla zmerit, sem mogla iti 3 krat k njej. No, v tretje je šlo. Mi je blo pa prav fajn, da sem ga lahko toliko krat videla. :)

clock-img

13.11.2008, 14:06

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

Prvo trebušni, ker je pa bebica ležala na boku ni mogel dobro videt, zato smo naredli pol še vaginalnega, da je lahko naredil vse meritve.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

clock-img

13.11.2008, 21:39

clock-img

Pandica

pencil-img

5280

NS mi je delala UZ samo preko trebuha in se je vse super vidlo, sem pa res mogla prej "skakat", da sem zbudila user posted image , ker je ravno spala user posted image  

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

clock-img

13.11.2008, 22:45

clock-img

Katjusa

pencil-img

12159

prvič mi ga je delala vaginalno preko trebuha sploh ni poskusla ker je smatrala da sem predebela..... v drugo sem bla pri drugem G in ko sem ga vprašala če bo vaginalno me je začudeno pogledal in reku za to pa res ni potrebe in da bomo videli no ko je začel gledat je reku da se super vidi in da vsak špehek ni enak da včasih s ena kaki shui punci slabše vidiuser posted image user posted image user posted image user posted image tak da kakorkoli sam da so rezultati vreduuser posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem