writing-img

Nutelina torta-že 100x

clock-img

30.05.2008, 14:18

clock-img

aluš

pencil-img

704

Prosim, pomagajte. Jaz sem smotana ali pa nekaj ne znam več s tem iskalnikom, ampak po moje je iskalnik bolj za en k...

Nujno rabim točna in natančna navodila kako speči nutelino torto. To bo moj poskus peke po ne vem koliko letih. A mislite, da mi bo ratal, ker kuhanje ni moje področje. Ampak vse ste vedno napisala, kako je ta torta najbolj enostavna, najboljša in vedno rata. Moja smrkca pa itak da obožujeta nutelo.

Hvala.

clock-img

30.05.2008, 14:19

clock-img

Anonimen

tukaj

< Sporočilo je popravil kind lady -- 30.5.2008 14:20:16 >

clock-img

30.05.2008, 14:23

clock-img

fragola

pencil-img

3082

user posted image
Testo:
6 jajc
12 dag sladkorja
18 dag moke
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
4-5 žlic Nutelle

Nadev:
0,5 l sladke smetane
5 žlic Nutelle

Preliv:
2 dcl vode
5 žlic sladkorja

user posted image Jajca ločimo. Rumenjake in polovico sladkorja penasto vmešamo. Beljake z drugo polovico sladkorja stolčemo v trd sneg. V rumenjake vmešamo nutello, dodamo 1/3 snega in postopoma presejano moko zmešano s pecilnim praškom; nato dodamo preostali sneg in narahlo premešamo vse skupaj.
Pečemo pri 180 stopinjah približno pol ure.

Ko je torta pečena in ohlajena, jo razrežemo na 3 plasti.
Stolčemo stepeno smetano in dodamo nutello.
V lončku zavremo vodo, kateri smo dodali sladkor, nato jo ohladimo in z njo navlažimo vsako plast torte posebej.

Vsako plast torte namažemo z 1/3 kreme
(zadnja tretjina je za premaz torte po vrhu).

Uporabite pravo Nutello, če ne okus ne bo pravi.

Upanje zadnje umre!

clock-img

30.05.2008, 14:30

clock-img

lex

pencil-img

6532

Pa ne se ustrašit peče se res ful dolgo, pa smetana z nutelo je bolj tekoča

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

clock-img

30.05.2008, 14:33

clock-img

fragola

pencil-img

3082

IZVIRNO SPOROČILO: lex

Pa ne se ustrašit peče se res ful dolgo, pa smetana z nutelo je bolj tekoča

jaz dam krem fiks, da rata bolj trdo,sem pa jo dala že dvakrat v skrinjo in je bla full dobra kot sladoledna tortauser posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

clock-img

30.05.2008, 14:49

clock-img

aluš

pencil-img

704

Hvala še enkrat, upam da v ponedeljek poročam, da je uspela.

clock-img

30.05.2008, 19:42

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Tudi jaz dam kremfix v smetano in pride prav lepo čvrsta. Drugače pa jaz dam to kremo le na plasti v torti, povrhu ppa jo oblije, s čokolado, mi pride boljša in lepša.

clock-img

30.05.2008, 21:54

clock-img

kjava

pencil-img

2416

Ma, kaj vidite na tej nutela torti. Jest sem jo enkrat jedla, pa ni blo nič posebnega. Sem že veliko boljše torte jedla. Pa mam sicer rada nutelo. Je pa res, da ne vem, če je bla prav z nutelo narejena, ker je to baje pomembno.

clock-img

30.05.2008, 22:59

clock-img

Anonimen

Jaz dam kremfix v navadno smetano, v alpsko pa ne. Pa dam v testo pol manj sladkorja, za navlažitev pa uporabim mleko+sok ali mleko+rum. Na vmesne ploskve dam smetano + sadje, po vrhu pa namažem s kremo nutela. Pa mi je ful dobra, ker se mi zdi drugače kar preveč sladka.

clock-img

31.05.2008, 09:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Ma, kaj vidite na tej nutela torti. Jest sem jo enkrat jedla, pa ni blo nič posebnega. Sem že veliko boljše torte jedla. Pa mam sicer rada nutelo. Je pa res, da ne vem, če je bla prav z nutelo narejena, ker je to baje pomembno.

Vsaj še enauser posted image . Meni je tudi zanič. Obožujem nutelo, ćokolado, čokoladne torte, ampak tale nutelina je najslabša.

clock-img

31.05.2008, 10:46

clock-img

~Biba~

pencil-img

1864

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Vsaj še enauser posted image . Meni je tudi zanič. Obožujem nutelo, ćokolado, čokoladne torte, ampak tale nutelina je najslabša.

Smo že 3user posted image .  No, ni mi zanič; a tudi tak fenomenalna ni .

clock-img

31.05.2008, 13:30

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Jaz popolnoma nič, ker načeloma ne jem sladkega, otroci jo pa obožujejo in to je pomembn, ker nenazadnje pečem za njihove RD. IN še vedno je biv odgovor na vpprašanje, kakšno si želi: Nutelo. Kaj naj pol? Saj bi jaz tudi kdaj kakšno drugo, pa ne gre.

clock-img

31.05.2008, 13:35

clock-img

April

pencil-img

5459

Ja tale torta je tud zame nekaj boljšga. Al sem pa peveč pričakovala, ko sem toliko pozitivnih kritik slišalauser posted image

clock-img

03.06.2008, 18:49

clock-img

muška

pencil-img

3223

meni je ta torta super, ker se jo res na izi način naredi, biskvit ful dober rata, fino jo je rezat in ful lepi kosi pridejo ven. Sam okus pa meni tudi ni bil bog ve kaj, ampak jaz ne maram nutelle.

Aja smetana pa meni ni prišla čisto nič tekoča ven, ker sem uporabila restlinsko. Upoštevati moraš tudi to, da moraš smetano najprej stepst, šele v stepeno smetano daš nutelo in stepaš še toliko časa, da se premeša. Krema je pa prav gosta, sem brez problema z njo še šamrolce napolnila

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem