writing-img

Očetovski dopust

clock-img

04.03.2008, 17:59

clock-img

Žaklin

pencil-img

21

Pozdravljeni, sem user posted image aprilčica, a še nisem sodelovala na forumih, tokrat pa pišem, ker sem oddala že vse pole za porodniški dopust, pa paket in pač vse kar jaz rabim, oborožili pa so me z polami za mojega dragega. Sedaj pa sem nekje zasledila, da naj bi za začetek očetovskega dopusta tudi on zaprosil najkasneje do 30 dni pred predvidenem roku poroda (to je tistih neprekinjenih15 dni) - hmm, kako ste ve rešle to...se ne da to nekako vse papirno nardit dan ali dva po rojstvu - saj ne moremo vedet kdaj bo naš mali user posted image prisijal na ta svet user posted image
Hvala že vnaprej...

Aja, pa še nekaj me zanima user posted image - če se očetovstvo prizna pred rojstvom se to opravi na Občini (MB) ali se ravno tako gre na socialno? user posted image
Hvala, pa lepe dni...user posted image

clock-img

04.03.2008, 18:35

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Za očetovski dopust zaprosi najmanj 1 dan pred koriščenjem in sicer na podlagi potrdila o rojstvu otroka (dobiš v porodnišnici kmalu po porodu) oz. na podlagi rojstnega lista, če koristi kasneje.

Za očetovstvo se mislim da uredi na CSD-ju. Več ti bodo povedale tiste, ki imejo s tem izkušnje.

clock-img

04.03.2008, 20:39

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Očetovstvo greš uredit na občino, rabiš samo os. dokument in potrdilo o predvidenem roku poroda.          Pa user posted image  ne pozabi z sabo vzet...........

< Sporočilo je popravil Vrtnica79 -- 4.3.2008 20:40:32 >

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

04.03.2008, 21:09

clock-img

benika

pencil-img

7793

Očetovstvo greš uredit na občino, rabiš samo os. dokument in potrdilo o predvidenem roku poroda. Pa ne pozabi z sabo vzet...........

Očetovstvo pred rojstvom urejaš na CSD-ju, po rojstvu pa na občini.

clock-img

04.03.2008, 21:12

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Očetovstvo greš uredit na občino, rabiš samo os. dokument in potrdilo o predvidenem roku poroda. Pa ne pozabi z sabo vzet...........

Očetovstvo pred rojstvom urejaš na CSD-ju, po rojstvu pa na občini.

Ne, ni res! Jaz sem to urejala pred rojstvom na občini. So me iz CSD napotili tja.

clock-img

04.03.2008, 21:20

clock-img

benika

pencil-img

7793

Ne, ni res! Jaz sem to urejala pred rojstvom na občini. So me iz CSD napotili tja.

Ne se razburjat, škoduje lepoti.user posted image  Jaz sem rodila januarja, na dan poroda sva urejala očetovstvo in sicer na CSD-ju in ne na občini. Je očitno različno od občine do občine.

clock-img

04.03.2008, 21:50

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Saj se ne razburjam, samo povem da ne bo nepotrebnega letanja. No, jaz sem rodila novembra in to uredila v Mb na občini.

Vem pa da ni vsepovsod enako. Samo kot vidim je Žaklin spraš evala za Mb.

clock-img

05.03.2008, 10:19

clock-img

Žaklin

pencil-img

21

Hvala za pojasnila, no bomo prvo probali na občini pa bomo vidli kaj bodo rekliuser posted image user posted image
Ja, za očetovski dopust pa se mi je zdelo, da ne bi smelo bit tak komplicirano, hvalauser posted image

Lepe dni brez skrbi user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem