writing-img

Očetovski dopust v Avstriji

clock-img

20.02.2012, 14:56

clock-img

Veron

pencil-img

9

Pozdravljeni!

Zanima me, če kdo ve, kako je z očetovskim dopustom v Avstriji? Mož je tam zaposlen, pa me zanima, če ga lahko zahteva. So v AT še kakšne ugodnosti ob rojstvu otroka?
Najlepša hvala

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 20.2.2012 17:43:11 >

clock-img

22.02.2012, 15:57

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Zdi se mi, da je v Avstriji plačan očetovskih dopust opredeljen v kolektivnih pogodbah dejavnost in je od pogodbe do pogobe različen......

< Sporočilo je popravil liliana -- 22.2.2012 15:58:17 >

clock-img

28.02.2012, 09:00

clock-img

Veron

pencil-img

9

Moj mož dela kot šofer, ampak nikjer nisem zasledila, da bi v kolektivni pogodbi pisalo kaj o očetovskem dopustu. Prosim za več mnenj.

Najlepša hvala

clock-img

28.02.2012, 10:00

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Če v njegovi kolektivni pogodbi ne piše nič o očetovskem dopustu, potem ga ni.....

ker očetovskega dopusta v taki obliki, kot je pri nas v Avstriji ni.....da bi država določila očetu pravico, da mu pripada 15 dni očetovskega dopusta......

Paternity leave (responsibility of Federal Ministry of Economy, Family and Youth)
There is no statutory entitlement to Paternity leave, though collective agreements may provide
a few days off for fathers immediately after the birth of a child, during which time fathers receive full earnings replacement.

http://www.leavenetwork.org/fileadmin/Leavenetwork/Country_notes/Austria.published.oct_2010.pdf

< Sporočilo je popravil liliana -- 28.2.2012 10:08:21 >

clock-img

28.02.2012, 11:24

clock-img

Veron

pencil-img

9

Najlepša hvala!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem