writing-img

OŽENJENI ŠTERCI

clock-img

16.12.2004, 20:26

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

eto sprašujem vsepovsod v želji da bi čimprej spet jedla to

pozna katere to hrano. Ko sem bila mala mi je to kuhala babica (Benedikt- bližina Lenarta). Sem se ravno z mamo zadnjič pogovarjala kako je bilo to dobro in če zna to pripravit. Pa je rekla da ne:((:((:((:((:((:((:((- sem full žalostna, ker bi še to rada kdaj jedla.
V kakšni kuharski knjigi tega izraza ne moreš najti seveda.
Mislim pa da je bilo nekaj v zvezi z moko in morda z krompirjem- v glavnem kot bela polenta je bila in tako, tako dobro.
Jaz bi imela recept

clock-img

16.12.2004, 20:30

clock-img

dix

pencil-img

897

Sem ti že napisala na MON-u.

clock-img

16.12.2004, 20:57

clock-img

puncica

pencil-img

9847

a so to slučajn štajerski žganci. Ko se da krompir v vodo, pa potem daš moko noter, pa lukno noter nardiš in to kuhaš 20 minut, potem pa vse skup zmešaš, pa s kuhalnico nardiš žgance? Se je potem to z belo kavo al pa s zeljem, repo, gobjo juho?

No če je to to, jaz znam nardit:bravo:

clock-img

clock-img

india

pencil-img

5342

Mojca, to so ožejeni žganki po štajersko, ali krompirjevi žganci, kjer se moed kuhanjem doda moka,...če rabiš recept, ti ga poiščem in pošljem.
So pa res zelo dobri!!!
:rozica::rozica:

clock-img

clock-img

puncica

pencil-img

9847

a ja pa temu se tle na gorenjskem rečejo oženjeni žganci:zmeden:

clock-img

16.12.2004, 21:46

clock-img

india

pencil-img

5342

Po tvojem receptu aodeč punčica,ja so to oženjeni žganci,ja, njammmi,kdaj lahko pridem?:bravo::bravo:

clock-img

16.12.2004, 22:07

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Hja že dolg jih nisem delala, moj dragi jih ni ravno navajen pri nas smo jih pa ful pojedl, me je pa mami naučila kako se jih nardi in men so ful dobri sploh zabljeni z ocvirki pa z belo kavo al pa z gobovo juho. MMMMMM se mi kr sline cedijo:bravo:

clock-img

17.12.2004, 10:43

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

pridem k tebi puncica da me jih naučiš delat:bravo::bravo:

clock-img

17.12.2004, 11:01

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Mogoče jih v kratkem nardim, pa vse poslikam in podrobno napišem recept, morda bo pa potem tud teb ratal:bravo::bravo:

clock-img

18.12.2004, 12:20

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

ja pa res te poskusi čimprej, ker meni se že sline cedijo:sloncek::sloncek::sloncek:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem