IZVIRNO SPOROČILO: Hubabuba
Za prijavo po možu potrebuješ izpoljnen obrazev MDČ, ki mora biti tudi žigosan s strani delodajalca (policije) in poročni list. Obrazec naj mož nese v kadrovsko in počaka, da ga izpolnejo. Nato ga nesita skupaj s poročnim listom na ZZZS.
Od plače mu ni potrebno plačevati ničesar, saj gre za zavarovanje po družinskem članu in ne vzajemna. Mogoče urejajo napačno stvar.
no... obrazec je že izpolnjen, prav tako je narejena kopija, ter moral sem napisati na roko (računalnik) tudi neko izjavo, da želim, da je žena zavarovana po meni, ker pač ni zaposlena...
hudič je, ker je te papirje tajnica nesla na center za socialno delo

, kjer pa ji papirjev niso hoteli sprejet, češ da ni izjave o mojem in ženinem premoženjskem stanju... ni mi jasno zakaj na CSD, ko pa so to papirji za zavod za zdravstveno zavarovanje...razen če bo CSD plačeval za to?
no sedaj me je tajnica napotila na davčni urad na stalnem naslovu bivanja (zame in ženo)

, zarad potrdila, da ženi ni zaposlena... sam, a ni za to zadolžen Zavod za zaposlovanje
če povem po pravici, so naše tajnice take kokoši, da očitno res ne ve kaj bi rade... do ponedeljka ji dam vse papirje, če pa bo še kaj treba, bom začel delat galamo, ker se zaradi njihove "sposobnosti" moji stroški samo kopičijo... sposobnost pa taka
da ne govorim, da bi moral mirovat, ker sem na bolniški
p.s. kaj je MDČ?