cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Ocenjevanje strani na googlu

clock-img

20.07.2011, 12:15

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Upam, da se katera spozna na to. Danes sem zasledila, da se da na googlu ocenjevat spletne strani. Gledala sem namreč, kako visoko je uvrščena naša spletna stran, ki nam jo je naredil študent, ki se s tem ljubiteljsko ukvarja in jo je tudi optimiziral. Gre se nam seveda, da bi bila stran čim višje. No in stran je seveda na prvi strani, kar je bil cilj - se pravi user posted image . Mene zdaj zanima, ker smo bili približno kakšen mesec, dva v povprečju na drugi strani, na kak način smo v bistvu prišli na prvo stran - če je to mogoče zdaj odvisno od teh ocen. Sprašujem zato, ker pač se mi ne zdi samoumevno, da bomo na prvi strani kar ostali, se pravi se bo treba verjetno za ta položaj borit s konkurenco. Včasih, vem, da je bilo to menda odvisno od količine klikov na stran. Zanima me še to, če kdo ve, kje se te ocene strani preverijo - za našo stran in v primerjavi s konkurenco, po možnosti. Po osebnih ocenah ljudi, ne samo poznanih, pa so sicer ocene strani zelo pozitivne, ampak uvrščenost pa itak ni odvisna od samega dizajna.

clock-img

20.07.2011, 13:38

clock-img

enkratna

pencil-img

821

Hm, še en vidik je pri tem, kako "visoko" pri zadetkih se pojavi določena spletna stran. Če je spletna stran dizajnirana po SEO standardih (SEO = search engine optimisation, to so pravila za optimizacijo strani za večjo prepoznavnost). To pomeni, da je ta vaš študent upošteval sodobne usmeritve, da so naslovi strani oz. t.i. "meta tagi" kvalitetni, zaradi ćesar je spletna stran višje v zadetkih iskalnikov, kot bi bila brez tega.

Seveda pa je število klikov (analiza obiskanosti) ena od stvari, kar - vsaj pri Googlu - ohranja stran na višjih pozicijah. Druga zelo pomembna stvar je osveževanje vaše spletne strani. Večkrat ko spreminjate vsebino (dodajate vsebino, novice, ipd), večja verjetnost je za ohranitev dobre pozicije v zadetkih.

clock-img

21.07.2011, 11:37

clock-img

Anonimen

Uf, kako je z ocenami, ne vem, ampak na optimizacijo vplivajo tudi druge stvari, recimo čim večje različnih virov (od kje uporabniki pridejo do vaše strani ter čim večje število različnih ključnih besed, s katerimi uporabniki pridejo do vaše strani. Pa slike v google iskalniku itd.
Fajn je tudi mreženje, recimo imaš ti in kolega podobne ali sorodne interese na spletni strani (se zmišljujem, recimo ti prodajaš gume, on pa ima mehanično delavnico) in naredita medsebojne povezave do spletnih strani, kao priporočila, reference, sodelujemo z ali kaj podobnega.
V več različnih imenikov si vpisan, bolje je (tudi na kitajskem, recimo).
V naši branži je mesarsko klanje user posted image , vsi se grebemo, da bi bili čim više.
Potem me pa kličejo z raznih firm, da bi nam optimizirali za ne tako majhne denarje, da bi prišli v googlu čim više jih vprašam, če so sploh preverili, kje smo, pa niti toliko niso, da bi pred klicem v googlu naredili poizvedbo.

clock-img

25.07.2011, 11:51

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Hvala za odgovore. To sem tudi že razmišljala, ja, o izmenjavi povezav, nisem pa še realizirala. Verjetno je fajn dat tudi oglasne pasice kam, ampak še tega nismo naredili, ker je zaenkrat tako malo strani, kjer bi bili ciljni kupci. Ena stran obstaja, se mi zdi, da je zelo obiskana, kar se tiče oglasov pa je ful mrtva, sploh mi niso na meil odgovorili, tako da jih grem kar poklicat.

clock-img

14.12.2021, 19:40

clock-img

poredni očka

pencil-img

2


IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Hm, še en vidik je pri tem, kako "visoko" pri zadetkih se pojavi določena spletna stran. Če je spletna stran dizajnirana po SEO standardih (SEO = search engine optimisation, to so pravila za optimizacija spletnih strani za večjo prepoznavnost). To pomeni, da je ta vaš študent upošteval sodobne usmeritve, da so naslovi strani oz. t.i. "meta tagi" kvalitetni, zaradi ćesar je spletna stran višje v zadetkih iskalnikov, kot bi bila brez tega.

Seveda pa je število klikov (analiza obiskanosti) ena od stvari, kar - vsaj pri Googlu - ohranja stran na višjih pozicijah. Druga zelo pomembna stvar je osveževanje vaše spletne strani. Večkrat ko spreminjate vsebino (dodajate vsebino, novice, ipd), večja verjetnost je za ohranitev dobre pozicije v zadetkih.





Osebno mislim, da je najpomembnejše, da imaš na strani zelo kvalitetno vsebino, za tisto ključno besedo, za katero se želiš visoko uvrščat.user posted image Meta opisi, meta naslovi in ključne besede so osnova, ki jo moraš imeti, samo zaradi tega pa se ne boš rangiral na prvi strani. user posted image

clock-img

28.12.2022, 19:48

clock-img

Ukomaldu

pencil-img

3

Google ima več kot 200 dejavnikov razvrščanja strani spletnega mesta. Če ste zdaj na prvi strani, potem za zdaj ne storite ničesar in opazujte pozicije. Prvo pravilo je, če nekaj deluje, se tega ne dotikaj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem