cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Odpoved v času porodniške

clock-img

28.04.2008, 21:08

clock-img

Nogavica

pencil-img

3170

Prijateljica bi rada menjala službo, tako da bi po končani porodniški začela že na novem delovnem mestu. Kako je z odpovedjo oz. odpovednim rokom? Je isto, kot če bi zdaj delala, ali je postopek kako drugačen, ker gre za čas porodniške?

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

clock-img

28.04.2008, 21:22

clock-img

Lunca1

pencil-img

6022

postopek je enak, napiše da prosi za sporazumno prekinitev delovnega razmerja s tem in tem datumom

clock-img

28.04.2008, 21:30

clock-img

tropical

pencil-img

2079

A ni če daš pred ztekom porodniške 2 meseca. Lahko to preneseš v službo ali neki tazga. Pol pa loh koristiš ta porodniški dopust do 3 let. Neki sm slišala sam, ne vem točn za kaj se gre.

clock-img

28.04.2008, 21:38

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Je isto, kot če bi zdaj delala, ali je postopek kako drugačen, ker gre za čas porodniške?

isto - jaz sem naredila tako
3-mesečni odpovedni rok
poslala sem pošto priporočeno 2,5 meseca pred koncem porodniške, da z dnem cca 2 tedna po koncu porodniške dajem odpoved in potem sem tista 2 tedna še pokoristila stari dopust - sveda sem o nameri izkoriščanja dopusta obvestila in se dogovorila s šefom

clock-img

06.05.2008, 11:34

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Odpovedni rok začne teči z koncem porodniške in nič prej. Če delodajalec soglaša pa lahko odpovedni rok skrajšaš.

Lep pozdrav
tasika

clock-img

06.05.2008, 14:41

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Odpovedni rok začne teči z koncem porodniške in nič prej. Če delodajalec soglaša pa lahko odpovedni rok skrajšaš.

Ne, odpovedni rok začne teči z dnem obvestitve delodajalca - lahko tudi med porodniško - saj je namen odpovednega roka, da si v tem času delodajalec lahko najde zamenjavo in če te ta čas ni tam, te pač ni, oni imajo pa še vedno 3 mesece časa, da najdejo zamenjavo.

V mojem primeru je bilo 3 mesece od poslane priporočene pošte (s povratnico).

clock-img

07.05.2008, 11:02

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Očitno so moji možgani na dopustu. Če logično razmislim se moram strinjati s sazi. Samo se mi zdi da sem enkrat slišala za tak primer, zato sem tako suvereno napisala odgovor. Ampak je res da če si na porodniški nekdo dela tvoje delo in ni razloga da ne bi mogel podati odpovedi.
Se opravičujem za napačen 'nasvet'user posted image

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem