Se čisto strinjam z Lalico, tk kot pr nas tam do 10 meseca nič, potem pa začeti, tako da je sam odločil, da mora it na školjko, kahlici, ki mu je bila tako všeč je uporabljal za igro(en fancy avtoček) tk da ne razumem kk to pr enih traja pa traja......
Sej ni treba, da vse razumeš. Če bi se mame zavedale, da je vsak otrok individualno bitje, bi bilo marsikdaj bistveno lažje...za vse. Niso vsi otroci narejeni, da pri 10ih mesecih kakajo v kahlico, niti ne poznajo vsi abecede pri dveh letih.
Naš otrok se je prvič vsedel na kahlico pri 9. mesecih. Ampak lulal in kakal pa ni vanjo. Gor je sedel in se igral z njo. Pa smo ponovno poizkusili pri letu in pol. Pa je bil kako uro brez plenice, več nam ni uspelo. Pri dveh letih in 3 mesecih, pa mu zjutraj nismo dali gor pleničke in je bil suh. Prav tako smo jo v 2 dneh ukinili tudi ponoči.
Morate razumet, da otrok ni robot in da nima daljinca na katerega bi pritiskale, da bi delal po vaših željah. Otok sam vam bo pokazal kdaj je pripravljen na osvojitev kakšne stvari.
Otrok je sedaj v obdobju, ko išče svoj jaz. In pri tem krepko preizkuša meje, do kam lahko gre. Morala boš postaviti smernice, kaj lahko in kaj ne. In pri tem krepko vztrajati. Ko mu boš enkrat začela popuščati, ti bo kmalu zrasel čez glavo.
Razumem te, kako je, če je otrok zahteven in redoljuben. Moj triletnik je isti. Pa kaj naj...otrok ima rad red in to ni nič slabega. Je vsaj vse pospravljeno. Silim ga ne, če pa želi pospravljat, pa naj. Tudi on zahteva veliko pozornosti, vendar mu jaz ne berem, rišem in ne vem kaj še vse, ampak lepo eno stvar začneva skupaj, potem pa nadaljuje sam. Tudi pravljice bereva le zvečer, čez dan pa včasih delava obnovo pravljice. Veliko stvari je, s katerimi ga lahko animiraš, ne da bi pri tem morala sedeti zraven njega. Trenutno je pri nas hit barvanje figuric iz gipsa.
Trma je pa po besedah naše psihologinje lahko tudi posledica tega, da je otrok prepameten za svoja leta.