cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Olajšava za vzdr. dr. člana

clock-img

13.05.2009, 15:06

clock-img

LERO

pencil-img

828

Zanima me, če ima katera izkušnje z olajšavo za vzdr. dr. člana in je samohranilka. Jaz sem otroka uveljavljala skozi celo leto - olajšav naj bi bilo za 2183 €. Na inf. izračunu imam 1091 €. Pol manj.
A je to možno, da zato, ker je olajšavo uveljavljal tudi otrokov oče zaradi plačevanja preživnine?

clock-img

13.05.2009, 15:26

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Zato.....cela olajšavo, v tvojem primeru 2.183 EUR se lahko v enem letu uveljavlja le enkrat......in če jo uveljavljal tvoj bivši partner 12 mesecev in si jo 12 mesecev uveljavljala ti, DURS v tem primeru to razdeli pol tebi, pol njemu.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 13.5.2009 15:35:21 >

clock-img

15.05.2009, 11:30

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zato.....cela olajšavo, v tvojem primeru 2.183 EUR se lahko v enem letu uveljavlja le enkrat......in če jo uveljavljal tvoj bivši partner 12 mesecev in si jo 12 mesecev uveljavljala ti, DURS v tem primeru to razdeli pol tebi, pol njemu.....

Tako je - če se ne morta zmenit in jo uveljavljata kar oba, DURS lepo da vsakemu pol in konec.

clock-img

18.05.2009, 14:56

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Kaj pa naj naredijo?
Zakon pravi, da če otroka vzdržujeta oba starša, lahko tudi olašavo uveljavljata oba.

Lep pozdrav
tasika

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem