writing-img

Oporoka

clock-img

01.04.2009, 13:49

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

No, že en čas me preganja misel, da moram napisati oporoko. Pa ne, da me grabi kakršna koli panika, ampak glede na to, da sem veliko na poti (avion, avto), sem se odločila, da bi za vsak primer napisala zadevo.

Iščem po netu kakšne informacije, pa razno to, da jo lahko lastnoročno napišeš, ali pa imaš priče ali pa pri notarju, me zanima sama vsebina oporoke. Ali moraš točno našteti oz. točno tako napisati kakor je napisano v dokumentu o lastništvu (recimo, kvadraturo, itd). ali lahko napišeš, da pač želiš, da podeduje nepremičnino, katera je v moji lasti... Saj ne vem - a sem ful zakomplicirala...

Pa če še katera ve, koliko stane overitev oz. spis oporoke pri notarju...

LP A

clock-img

01.04.2009, 19:24

clock-img

pupe

pencil-img

147

Pri tem ti lahko pomaga pravnik ali pa notar. Ko boš urejala te stvari, boš morala priložiti zemljiško-knjižni izpisek, in kar natančno opisano kakšna je neprimičnina, velikost in kje se nahaja...
ko smo mi urejali te stvari, sta bili zraven dve priči, stalo nas je pa okoli 300E.

clock-img

01.04.2009, 20:29

clock-img

hrchy

pencil-img

949

Moj oce jo je napisal lastnorocno in je veljala.

In ni treba napisati natancne kvadrature itd. - dovolje je npr. avto Renault Kangoo zapuscam... stanovanje na (naslov) zapuscam.... moras pa vedeti, da v bistvu zapuscas samo pol avta/stanovanja... ce je bilo to ustvarjeno/kupljeno v casu trajanja zakonske ali izvenzakonske partnerske zveze.

clock-img

01.04.2009, 21:49

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Ampak moram verjetno to lastnoročno napisano oporoko tudi overiti pri notarju? A vseeno velja, če je samo napisana?user posted image

clock-img

01.04.2009, 22:23

clock-img

hrchy

pencil-img

949

ne, ni ti treba overiti.

poglej si vec tukaj:
www.pravniki.info/predpisi/Zakon_o_dedovanju.doc

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem