writing-img

Ostal mi je cel lonec kuhanega riža

clock-img

06.05.2007, 16:01

clock-img

muška

pencil-img

3223

Danes mi je od kosila ostal cel lonec kuhanega riža(je bilo ostalega preveč in ga nismo pojedli) .

Kaj bi lahko naredila iz njega, recimo jutri za kosilo? Samo pogrela ga nebi. Je pa kuhan na vodi z dodano jušno kocko.

Se sploh kaj da?

clock-img

06.05.2007, 16:10

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Čisto enostavno - posebej skuhaš omakco, ali zelenjavno ali pa meso + zelenjava + pasiran paradižnik, zmešeš z rižem in imate rižoto.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

06.05.2007, 16:16

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Škoda, da si dodala kocko. Najprej sem pomislila na rižev narastek. Tako ti ne ostane kaj drugega kot rižota. Z morskimi sadeži mogoče?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

clock-img

06.05.2007, 16:37

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Omako iz bučk, mogoče? Ful fajn pride iz riža. Ali pa če boš filala paprike user posted image potem ti tudi tale riž pride v upoštev. Ali pa če narediš meso + omaka + riž + solata.

clock-img

06.05.2007, 16:52

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Kakšna riževa solata-podobna kot testeninska?

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

06.05.2007, 21:29

clock-img

Anonimen

Čufte?

clock-img

06.05.2007, 21:30

clock-img

Anonimen

Riževe polpete-hrustljaveuser posted image

clock-img

06.05.2007, 21:40

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

A lahko dobimo recept za riževe polpete? Dalija prosiiiiimmmmuser posted image  Ker prvič slišim za te polpetuser posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

06.05.2007, 21:40

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Najbolje je, da ga vržeš. Če bi ga jutri jedli, pa skuhaš lepo svežega. Simpl, pa najbolj sigurno.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

clock-img

06.05.2007, 21:43

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

Kaj hudiča pa se lahko zgodi rižu? A lahko dobi salmonelo????user posted image   Mama mia, potem sem ful slaba gospodinja. Mi pojemo riž naslednji dan...če ga kaj ostane.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

06.05.2007, 21:48

clock-img

Anonimen

V hladen kuhan riž daš malo popraženo čebulo,jajca-odvisno od količine riža,peteršilj,sol in česen.Vse dobro premešaš,nekaj časa pustiš stati,da se prepoji.Potem z dvema žlicama maso oblikuješ v polpet,malo potlačiš,da ni predebelo in ocvreš v vročem olju.Če masa ni preveč mokra,lahko oblikuješ z rokami.Zlatorumeno ocvreš in ponudiš z zeleno solato.

clock-img

06.05.2007, 21:48

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Nikjer nisem napisala, da bi lahko kaj do riža dobil, še manj salmonelo. Samo ni mi jasno, kaj je problem še enkrat riž skuhat, al pa ga dat med odpadke. Ker glede na ceno riža saj pri nas ni živilo, ki bi ga prihranili za naslednji dan. In to kljub temu, da sploh ne vemo, kako bi ga porabili.

clock-img

06.05.2007, 21:49

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Kakšna riževa solata-podobna kot testeninska?

To mi je dobra ideja.

Pa še v hladilnik ga lahko postaviš kar takoj, da ga ne napade kakšna žvalca user posted image

clock-img

06.05.2007, 22:09

clock-img

cincamarinca

pencil-img

50

IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Ker glede na ceno riža saj pri nas ni živilo, ki bi ga prihranili za naslednji dan. In to kljub temu, da sploh ne vemo, kako bi ga porabili.

Predvidevam, da ne gre za denar. cmokec, na svetu smo tudi ljudje, ki se nam metanje hrane v koš niti približno ne zdi pravilno ravnanje. ne glede na to, kako poceni je. Posebej še, ko spoznaš ljudi, ki nimajo niti skodelice riža. Te kar zmrazi. Pri nas je hrana tako poceni, da se ne zavedamo, da je to dobrina.
Pa nisem želela neke moralne razprave odpret, ampak samo pojasnit, zakaj se nam (nekaterim) pač ne zdi samo po sebi umevno, da bi v koš vrgli poln lonec riža.
Pa lep pozdrav vsem!

clock-img

06.05.2007, 23:29

clock-img

ziva_

pencil-img

106

jaz bi naredila solato. na kocke narezes kisle kumarice, dodas koruzo, čebulo (lahko tudi brez), majonezo in kislo smetano... pa se malo v hladilniku pustis, da se vse skupaj lepo veze, in imas odlicno prilogo k pleskavicam, čevapcicem...

clock-img

07.05.2007, 10:29

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Cincamarinca, se popolnoma strinjam in pazim, da skuham ravno pravšnjo količino. 

clock-img

07.05.2007, 10:54

clock-img

pajčolanka

pencil-img

679

mmm jaz bi naredila rizi bizi-samo dodala bi kuhan korenček in grah. vedno naredim malo večjo porcijo rizi bizija ker ga moj ne je in mi ostane še za večerjo.  zraven za kosilo pa še zrezki v omaki....

clock-img

07.05.2007, 10:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

08.05.2007, 20:01

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Najprej bi pripomnila samo to, da meni riž ni ravno poceniuser posted image . Nekateri si očitno lahko privoščijo prav vse, tudi metanje še uporabne hrane stran.

Moj namig za porabo riža je tudi ta, da ga lahko segreješ in daš kot prilogo raznemu mesu z omako (polpeti, zrezki, golaž...) in seveda zelena ali paradižnikova solata.

clock-img

15.05.2007, 10:07

clock-img

Slončica

pencil-img

576

Isto kot predhodnice,pri nas ga zmeri skuhamo več,ker ga pol dobita še psa..drgač pa je rizi bizi iz ohlajenga riža men osebno boljši,ker ni tok pocast..al pa v pečici ga lahko zapečeš čez daš zrezke posuješ s sirom in daš v pečico zapečt..al pa morske sadeže...ma idej je ful

clock-img

16.05.2007, 15:02

clock-img

mikina

pencil-img

240

Pri nas pa gre najbolj ta varianta:
kar ostane riža dam noter jajce ali dve odvisno od količine, naribam sir, včasih še malo posebne klobase na koščke, obvezno origano, sol, poper. Maso dobro premešam in naredim kroglice jih spaniram in ocvrem.user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.05.2007, 08:30

clock-img

Anonimen

paelja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem