writing-img

Otroške vajeti...

clock-img

27.07.2008, 13:03

clock-img

Srečk@

pencil-img

35

...za prve samostojne korake; ali jih je katera uporabljala, katere in kje se kupijo?
Hvala.
S.

clock-img

27.07.2008, 15:39

clock-img

Suzy.

pencil-img

233

Jaz sem jih pri starejši uporabljala. Chicco, se ne spomnim več, kje sem jih kupila. Prišle so res zelo prav, ker je na začetku tako hitela hodit, da se je na vsakih par metrov zložila na nos. Tako, da smo nekako preprečili tiste ta hujše padce prvi mesec ali dva. Potem jih pa itak ne rabiš več.

Ta mali je pa zdaj začel zadost dobro sam hodit, da bi bile uporabne ampak mu gredo blaaaznoo na živce. Tako, da mu jih ne dajem gor.

clock-img

27.07.2008, 21:07

clock-img

barika

pencil-img

6448

v baby centru jih imajo. Sem glih danes gledala, ker to mika mojega, da bi jih kupil, men se pa zdi kot pes na povodcu.user posted image

aja, cena, ene so okoli 6€, druge pa skoraj 10€ več.

clock-img

28.07.2008, 07:14

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.07.2008, 21:45

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Kolikor jaz razumem, te vajeti v bistvu sploh niso za preprečevanje padcev (tukaj se strinjam z Nalin), ampak če greš kam v gužvo, da se ti otrok recimo ne zgubi, ima pa še vedno nekaj svobode za raziskovanje (to je fajn za tiste, ki se ne marajo držat za roke). Mi jih bomo definitivno moral kupit, ker je mož invalid (sicer hodi, ampak bolj počasi) in ko bo šel sam kam s tamalo, jo bo moral nekako imet pod kontrolo (nest jo ne bo mogel), drugalče, živahna kot je že sedaj, mu bo hitro kam stekla pod kakšen avto...
Sej meni tut ne izgledajo bogve kako privlačne tele vajeti (res spominjajo na pasji povodec), sam če je pa tukej ključna otrokova varnost, me pa ne gane...

clock-img

28.07.2008, 21:47

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

Nalin  a mislis da bo otrok 24 ur na vajetih ali kajuser posted image

clock-img

28.07.2008, 22:01

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Nekje je še ena tema o teh vajetih odprta in kakor sem jaz tam razumela iz pogovora, naj bi se te vajeti uporabljale, ko otrok že hodi. user posted image  Preden sam hodi ga je tudi za moje pojme brezveze noter dajat. Čeprav po drugi strani 20 minut mu tudi ne bi škodilo . Te vajeti so očitno naslednice hojce.
Nekateri čisto za, drugi striktno proti! user posted image

clock-img

29.07.2008, 10:10

clock-img

Suzy.

pencil-img

233

Zdaj pa ne vem več, če je to ta ista stvar, ki sem jo jaz uporabljala. Ta zadeva, ki sem jo imela ni za to, da se otrok ne izgubi.

Jaz sem jih kupila zato, ker mi je skoraj odpadel križ, ker sem hčerko držala za roke, da je hodila. Sem jih pa uporabljala takrat, ko je zadost dobro sama hodila, da je s tem nisem nič vlekla ali kaj takega ampak zato, da sem jo ujela, če se je bližal padec, ko se npr. ne bi ujela na roke ali se zadela v kakšen rob.

clock-img

29.07.2008, 10:14

clock-img

Eva*

pencil-img

352

Hojla!
Drugače so teli pasovi v prodaji že vsaj 18let, tko da niso nasledniki hojce. Po moje gre predvsem za varnost otroka:  če otroka držiž za roko, se ti lahko hitro zmuzne. Po drugi strani pa tudi ne moreš preprečit padcev, lahko pa "oblažiš pristanek".
Je pa res, da zgleda otok kot pes na povodcu, ampak useeno nima pa roke nevem kam visoko gor....

Na deževni dan, nama je zasijalo sonce!

clock-img

29.07.2008, 10:28

clock-img

ursulina

pencil-img

579

mislim, da sem jih videla tudi v muellerju...

to so priporočili tudi v šoli za starše, še posebej če je otroček zelo živ, da ne uide na cesto, tudi nr. za stare starše ali kot je napisala picola, za invalide...

clock-img

29.07.2008, 17:46

clock-img

Ayo

pencil-img

1607

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

ojoj, kakšne kozlarije prodajajouser posted image user posted image , pa saj ni res.

user posted image user posted image user posted image

Men je to kt povodec za psa!!!! user posted image user posted image user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

clock-img

29.07.2008, 18:09

clock-img

amaya

pencil-img

4434

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Nekje je še ena tema o teh vajetih odprta in kakor sem jaz tam razumela iz pogovora, naj bi se te vajeti uporabljale, ko otrok že hodi. user posted image  Preden sam hodi ga je tudi za moje pojme brezveze noter dajat. Čeprav po drugi strani 20 minut mu tudi ne bi škodilo . Te vajeti so očitno naslednice hojce.

kot pri vsaki stvari user posted image user posted image user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

clock-img

29.07.2008, 20:50

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

kot pri vsaki stvari user posted image user posted image user posted image

Itak. user posted image

Ampak da jih prodajajo že 18 let, pa res nisem vedela. user posted image

clock-img

29.07.2008, 23:02

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

clock-img

30.07.2008, 01:29

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Smo že tukaj razglablji:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=3001063&mpage=2&key=&#3003400

Aja, pa res user posted image .

Ce je otrok tako nastelan, da mora biti hkrati na dveh koncih,kot mami, je to prakticna stvar. Definitvno user posted image .

clock-img

30.07.2008, 12:45

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

Otroka je potrebno naučit, da se drži staršev. Če ga ne naučiš takrat, ko shodi, ga tudi pri petih letih ne boš.

So pa trkovi sigurno dobri, ker jih prodajajo v baby centru, pa še otrok si pol fajn pokvar hrbtenico, pa zlo zlo dober je v ravnotežju, saj namreč zna pasti na povsem ravni podlagi.

clock-img

30.07.2008, 13:09

clock-img

Srečk@

pencil-img

35

IZVIRNO SPOROČILO: Sandra*

Otroka je potrebno naučit, da se drži staršev. Če ga ne naučiš takrat, ko shodi, ga tudi pri petih letih ne boš.

So pa trkovi sigurno dobri, ker jih prodajajo v baby centru, pa še otrok si pol fajn pokvar hrbtenico, pa zlo zlo dober je v ravnotežju, saj namreč zna pasti na povsem ravni podlagi.

Te tvoje trditve so žal napačne:
preberi
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1584136,1584136#msg-1584136%3E

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4082837

lp

clock-img

30.07.2008, 13:15

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

nisem pristaš povodcev za otroka. 

iz malega zraste veliko

clock-img

30.07.2008, 16:39

clock-img

Sandra*

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: Srečk@

So pa trkovi sigurno dobri, ker jih prodajajo v baby centru, pa še otrok si pol fajn pokvar hrbtenico, pa zlo zlo dober je v ravnotežju, saj namreč zna pasti na povsem ravni podlagi (seveda, ker nima ravnotežja, otrok, ki se je sam učil hoditi in spoznavati okolje, kakor ga je sam lahko, verjetno na ravni podlagi sploh ne bo padel).

Te tvoje trditve so žal napačne:
preberi
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1584136,1584136#msg-1584136%3E

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4082837

lp

Ne razumem v čem so napačne. Nisem imela povodca, ne hojice, nič. Shodil je popolnoma sam pri 14 mesecih, nikoli ga nisem držala za rokice, hodi res super.

clock-img

30.07.2008, 21:32

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Se strinjam. Tudi midva z možem bova delala na tem, mislim, da je za naju to še bolj pomembno, kot za druge, ker mož ne more teči...vsaj ne tako hitro. Sam problem je v tem, da otroci niso 100% nikol. Tudi če ga naučiš, da hodi ob tebi ali pa ga držiš za roko, se ti lahko v sekundi strga iz rok. Za starša, ki je hiter, to ni tak problem...

clock-img

30.07.2008, 22:06

clock-img

Rubin.

pencil-img

4532

Tudi če ga naučiš, da hodi ob tebi ali pa ga držiš za roko, se ti lahko v sekundi strga iz rok.

Glej naša je stara 3 leta pa se mi še nikoli ni v sekundi iztrgala iz roke. Pomembna je vzgoja že od novorojenčka dalje.

Sicer pa je pri tebi mogoče razlika, ker praviš da mož ni tako okreten.

V bistvu pa še vedno mislim, da katere tretirajo, da je to zaradi varnosti, larifari, to je komodis, nič druga. Otroka na povodec, da ga ne bo potrebno imeti skoz na očeh.

clock-img

31.07.2008, 23:03

clock-img

Peli

pencil-img

1910

IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

ojoj, kakšne kozlarije prodajajouser posted image user posted image , pa saj ni res.

user posted image user posted image user posted image

Men je to kt povodec za psa!!!! user posted image user posted image user posted image

Enako!

Če pa se ne motim se jih je nekaj let nazaj dobilo tudi v paketu za novorojenca user posted image

clock-img

31.07.2008, 23:56

clock-img

Anonimen

V bistvu pa še vedno mislim, da katere tretirajo, da je to zaradi varnosti, larifari, to je komodis, nič druga. Otroka na povodec, da ga ne bo potrebno imeti skoz na očeh.

Zaradi varnosti je lahko pri dveh, ker ne mores gledati na dva konca. In teci na dva konca, ce uideta user posted image .

Ali pri hiperaktivnem otroku, ko nimas druge izbire v trgovini kot da nakup opravis z njim. Ce noce sedet v vozicku, ali ga rinit, moza pa tudi ni.
Ti dve varianti uporabnosti vidim.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem