writing-img

Otroški dodatek po novem

clock-img

20.07.2011, 05:39

clock-img

Miška2006

pencil-img

2585

Pozdravljeni,
zanima me kateri prihodki in kaj vse drugo se bo upoštevalo za višino otroškega dodatka po 1.1.2012?

Hvala za vaše odgovore.

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

clock-img

20.07.2011, 11:21

clock-img

Miška2006

pencil-img

2585

Uau, 300 ogledov teme oz. mojega vprašanja....pa nobenega odgovora user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

clock-img

20.07.2011, 11:32

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

clock-img

23.10.2011, 08:53

clock-img

kate4

pencil-img

6

Sej ne vem če prav razumem vse skupaj...Se pravi, da se bodo po novem štele tudi vezane vloge in stanje na transakcijskem računu??? Mi živimo v majhnem stanovanju in skrbno varčujemo, da se bomo lahko čimprej preselili v večjega. In zardi tega bom zdej mela nižje otroške dodatke in višje plačilo  vrtca??? 

clock-img

23.10.2011, 13:18

clock-img

juhica

pencil-img

354

Mislim da v tem primeru, če so obresti od varčevanega denarja take, da se morjo prijavit v dohodnini (mislim da na 100 evrov) - nisem pa ziher...

clock-img

24.10.2011, 08:12

clock-img

kate4

pencil-img

6

Ja obresti nad 1000 EUR so obdavčene. Ampak jaz sem to razumela nekako tako. Npr. maš na banki 20.000 eur privarčevanega denarja, in ta znesek se bo zdej štel kot premoženje in se bo delil s številom čl. v družini in bo štel kot dohodek, ki se upošteva v izračunu. Ne vem... 

clock-img

24.10.2011, 09:48

clock-img

kate4

pencil-img

6

Sem zabluzila! Upoštevajo se samo obresti ja.

clock-img

25.10.2011, 06:54

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Upam, da se privarčevani denar ne bo upošteval (kakor npr. pri DSP, kjer pa se).

clock-img

13.12.2011, 15:47

clock-img

vicki

pencil-img

86

Kdo mora oddati po novem vlogo za otroški dodatek do konca decembra? Samo tisti, ki imajo študente ali tudi mi, ki imamo še osnovnošolce? Hvala za  vsak odgovor

clock-img

13.12.2011, 19:48

clock-img

benika

pencil-img

7793

Kdo mora oddati po novem vlogo za otroški dodatek do konca decembra? Samo tisti, ki imajo študente ali tudi mi, ki imamo še osnovnošolce? Hvala za vsak odgovor

Vsak, ki mu odločba velja do konca decembra. Osnovnošolci, v kolikor je meni znano, nimajo štipendije.

clock-img

19.12.2011, 23:19

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Tle bi mela pa tud ijst eno vprašanje...Jst sem vlogo za OD oddala na CSD oktobra, a zdej jo morem spet (glede na to da je vse na novo) al mi velja do oktobra 201?

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

clock-img

20.12.2011, 06:05

clock-img

end1

pencil-img

1598

mene najbolj moti, da se kot prihodek moji družini štejejo obresti privarčevanega denarja mojih otrok. Pa če jim dajem denar na račun, ki ga prejmeta za darilo ob priložnostih, jima ja ne bom obresti, dol pobirala, da si bom z njjimi kruh kupovala. Bedno, ampak pri OD so meni to že upoštevali, sicer majhne obresti. Bila sem mejinih odstotkih in zaradi teh odstotkov padla v nižji razred za OD.

Zanima me kako bo pa zdaj ko bo to vse neto se računalo, ker prej so šteli bruto OD, neto obresti. 

clock-img

20.12.2011, 08:29

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Tle bi mela pa tud ijst eno vprašanje...Jst sem vlogo za OD oddala na CSD oktobra, a zdej jo morem spet (glede na to da je vse na novo) al mi velja do oktobra 201?

Na odločbi piše, do kdaj velja. Če piše do oktobra 2012, ti ni treba zdaj oddajat, razen če predvidevaš, da boš na boljšem. Torej lastna odločitev.

Če imaš otroka v vrtcu, pa boš morala zdaj oddati zaradi znižanega plačila.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

21.12.2011, 10:24

clock-img

Brbs

pencil-img

608

Zdravo,

saj lahko vlogo za pravice iz javnih sredstev pošljem na csd priporočeno po pošti, ne? Kaj se zgodi, če kaj ne bi bilo prav izpolnjeno, ve morda katera?

Hvala!
lp

clock-img

21.12.2011, 10:41

clock-img

Star_a

pencil-img

318

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Zdravo,

saj lahko vlogo za pravice iz javnih sredstev pošljem na csd priporočeno po pošti, ne? DA Kaj se zgodi, če kaj ne bi bilo prav izpolnjeno, ve morda katera? Je čist logično ,da če kaj ni prav da boš to morala popraviti,nekaj še izpolniti...

Hvala!
lp

clock-img

21.12.2011, 22:38

clock-img

klaja

pencil-img

2423

Očitno dela vsak CSD po svoje, namreč meni odločba o otroškem dodatku velja do septembra 2012 in ko sem oddala vlogo za znižano plačilo vrtca me je opozorila, da naj označim tudi za otroški dodatek. Sem ji povedala kako dolgo mi velja odločba, vendar je rekla, da ni važno, da se mora vseeno sedaj na novo dat vloga. Ko bi se vsaj enkrat uskladili in bi za celo Slovenijo veljala ista pravila.

clock-img

21.12.2011, 22:53

clock-img

Anonimen

Ko sem jaz oddajala vlogo za subvencijo vrtca, sem jo vprašala, če mi bodo otroškega tudi ponovno zračunali kljub temu da mi stara odločba velja do avgusta 2012 ... pa je rekla da če sem jaz dala vlogo za OD potem mi ga bodo ponovno preračunali, če je dal vlogo zanj moj, potem pa ne user posted image

clock-img

28.02.2012, 18:58

clock-img

Die22sel

pencil-img

2

Joj nujno rabim pomoč če nam lahko kdo svetuje. Skratka v septembru smo dobili drugega otroka in v tem mesecu smo na novo oddali vlogo za otroške, dobili smo odločbo veljavno do avgusta 2012. V decembru je mož oddal na teh novih vloga vlogo za znižano plačilo vrtca za prvega otroka, po dveh mesecih čakanja smo dobili odločbo za vrtec in novo odločbo za otroške dodatke, za katere pa nihče ni vložil vloge, na odločbi pa piše da sem jaz vlagateljica. Skratka sedaj smo zelo razočarani, kajti smo dobili občutno manj, ker so gledali dohodke iz leta 2010 še to nam ni čisto jasno da gledajo dohodke 2 let nazaj medtem ko v letu 2011 mož ni bil zaposlen. Na koga naj se obrnemo v primeru pritožbe kaj lahko storimo prosim za nasvete! Hvala vsem! lp

clock-img

28.02.2012, 19:20

clock-img

Die22sel

pencil-img

2

Joj nujno rabim pomoč če nam lahko kdo svetuje. Skratka v septembru smo dobili drugega otroka in v tem mesecu smo na novo oddali vlogo za otroške, dobili smo odločbo veljavno do avgusta 2012. V decembru je mož oddal na teh novih vloga vlogo za znižano plačilo vrtca za prvega otroka, po dveh mesecih čakanja smo dobili odločbo za vrtec in novo odločbo za otroške dodatke, za katere pa nihče ni vložil vloge, na odločbi pa piše da sem jaz vlagateljica. Skratka sedaj smo zelo razočarani, kajti smo dobili občutno manj, ker so gledali dohodke iz leta 2010 še to nam ni čisto jasno da gledajo dohodke 2 let nazaj medtem ko v letu 2011 mož ni bil zaposlen. Na koga naj se obrnemo v primeru pritožbe kaj lahko storimo prosim za nasvete! Hvala vsem! l

Rada bi še dodala to da se mi zdi zelo nekako nepravično, da se nama ne upoštevajo dohodki iz preteklega leta torej leta 2011, ko sva se dejansko preživljala samo z eno minimalno plačo, mož pa brez prihodkov in oni pa se nanašajo na zadnjo odločbe dohodnine na kateri sva pa oba na polno delala! Skratka za ogromno sva prikrajšana, Vrtec se nama je podražil ter otroški zmanjšali! Obup! Obstaja kakršnakoli možnost, da jih prosim glede na to da je mož bil brez prihodkov da nama upoštevajo leto 2011!

clock-img

29.02.2012, 08:51

clock-img

petea

pencil-img

5336

Napisat pritožbo z navedbo teh napak:
- napačno naveden vlagatelj,
- opravljen nov izračun OD, četudi v vlogi tega nista zahtevala (letos je prehodno obdobje, ko morajo izdati odločbo samo za tiste pravice, ki jih vlagatelj navede v vlogi),
- če je partner še brez službe, se upoštevajo drugačni prihodki (za njega za zadnje tri mesece) ter se je potrebno pritožiti na to, drugače pa je pravilno, da so za oba upoštevani prihodki iz zadnje dohodninske odločbe (torej trenutno za leto 2010), lanski nižji dohodki pa se bodo poznali v naslednjem koledarskem letu

< Sporočilo je popravil petea -- 29.2.2012 8:53:51 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem