writing-img

POMANJSEVALNICE

clock-img

07.01.2005, 22:17

clock-img

taj2004

pencil-img

444

MISLITE DA JE NAROBE OTROKU GOVORITI V POMANJSEVALNICAH ?

clock-img

07.01.2005, 22:22

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Za moje pojme: ja. Malo mogoče že, ampak res malo. Naj se otrok navadi pravilnih besed. Ne pa npr: piškoti so kotki, pa podobno. No, konec koncev, vsak dela po svoje :)

lp:sloncek:

clock-img

07.01.2005, 22:38

clock-img

mehurčica

pencil-img

3735

Jaz mu recimo rečem: račka, flaška, lučka, plenička...se ne spomnim kaj še. V glavnem, bolj malo.

Sicer me pa pomanjševalnice ne motijo toliko, kolikor me motijo popačenke. Te pa uporablja tašča in bom enkrat popi***a!!!:grrr:Sem ji že 2x rekla, da se ne bomo z Davidom več tako pogovarjali, ker je že velik fant in naj se nauči normalno govorit. A neee, ona mu bo še vedno dala za pupkat(pit), še vedno bomo avtekom vozili(namesto: se bomo "z" avtom/avtekom vozili...spušča z-je in v-je).:grrr: In: bomo šli vrtec/gremo sprehod....:zmeden2:

clock-img

07.01.2005, 22:42

clock-img

taj2004

pencil-img

444

sem se prav nasmejala pri pupkanju res je hecna:)-

clock-img

07.01.2005, 22:43

clock-img

buča

pencil-img

825

Pr ns tud vsi nekaj pomanjšujejo.Pika sama sebi reče Pipi(ker še ne zna)pa jo vsi ostali tud Pipi kličejo.Pa a boš pirčka jedla(krompir)A boš ajčka pupala....:grrr:Sama ji mogoče samo rečem če bo krompirček jedla,ne paq pirčka papala....

clock-img

08.01.2005, 09:11

clock-img

Anonimen

Jaz se trudim, da bi jih uporabljala čim manj. Ok, nekatere so stalne, kot naprimer plenička, flaška račka. Drugače mislim, da s tem otroku samo otežuješ razvoj govora. Že če pomisliš, kaj bo otrok lažje rekel zajec ali zajček, ki vključuje č, ti je vse jasno. Pomanjševalnic brez č ali š pa skorajda ni. To pa so vse tiste črke, ki jih otrok zelo težko ali pa sploh ne zna izgovorit!

clock-img

08.01.2005, 11:39

clock-img

Anonimen

Za moje pojme JA.

Imam kolegico,ki je to počela z svojimi in še sedaj uporablja trapaste besede,ko sta oba že odrasla..npr.Ko govori z njima po telefonu ju vpraša:pikica a si že kaj papcala?Lepotičkica kdaj greš pančkat?Popivčkaj čajčeka itd.Meni takrat postane kar slabo.
Že od vsega začetka sem z otroci govorila normalno kot z odraslimi.

Neva6

clock-img

08.01.2005, 13:54

clock-img

BokiMB

pencil-img

343

Mi imamo tudi taščo, ki z malim govori vse narobe.

Na primer: Dedek bo BIL vesel, ko te bo videl. Ti si še premali za VRTECA. Še malo pa boš imel ROJSTNEGA DANA.

Za kozlat!!!

clock-img

08.01.2005, 14:14

clock-img

Anonimen

Jaz tudi kdaj uporabljam pomanjševalnie, popačenk pa ne. Rečem rokica, pa nogica, pa rokavička, pa uček in kaj podobnega. Je pa sedaj iz vrtca prinesel, da bo "čičal" in "ajal". Če se sem in tja kaj takega reče, se mi ne zdi tako grozno. Pri kakšni mamici, ki to skozi uporablja, pa me začne za čeljustjo skeleti...

clock-img

08.01.2005, 15:42

clock-img

lorelei

pencil-img

263

To sem bila jaz, pa mi je med pisanjem (ker sta se vmes zbudila moja princa) potekla prijava. Skratka lorelei, ne pa lotrelei.:)

clock-img

08.01.2005, 21:37

clock-img

Anonimen

Kolikor sem jaz razumela punce, prav to pravijo: pomanjševalnice da, popačenke ne...

clock-img

08.01.2005, 22:20

clock-img

lorelei

pencil-img

263

Očitno sem jih jaz razumela drugače - Pilar, Nevo, Aljo - ki odgovarjajo na postavljeno vprašanje z ja.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem