IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica11
Pozdravljeni,
imam vprašanja in sicer, glede preživnine:moj mož redno plačuje preživnino, s tem, da je nekajkrat zamudil s plačilom le-te za kakšne 3-4 dni, a po opozorilu njegove bivše je takoj nakazal. Zdaj me pa zanima, če si lahko ona dovoli, da mu pač za kazen ne dovoli stika z otrokom? Kakšne so zakonske zamudne obresti za tistih par dni, ker bo najbrž šla v tožbo zaradi tega, vsaj tako je rekla. Imam še mnogo vprašanj glede teh stvari, a o tem dugič.
Lep pozdravček!
Ok se bom najprej v stavek redno plačuje preživnino spotaknila ...

Če bi bila redno nakazana, potem ex ne bi težila.
No sedaj pa, da odgovorim na vprašanja. Mislim, da tožba ne bi bila ravno najbolj utemeljena, če bi se res spravila tožit za par dni zamude. Ne rečem, da zadeva ni možna, ampak če bo sama tožila (brez odvetnika) lahko takšno tožbo sodišče tudi zavrne. Par dni zamude ne "da" tako velikega zneska, da bi ona s tem kaj ekstra pridobila.
Ne rečem, če preživnina (v celoti ni nakazana). Tu pa se obračajo precej večji zneski in tudi profitira zaradi zamudnih obresti. Meni npr. eks ni nakazoval celotne preživnine ... eno leto. Pozabil je na cente, nakazoval je samo cel znesek. Pa mislim, da je v tem času skupaj z obrestmi naneslo malo več kot 10€. Se vam zdi da se splača v tožbo kjer je samo taksa čez 40€. I don't think so. Pa če je ženska pametna tega ne bo naredila.
Stikov pa zaradi par dni zamude, mama ne sme preprečit.
Vem, da se velikokrat (tudi pri meni) zadeve zataknejo pri preživnini. Zato tvojemu možeku priporočam, da si uredi trajnik in se s tem izogne takšnim stresnim situacijam. In vsako leto ko se preživnine usklajujejo odnese obvestilo CSD tudi v službo oz. banko, da mu ga popravijo.
Za druge dečve, ki ste jo napadle ... zakaj se vtikam v biznis, ki ni njen pa sam tole - ona in njen mož sta sedaj partnerja ... in partnerja v unem tapravem pomenu besede si pač delita tudi to. Sori - to moramo sprejeti. Pa naj bo to še tako težko sprejemljivo. Tega ne moremo spremenit (pa jaz osebno tudi ne prenašam tanove najboljš)