cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

PROŠNJA ZA ZAPOSLITEV V NEMŠKEM JEZIKU

clock-img

28.09.2006, 17:12

clock-img

MIRNA30

pencil-img

74

Punce, rabim vašo pomoč.

Želim se prijaviti na delovno mesto v nemškem podjetju in potrebno je napisati prošnjo v nemškem jeziku. Sem se že spravila in prevedla tisto, ki jo imam spesnjeno v slovenščini, vendar se mi zdi, da to ne bo v redu.

Saj veste, pri angleških prošnjah so določena pravila (cover leter + CV) in zanima me, kako je s tem pri Nemcih: kakšna je oblika, kako napišeš življenjepis...

Prošnjo moram poslati preko e-maila, pa me zanima tudi to, ali t.i. cover letter napišem v mailu in v prilogo dam življenjepis in sliko, ali pa vse skupaj samo pošljem kot prilogo?

Če ima katera izkušnje z nemškim podjetjem in pisanjem prošenj pri Nemcih, bi mi vsaka pomoč prav prišla.

Hvala in lep  dan želim vsem še naprej,

Mirna

clock-img

28.09.2006, 18:09

clock-img

soncece24

pencil-img

3825

Jaz bi poslala oboje kot priponko: spremno pismo in CV. V mailu pa bi napisala da po dogovoru pošiljam prošnjo za zaposlitev. Ni pa neke bistvene razlike med nemško in angleško prošnjo v obliki. Kronološki življenjepis je pa itak univerzalna formula, velja za vse države.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

clock-img

29.09.2006, 08:26

clock-img

Lea

pencil-img

26

Pozdravljena,
prošnja oz. vzorec prošnje v nemškem jeziku ne izgleda drugače kot npr. v slovenskem ali angleškem jeziku.
Tako prošnjo kot življenjepis ("Lebenslauf)" lahko pripneš v priponki, na začetek pa napišeš kaj pošiljaš v priponki oz. za katero delovno mesto se prijavljaš.
LP

clock-img

29.09.2006, 09:11

clock-img

simone

pencil-img

148

Ima katera kak osnutek sprembnega pisma in življenjepisa - takšnega, ki  ga bodoči delodajalec pogleda in reče, ja ti si ta prava

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem