Dobro poznam to krizo... Grozno je, ko te pri srcu tako močno stiska, da kar duši. Pa sem tudi sama visela na tem forumu in pisala, kako zelo hudo mi je. Saj sva vendar vse dneve visela skupaj, predvsem midva. Neločljiva... In punce so mi prijazno napisale tolažilne besede in da bo bolje...
Danes je moj sinko po dooolgih počitnicah (dober mesec sva bila skupaj doma) spet prestopil prag vrtca. Je pa v drugi skupini kot lani, nova igralnica, druge vzgojiteljice, pa malo so jih po starostih razporedili, ne vem, če ima vse najboljše prijateljčke zraven in te stvari me malo skrbijo. Sicer pred odhodom ni bilo panike s strani našega korenjaka, pa je drugače bolj zadržane, sramežljive sorte.
Hotela sem povedati, da sem to grozno krizo "prebrodila" lani takega časa. Ko sem prišla domov, praznina, sem samo jokala. Ni bilo več nikogar, ki bi potreboval dudo, pa flaško soka, pa igračko, pa... Naenkrat tišina. Kaj naj počnem, vsak kotiček me je spomnil, otroka ni zraven.... A se sčasoma navadiš. Izkoristiš čas in postoriš vse, kar si malo težje z otrokom. In RES JE ENKRAT BOLJE. ČAS DELA ZA NAS! Pa se zato popoldne lahko bolj posvečaš otroku in je vajina vez še močnejša.
Smo pa mamice večji problem kot otročki. Spomnim se, ko je ena od mamic pred letom, ko je bilo meni še najhuje, rekla: "Šele, ko sem se sama sprijaznila, se je sprijaznil še otrok". In še kako drži kot pribito! Kmalu pa vidiš, da otrok rad hodi v vrtec in je lažje še mamici.
Take "lanske" krize nimam, me pa skrbi, če bo še naprej hodil s takim veseljem v vrtec, ker prejšnje vzgojiteljice je imel res rad, pa enega fantka, o katerem je nonstop govoril, ni v njihovi skupini, je bil malo starejši, so ga menda dali med večje otroke.
Starševskih skrbi nikoli ni konec. Enkrat se zdijo večje, drugič manjše. A se vse lepo uredi. Veliko uspehov pri uvajanju vaših otročkov! Glejte na to kot na velik korak v življenju vašega otročka, ker to tudi je! Srečno!