writing-img

Paradižnikova mezga

clock-img

07.08.2012, 10:20

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

Kako jo pripravite?

_____________________________


clock-img

07.08.2012, 11:28

clock-img

Matkurja

pencil-img

1031

Paradižnik očistim, narežem na večje kose in pokuham. Potem ga prepasiram, da gredo ven semena in koža, potem pa to še tolk časa kuham, da voda povre. Včaih potem še posolim, da dlje drži, čeprav tudi brez soli in česarkoli drugega drži eno leto. Nafilam pa zelo vroče v une modre flaške od fruktalovih sokov. V kakšni gostilni ti rade volje zberejo. Potem pa zaprem in pokrijem z eno debelo deko ter pustim, da se ohladi (en dan).

clock-img

20.08.2012, 14:32

clock-img

gojska

pencil-img

1128

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.

clock-img

21.08.2012, 19:23

clock-img

poopsie95

pencil-img

102


IZVIRNO SPOROČILO: gojska

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.



Moja nona in mama delata tako: paradajz olupita in kuhata in kuhata, kar dolgo, da se lepo zgosti. Potem vse skupaj precedita, da ni pešk in zapresta ravno tako v flaške od fructala ali pa majhne kozarčke. Še vroče, da se lepo zapre. Treba je pa dodati malo cukra, ker je konzervans. In to je to. Potem za na pašto odpreš flaško, pogreješ, po želji še kaj dodaš in je!

clock-img

21.08.2012, 20:45

clock-img

josephine27

pencil-img

2570


IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95


IZVIRNO SPOROČILO: gojska

A bi lahko prosim kakšna primorka napisala recept za salso.
Vem da se paradižnik olupi in se mu odstrani semena, tako da ostane samo meso.
Potem pa ne vem kaj se še doda in koliko časa se kuha.
Vem pa da je zelo dobro in v bistvu ne rabiš nič drugega za čez testenine.
Hvala.



Moja nona in mama delata tako: paradajz olupita in kuhata in kuhata, kar dolgo, da se lepo zgosti. Potem vse skupaj precedita, da ni pešk in zapresta ravno tako v flaške od fructala ali pa majhne kozarčke. Še vroče, da se lepo zapre. Treba je pa dodati malo cukra, ker je konzervans. In to je to. Potem za na pašto odpreš flaško, pogreješ, po želji še kaj dodaš in je!



o hvala za recept. okvirno koliko sladkorja pa je treba dodat, da ne usekam čisto mimo?

_____________________________


Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem