writing-img

Paradižnikova omaka

clock-img

07.07.2009, 18:27

clock-img

ona

pencil-img

3685

Že večkrat sem poskusila naredit tole omako za testenine z raznoraznimi recepti,a mi nobena ni posebej všeč,zato rabim recepte iz prve rokeuser posted image
čisto enostavne...
hvala

clock-img

07.07.2009, 19:32

clock-img

blaža

pencil-img

8795

kaj samo navadno paradižnikovo, al lahko z zelenjavo?

Mi nardimo tako, da naseklamo čebulo, malo prepražimo, da posekleni na olivnem olju, dodamo narezane bučke, melancane, včasih kornček in seveda paradižnik, najboljši nam je " volovo srce", ker ni voden, ampak mesnat. In pol to kuhamo v voku, dokler ne izhlapi čim več tekočine in se res lepo zgosti.

jaz sem tudi pozabla napisat, da damo origano.

< Sporočilo je popravil blaža -- 7.7.2009 19:46:39 >

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

clock-img

07.07.2009, 19:33

clock-img

Anonimen

Jaz naredim takole: prepražim čebulo,česen, nato vlijem pelate ali pasiran paradižnik, malo rdeče paprike, sol, origano, na koncu še dodam malo začimbe fant za golaž.

clock-img

08.07.2009, 11:23

clock-img

norge

pencil-img

377

Ena najbolj enostavnih in hitrih;
Olje najbolje olivno, lahko tudi navadno segreješ, dodaš zmiksane pelate, prepražiš, dodaš malo soli, popra, bazilike, sladkorja(sladkorja daš toliko, da ti je okusno - poizkusi, jaz imam rada malo bolj sladko, nekateri pa ga dodajo le melankost, da ni omaka prekisla... streseš gor testenine...njami!!!
Pa dober tek!

clock-img

08.07.2009, 18:11

clock-img

muška

pencil-img

3223

sprazniš piksno pelatov (zmiksanih) v posodo, posoliš, dodaš malo origana (če ga imate radi) in to je to. tik preden postrežeš dodaš še SVEŽE liste bazilike - ne šparaj z njimi.

clock-img

25.07.2009, 19:07

clock-img

lunka1

pencil-img

903

Pelati + šopek bazilike (pustim liste kar cele) + česen

Na koncu dodam še naribano feto in parmezan, ter potresem s pinjolami

superca user posted image

clock-img

25.07.2009, 21:19

clock-img

smeja2

pencil-img

353

jaz dam rada notr mocarelo (tisto merkator)
nardi ful dobr okus in ni tok kisla omaka

clock-img

10.08.2009, 21:04

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Nasekljan česen streseš v vroče olivno olje dvakrat pomešaš toliko da zadiši in zliješ gor zmiksane pelate, soliš, popraš, dodaš baziliko in pol toliko kot bazilike origana pokuhaš in to je to.

Na olivnem olju prepražiš prešano slanino, ko je spražena, dodaš nasekljan česen, pomešaš toliko da zadiši, ostalo enako kot zgoraj. (Z baziliko ne šparat)

clock-img

11.08.2009, 07:50

clock-img

*piškotek*

pencil-img

1001

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Nasekljan česen streseš v vroče olivno olje dvakrat pomešaš toliko da zadiši in zliješ gor zmiksane pelate, soliš, popraš, dodaš baziliko in pol toliko kot bazilike origana pokuhaš in to je to.

Tudi jaz jo delam na enak način user posted image

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!

clock-img

11.08.2009, 17:55

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Sam upam, da vegete ne tlačiš not.user posted image

clock-img

11.08.2009, 20:30

clock-img

*piškotek*

pencil-img

1001

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sam upam, da vegete ne tlačiš not.user posted image

Ne, nič bat user posted image  
Povsod je pa tudi ne tlačim in je tudi na veliko ne uporabljam!

Če sončka ni, sonček bodi ti!

clock-img

11.08.2009, 21:37

clock-img

kalbo

pencil-img

6271

Veš, jest mam doma eno knjigo, ki se ji reče Recepti Vegetine kuhinje. Odlična knjiga z odličnimi recepti. Sam eno stvar je treba zbrisat iz teh receptov...jedno žličico Vegete...

clock-img

12.08.2009, 17:00

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Meni tudi nikoli ne rata...obožujem pa recimo okus filane paprike oz. paridižnikove omake, ki jo imajo v pločevinkah in tako omako bi rada znala narediti.

Za testenine pa mi tudi ne rata (no enkrat sem zmešala skupaj paradižnikovo juho in še nekaj sem zraven zmešala, pa je bila super) user posted image ...

clock-img

24.08.2010, 09:22

clock-img

Peli

pencil-img

1910

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Meni tudi nikoli ne rata...obožujem pa recimo okus filane paprike oz. paridižnikove omake, ki jo imajo v pločevinkah in tako omako bi rada znala narediti.

Skrivnost teh omak je v Knorovi kocki in fantuuser posted image

clock-img

24.08.2010, 09:31

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: Peli

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Skrivnost teh omak je v Knorovi kocki in fantuuser posted image

ne, skrivnost teh omak je v papriki user posted image jest paradižnikove omake ne maram. že bolonjeze komi dol spravim, sama paradižnikova pa... rajš jem suhe makarone. obožujem pa npr omake od čuftov, filanih paprik, sarmic,... ker zgubijo paradižnikast okus. ker se te prave omake kuhajo reeeees dolgo in se navzamejo okusa zadev, ki se kuha v njih, se 'naravno' zgostijo in so res njam. tko da imho - za dobro paradižnikovo omako je potreben - čas.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem