writing-img

Pasulj

clock-img

05.04.2007, 08:51

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Kako ga kuhate? Mi zaupate recept? user posted image

Lp Cuma

clock-img

05.04.2007, 08:54

clock-img

Anonimen

Jaz ga takole:
Fižol zvečer namočim,zjutraj ga precedim,dolijem čisto vodo,posolim in dam kuhati.
Takoj narežem eno veliko čebulo in dodam,da se zraven kuha.Ko je na pol kuhan dodam suho meso narezano,ali rebrca ali klobaso.Na koncu ko je že mehko na malo olja prepražim malo moke,dodam rdečo papriko,paradižnikovo mezgo in vse to zlijem v pasulj.Nato dodam strt česen,peteršilj in vageto.

< Sporočilo je popravil Dalija -- 5.4.2007 8:55:08 >

clock-img

05.04.2007, 10:06

clock-img

romy

pencil-img

580

Skoraj isto kot Dalija.
Simpel kot pasulj user posted image

clock-img

05.04.2007, 13:49

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Hvala user posted image ! Samo še polento skuham, pa je user posted image !

clock-img

05.04.2007, 14:16

clock-img

Anonimen

a polenta in pasulj gresta skupuser posted image

clock-img

05.04.2007, 19:35

clock-img

bamby

pencil-img

4007

Jaz ga pa kuham v ekonomu oz. z AMC hitro pokrovko.

Namočenemu fižolu dam že kar suho meso (lahko narezan na kocke, lahko v kosu), vržem noter sesekljano čebulo, eno jušno kocko, malo vegete (ne pretiravam, da ni zaradi mesa preveč slano), baziliko, origano, zaprem pokrovko in ko zavre, kuham kakih 35 minut.
Posebej prepražim malo čebule na olju, dodam paradižnikovo mezgo in papriko v prahu (jaz dam sladko), prilijem malo vode in to vse skupaj prilijem že kuhanemu pasulju. Potem samo še zgostim za moko in pokuham nekaj minut.

clock-img

05.04.2007, 19:40

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

kAJ PA ČE KUPIŠ FIŽOL V KONZERVI?

Sej ne, da bi se mi ga luštalo, samo študiram, ali neb moj bil ful zadovoljen, če bi mu kaj tazga skuhala????

Kako pa naredimo, če ne namakamo fižola?

clock-img

05.04.2007, 19:45

clock-img

Anonimen

Fižol moraš namočit,če ne se ne skuha,ali se pa predolgo kuha.Tisti iz konzerve meni ni dober in iz njega ni okusen pasulj.user posted image

clock-img

05.04.2007, 19:48

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Kakšna bedarija!
A imajo kje tako čisto malo fižola za namočit????
aj naj delam z 1kg fižola?

clock-img

05.04.2007, 19:53

clock-img

Anonimen

1 kg fižola je za 4 x skuhat pasulj.Joj,joj puncauser posted image

clock-img

05.04.2007, 19:55

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

No vidiš - koliko ga potrebujem za pasulj za eno osebo?

clock-img

05.04.2007, 19:58

clock-img

Anonimen

Za eno osebo se ti pa ne splača kuhati pasulj.user posted image

clock-img

05.04.2007, 19:59

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jah kaj pa naj potem naredim - mu dam krožnik in mu rečem : predstavljaj si PASULJ, ker se mi ga ne splača kuhat????

Ti si čudnauser posted image

clock-img

05.04.2007, 21:26

clock-img

muška

pencil-img

3223

pri naši hiši pa je moj mož mojster pasulja (na enem tekmovanju je celo zapecal prvo mesto)
No jaz mu moram vedno namočit fižol prejšnjo noč v vodo, v katero moram dodat na četrtine narezano čebulo. Drug dan potem to čebulo vrže stran, vode pa ne odlije, ampak kuha pasulj dalje v ta isti vodi v kateri se je namakal fižol!

pa seveda dosti prepražene čebule, dosti česna in vse ostale sestavine oz. začimbe

ja, pa vedno kuhamo pasulj iz majmanj 1 kg fižola, in če ga ne pojemo(povabimo ponavadi še koga na obisk) pa enostavno zamrznemo in ga imam za krizne trenutke user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil muška -- 5.4.2007 21:27:34 >

clock-img

05.04.2007, 21:52

clock-img

žiža

pencil-img

1361

kupi konzervo že narejenga pasulja od ETE. Al pa skuhaj za 2x in kar bo ostalo daj zmrznit.
Jaz na koncu dodam še malo Fanta za pasulj.

clock-img

06.04.2007, 08:04

clock-img

cuma

pencil-img

1983

mišek: ja, jaz imam rada polento zraven user posted image ! Poskusi.

Sicer pa sem jaz naredila pasulj s fižolom iz konzerve(rjavi natureta) in je bil zelo dober! Pa še hitreje narejen - v dobre pol urce user posted image . Nisem pa dala čebule(je ne prebavim), ne moke(saj se zgosti zaradi fižola), ne vegete (je nimam doma, ker je ne uporabljam) .... Samo olivno olje, česen, slanino in sol. Skuhala sem ga iz ene velike piksne fižola ... pa je bilo glih za glih. Moj možek namreč rad poje dvojno dozo user posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem