writing-img

Pečene banane

clock-img

05.11.2012, 10:49

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Ste jih že kdaj delale? Kakšno maso naredite zanje? Ala palačinke?

clock-img

05.11.2012, 11:03

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Jaz jih naredim tako, da najprej popečem sladkor, da zgosti in dodam rozine, potem pa narezane banane. Pa mal cimeta povrhu... njam je dobro, sam je pa huda kalorična bomba.

clock-img

05.11.2012, 11:05

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

a zdej misliš bananine palačinke (banane v masi) al masa ki jo poliješ čez banane, pa daš v pečico?

clock-img

05.11.2012, 11:06

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

pečenih nisem jedla, sem pa jedla ocvrte na Tajskem.
Tam so jih prerezali na polovičke, jih na hitro ocvrli pokapali z medom in postregli na bananinem listu user posted image . S tem, da so tam banane malo drugačne. Dosti manjše in žilave (take polne, da res lahko ugrizneš vanjo)

clock-img

05.11.2012, 11:07

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** user posted image ), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Jooooooj bi jaz zdej te palačinkeeee!!!!! user posted image

clock-img

05.11.2012, 11:10

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Da bi bile čimbolj podobne tistim iz Kitajske restavracije (katere koli) user posted image

clock-img

05.11.2012, 11:11

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Ni glih na temo pečenih banan, ampak če te glih prime, meni najbolj sprejemljiva varianta banan je:

Palačinke s polnozrnato moko, pečene na maslu (ja vem, kalorij za posrat, ampak dobr pa tud za **** user posted image ), namazane z nutelo (natanko!), dve veliki žlici maskarponeja in na kolobarčke narezane banane!

Tippi, sliši se odlično, dokler ne dodaš banane user posted image
Ker jaz namreč ne konzumiram surovih banan user posted image Mislim, ok, pečena banana je božanska, banana kot sadež pa lih ni za dol past user posted image A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? user posted image

clock-img

05.11.2012, 11:25

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

A misliš, da bi tole šlo, če bi še banane en mal popražila? user posted image

Itak! Glej samo toliko, da se potem banane malo ohladijo, ker hitro stopijo maskarpone, potem pa to ni več glih za prste polizat user posted image meni mora bit namreč maskarpone "cel" user posted image

clock-img

05.11.2012, 11:37

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

hehe, moji otroci poznajo to kot palačinke z Otoka zakladov. user posted image
Jaz naredim maso za ameriške palačinke. potem vlijem v ponev in na zgornjo stran dam na kolobarje narezane banane ali tanke krhlje jabolk. Seveda jih potem še zapečeš na drugi strani. Pa po možnosti zapičim noter kakšno zastavico in je potem to sadje neke vrste zaklad. user posted image

clock-img

05.11.2012, 12:30

clock-img

ronja

pencil-img

15289

delala sem že
- cvte v pivskem testu, pa
- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
- popečene z medom in mandlji ali sezamom, kot je paštetka opisala (brez bananovega lista, pri nas ne raste, v botaničnem pa ne upam krast:D)

aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

05.11.2012, 13:11

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

Banane prerežem po dolžini, jih popečem v ponvi na medu, čez dam še malo cimeta. Potem jih dam na krožnik, dodam še sladoled, smetano in čokoladni preliv (Sladki greh) user posted image
Tiste, ki štejejo kalorije, so mi lahko fouš user posted image user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

clock-img

05.11.2012, 13:40

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

- karamelilzirane podobno kot je naja opisala, samo da so bile na pol prerezane, pa brez rozin, pa še par malenkosti drugače, pa
-
aja, pa ko je lih tippi dala idejo: lahko narediš tudi tiste debele palačinke, v katere daš na kolesca narezane banane - potem so not ko eni učki od palačinke. Otrokom vse starosti je všeč:D. Eh, šele zdaj prebrala, da je že paštetka to napisala. No, bolje 2x nego nikad:D.

No jaz sem jih tudi napol prerezala, sam so se med peko tako stanjšale, da so kar narazen šle. Pa na koncu smo dale s puncama še sladko smetano povrhu... ja, kilorična bomba. user posted image

Tele palačinke sem se pa odločila, da bom danes delala... že odkar sem tule prebrala o njih, razmišljam o tem. user posted image

clock-img

06.11.2012, 13:18

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Ronja, daj mi povej tole o pivskem testu user posted image
A misliš, da lahko pivo zamenjam z radensko?

clock-img

06.11.2012, 22:18

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Komot pivo zamenjaš z radensko, jaz večinoma ne delam s pivom, ker ga nikoli nimamo (ga noben ne pije), pa je vse ok. Ene verzije pivskega testa so tudi brez piva, je to mišljeno pivsko samo zato, ker se je ob pivu, tak so meni razložiliuser posted image ...
ja, pomočiš not, flikneš v vroče olje in ocvreš, to je to.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

06.11.2012, 22:35

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Oooo...en bolj slasten recept od drugega...jaz pa tak bananoholik...kolk bi mi zdajle pasal nekaj takega pojeeestuser posted image eh...naj gre v meglo ...tisti dnevi v mesecu, ko na glavo visim v hladilniku ali v piskru user posted image

clock-img

07.11.2012, 10:40

clock-img

darhaha84

pencil-img

180

Pivsko testo:
1,5 dl piva
10 dag moke
sol
1 jajce
Beljak ločimo od rumenjaka in ga stepemo z el. mešalnikom. Pivo, moko, sol in rumenjak zmešamo v gosto tekočo snov, ki ji počasi med mešanjem dodamo sneg.
Banane povaljamo v testu. Ko se olje v posodi segreje, sadje nataknemo na vilčke in jih iz testa položimo v olje ter pečemo.

clock-img

07.11.2012, 10:46

clock-img

darhaha84

pencil-img

180

Aja, jaz kadar delam brez piva delam tako, da namesto piva dodam malo pecilnega pa hladno vodo (poleg jajčka in moke), dodam banane in počakam ½ ure, da počiva. Koščki banane se napihnejo v lepe kroglice, kot v kitajski, pa tudi olja se ne napijejo. Rada tudi dodam kakšno žličko sladkorja v testo pa potem jemo brez meda (v kitajski je mislim, da polit z medom).

clock-img

07.11.2012, 13:09

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Ravno to sem prej študirala, a čem dat mal škroba not? Da bi jih napihnilo. Bom poizkusila tako kot si rekla. Hvala user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem