No posteljica in športni del vozička sta čisto nekaj drugega. Pri posteljici je dvignjen celotni del - dojenček še zmeraj leži NA RAVNEM samo dvignjen je. V vozičku pa NE. Ker ni raven, ampak prelomljen in ko samo malo pobrca je s hrbtenico direktno v luknji.
Zato obstajajo v vozičku pasovi, da ne more zlesti dol.
Položaj v lupinici je enak temu v trebuhu, kar ne pomeni, da mora
nostop viset noter, ampak od začetka samo toliko kot je nujno.
Koliko časa je nujno, da

v dveurni vožnji visi v lupinici oz. avtosedežu? Dve uri.

Postanki so izvzeti. Če moj otrok med vožnjo mirno spi, ga ne zbujam, raje mu zagotovim udoben spanec ter posledično sebi sproščeno vožnjo. Na cilju pa se mu polno posvetim. P. S.: letos nas ponovno čaka takšno poletje z rednimi selitvami, le da bosta že dva

.
Samo s pasom čez trebuh je bil pa verjetno pripet zato, ker je taka uporaba mišljena pri košarah (tudi pri PP in pri navadni Jane košari recimo).
Ja, če jo uporabljaš kot košaro, če pa kot avtosedež, je potrebno uporabiti vse varnostne pasove.
Vajina izobrazba je pa tukaj res pomembna
.
Nekako sem imela občutek, da če ne navedem izobrazbe, da lahko v odgovoru preberem, da nimam pojma o gibanju, gibalnih količinah, navorih, pritiskih, gravitaciji, trkih, prožnosti teles in ostalih materialov ipd. Na srečo sem se motila.
Glede podlaganja v vozičku z deko ali brisačo sem pa še vedno enakega mnenja - NI dobro.
Brisača in ostali bombažni materiali vpijajo vlago (tudi dojenčki se znojijo, mar ne?), so zračni, vpojni, upogljivi in mehki, zato se mi zdi spanje na tem bolj udobno kot neposredno v sami košari oz. vozičku. Prav tako jih opereš lažje in pri višji temperaturi ter hitreje menjaš, po potrebi (vročina, prepih, bruhanje, sonce ...) pa jih lahko hitro uporabiš za zavarovanje ali brisanje otroka.
Mimogrede - jaz skušam glede na okoliščine podložiti čim večji del košare. Seveda pa

med dolgotrajnim spanjem obračam in ga pri tem zalagam z zvitkom plenice ali brisače.