writing-img

Piščanec, testenine

clock-img

27.07.2011, 10:17

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Ima kdo kakšno idejo za omako (v kateri bo piščanec), po možnosti smetanovo (ali pa tudi ne) in da se nekako sklada s testeninami? user posted image

clock-img

27.07.2011, 11:58

clock-img

Medea10

pencil-img

1021

Jaz naredim tako;

Zrezke ali pa na kocke narezano meso (soljeno in poprano) na olju malo popečem, zrezke vzamem iz olja, dodam dve žlici moke in strok ali dva sesekljanega česna, zalijem takoj, ko česen zadiši. Dodam še jušno kocko in svež peteršilj (včasih pa tudi malo rdeče paprike v prahu). Malo še kuham (da se zrezki in omaka malo "spacajo"). Potem pa prelijem čez testenine.
Na koncu lahko dodaš še kislo smetano. Omaka je dobra z ali brez nje.

Dober tek.

clock-img

27.07.2011, 12:09

clock-img

Pia*

pencil-img

644

Jaz pa naredim omako smetanovo tako, meso popečem. Notri dam strok česna,na meso še prej posujem zmes za piščanca, v posodico (ponavadi jo vzamem za čaj dam malo vode kaj pa vem 0,5 papriko v prahu malo,žličko fanta za golaž premešam in polijem po mesu potem pa na koščke narežem gorgonzolo namečem notri prilijem s smetano za kuhanje, malo popečem in je. Lahko tudi brez gorgonzole. je tudi dobro.

clock-img

27.07.2011, 12:46

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Paprikaš in testenie (ni ravno s smetano pa vseeno).
Prepražiš čebulo, dodaš česen, da zadiši, piščanca, paradižnikovo mezgo ali na kocke narezan paradižnik ter na kocke narezano papriko, začimbe po okusu. Dušiš do mehkega, dodaš malo moke in jed je gotova.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

27.07.2011, 14:22

clock-img

Luns

pencil-img

226

Jaz piščanca narežem na koščke začinim s curryjem, popečem zalijem s smetano za kuhanje. Mal pokuhaš posoliš in to je vse.

clock-img

27.07.2011, 14:27

clock-img

tosja

pencil-img

3706


IZVIRNO SPOROČILO: Luns

Jaz piščanca narežem na koščke začinim s curryjem, popečem zalijem s smetano za kuhanje. Mal pokuhaš posoliš in to je vse.



Tudi jaz delam tako, včasih pa dodam še zelenjavo, preden potem na koncu zalijem s smetano za kuhanje.


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

27.07.2011, 15:00

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

No doma imam curry, gorgonzolo, smetano za kuhanje (imam tudi sladko), ananas. Potem pa se zadeve zaključijo, v trgovino se mi ne da, imam grlo tako ubogo, da še govorit ne morem user posted image ... bom poizkusila nekaj sčarat. Hvala za ideje!

clock-img

27.07.2011, 15:08

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

neee, notri MORA bit še sesekljana čebula (za curry govorim) user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.7.2011 15:09:11 >

clock-img

27.07.2011, 16:41

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

pišč. prsa narezem na zrezke in jih na hitro popečem na olju. pol jih dam na kroznik. na olje dam sir (alla Zdenka) in ga razpustim....dodam navadno sladko smetano in pokuham, da nastane gladka omakica. pol dam zrezke nazaj v ponev v omako, in OBVEZNO zlijem sok, ki je ostal na krozniku zraven.  solim, popopram in zalijem z mlekom. ker rata omaka res gosta.

za zravem skuham široke rezance ali njoke.


njamiš! , hitro in enostavno.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 27.7.2011 16:42:46 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

clock-img

27.07.2011, 16:54

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

pišč. prsa narezem na zrezke in jih na hitro popečem na olju. pol jih dam na kroznik. na olje dam sir (alla Zdenka) in ga razpustim....dodam navadno sladko smetano in pokuham, da nastane gladka omakica. pol dam zrezke nazaj v ponev v omako, in OBVEZNO zlijem sok, ki je ostal na krozniku zraven.  solim, popopram in zalijem z mlekom. ker rata omaka res gosta.

za zravem skuham široke rezance ali njoke.


njamiš! , hitro in enostavno.



jup, to je tisto ki nardi omako user posted image

jest to nardim tko - meso namažem z gorčico in solim (lahko je na koščke narezan, lahko so zrezki), popečem, dam na krožnik in pokrijem. potem na ponev vlijem smetano, dodam žličko gorčice, mal topljenega sira (kar mam pri roki - zdenka, sir za toaste, ...), solim, mal popra, pustim da povre in potem meso (skupi s sokom) vrnem v ponev, še mal pokuham in to je to.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

28.07.2011, 13:38

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Če imaš možnost, dodaj še suho belo vino. user posted image

Ker ne pijemo vina, pa ga ful dobim za kaka darila, sem ga začela na veliko uporabljat pri kuhanju. Kisa v enolončnicah sploh več ne uporabljam, obvezno vino, okus je vrhunski.

clock-img

28.07.2011, 14:21

clock-img

Anonimen

Ja to je pa jed, ki meni vedno ful super rata user posted image  ... in sicer piščančji/puranovi zrezki v govbovi omaki + dodatek (pire, riž, rezanci) ... torej:
Dan prej ali pa vsaj kako uro prej zrezke potolčem, dam v skledo in zmariniram (česen, olivno olje, sojina omaka, sol, poper, bazilika, ...) ... ko pa začnem kuhati kosilo, jih na hitro popečem na žlički olivnega olja in preložim na krožnik. V isto ponev dam na tanke lističe narezano čebulo, in ko se razpusti dodam na lističe narezane gobe. Pražim. Ko se gobe fajn razpustijo, zmanjšam ogenj in notri zamešam fajn žlico kisle smetane, dodam 2 topljena sirčka in pokrijem, da se sir razpusti. Potem dodatno še začinim s soljo, poprom, petršiljem, zalijem z 2dl vode, zmešam in dodam zrezke. Potem pa pokrijem in pustim da se počasi kuha vse skupaj vsaj ene 20-30 minut.
Je to taku dobru ... zrezki kar razpadejo v ustih user posted image .

clock-img

03.09.2011, 15:46

clock-img

S*

pencil-img

3006

Jaz opečem cele noge od piščanca in jih nato vzamem ven iz ponve. Na tisti maščobi (če jo ni preveč) prepražim na drobno sesekljano čebulo in na drobno narezan korenček ( 1/2 Kg). Nato dam noge nazaj in počasi dušim, dokler piščanec ni gotov. Na koncu dodam še malo smetane in polijem čez široke rezance.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem