writing-img

Pikapolonica

clock-img

16.09.2007, 16:11

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

No, ko ste borovnički pomagali najti tako lepega polžka, a lahko še meni pomagate najti kakšno lušno pikapolonico? Iščem in iščem, pa nič pametnega ne najdem.

clock-img

16.09.2007, 16:30

clock-img

Anonimen

user posted image  

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

clock-img

06.10.2007, 17:40

clock-img

monchy13

pencil-img

1

živjo a mi lahko kdo napiše kaj  pikapolonici(opis...), saj delam referat in skoraj nič ne najdemuser posted image ...hvalaauser posted image

clock-img

07.10.2007, 09:30

clock-img

rr.mm.dd

pencil-img

66

Podpiranje lenobe... pa naj bo... samo vedi, da je tukaj tudi veliko učiteljic..

prepisano iz Kraljestva živali (str.12:št 33):
Majhna žival polkroglega izboenega telesa. Na črni kratki glavi rasteta kratki tipalki, ki ju lahko skrije pod spodnjo stran telesa. Ima tri pare kratkih nog s po tremi členki. Prvi par kril je preobražen v trdi pokrovki, ki pokrivata cel zadek. Na rdeči barvi je sedem črnih pik. Pod njim je zložen drugi par opnastih kril, s katerimi leta. Ob nevarnosti zloži noge in tipalki k telesu in izloči rumeno smrdečo tekočino. S tem se brani in zato je mnoge živali ne jedo. Iz odloženih jajčec se razvijejo ličinke, ki se tako kot odrasle živali hranijo z listnimi ušmi in so zato za človeka zelo koristne. Živi na travnikih in vrtovih. Razpostranjenja je po vsej Evropi. Nekateri njeni sorodniki se hranijo z rastlinsko hrano in lahko povzročajo tudi škodo.
Razred: žuželke Red: hrošči Družina: polonice

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem