writing-img

Pikice po vročini

clock-img

14.01.2006, 19:33

clock-img

sminc

pencil-img

217

Moj mali je imel ta teden 3 dni zapored vročino od 37.5- 38.5 zvečer.user posted image user posted image Nič nahoda, malo bolj siten kot ponavadi. Po 3 dneh sva včeraj sla k dohtarci. Pogledala ušesa, pljučka žrelo, urin. Ugotovila majcken rdeče žrelo, dobila nisva nobenih zdravil razen dalerona po potrebi.user posted image user posted image
To je blo včeraj. Zvečer ni blo več vročine, pri kopanju pa sem opazila rdeče pikice v nivoju kože po trebuščku. Danes je teh pikic še več. Kot da bi šlo za alergijo.
Pa včeraj nisva jedla nič novega. Bi šlo lahko za 6 bolezen? Ne kaže da bi ga pikice kaj srbele, tudi razpoloženje je danes dobro. Pomagajte prosim. Lp

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

clock-img

14.01.2006, 19:37

clock-img

Anonimen

Sigurno je 6. bolezen. Moj mali jo tudi pravkar preboleva (2. dan pikic, vročine več ni, imel je pa 39 °C).

clock-img

14.01.2006, 19:51

clock-img

Katrin

pencil-img

4173

Če lahko dodam svoje mnenje: ni nujno, da gre za 6 bolezen.

Rdeče pikice na trebuščku, za ušesi in okoli vrata so normalna reakcija občutljive dojenčkove kože na vročino. Pojavijo se po dveh ali treh dneh in izginejo v treh dneh. Otroka ne srbi, kakor tudi ne pomaga nobena krema.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

clock-img

14.01.2006, 19:55

clock-img

Anonimen

Katrin, prej sem pozabila dodati, da so mojemu malemu pri pediatru 2. dan vročine pregledali tudi kri, in se je videlo, da gre za virusno obolenje. Ampak ko je samo vročina, še ne veš, kaj se bo iz tega izcimilo. No, ko je vročina 4. dan izginila in so se pokazale pikice, smo vedeli, da gre za 6. bolezen.

clock-img

14.01.2006, 23:01

clock-img

sminc

pencil-img

217

Pa je tole nalezljivo? Mamo se enga 2-mesečnika doma. Je verjetnost da se bo oz. se je že nalezel tudi če ga mamica polno doji. Na med.over sem prebrala da je inkubacijska doba 10-14 dniuser posted image user posted image user posted image

clock-img

15.01.2006, 11:32

clock-img

Špacka

pencil-img

1294

Verjetni gre za 6 bolezen in ta je nalezljiva, vendar samo v fazi, ko še ni pikic, ko se pikice pojavijo je že ok.
Tako da, zdaj ne moreš nič več, lahko samo čakaš.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem