writing-img

Pikice in suha koža na obrazu

clock-img

09.03.2008, 22:32

clock-img

Anonimen

Pozdravljene.
Moj user posted image je star 3 mesece in ima polno pikic (samo) na obrazu oz. zgleda, še zraven  suho kožo. Kaj naj bi to pomenilo? Res samo suha koža? Namreč bojim se, da je možna alergija na kravje mleko. Kaj drugega ne vem. Mažem pa s kremo Nustela za suho kožo ca dva dni, pa se mi zdi, da je malo bolje. LP

clock-img

10.03.2008, 08:44

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

kako je pa prišel 3m v stik s kravjim mlekom??!!!

jaz sem naši lička mazala kar z navadno niveo... če je bilo pa kej več pa kar s kremo za rito... uporabljam pa pasto di fissan, ki je preizkušena že na naših ritah....

clock-img

10.03.2008, 09:37

clock-img

rose

pencil-img

276

če sumiš na alergijo na KM, probaj z dieto. pri moji za suho kožo pomaga samo hladilno mazilo s 10% olivnim oljem. jo pa namažem zjutraj in zvečer, ko greve ven pa z bepantenom.
pa če je alergija, se bodo pikice preselile tudi na trebušček.

clock-img

10.03.2008, 12:04

clock-img

Anonimen

Ja, pikice so se naselile proti vratu. Ko sem šla pa včeraj ven na zrak, sem ga namazala (kar ga itak maže 3 - 4 krat na dan), mu je pa vse zginilo, ko sem pa prišla not, se je pa spet pojavilo. Sploh mi ni jasno, kaj  bi bilo?user posted image  Aptamil je narejen iz kravjega mleka, mar ne? Malo sem mislila iti na sojino, pa mi sploh ne gre v glavo, da je rdečica in pikice zginile, ko sem šla ven z njim. LP

clock-img

10.03.2008, 12:19

clock-img

rose

pencil-img

276

Ja, aptamil je na osnovi kravjega mleka. Za alergike pa se uporablja alernova ali pregomin. Pa je potem dobro, da gresta na testiranje, da ga dobita na recept.
Kaj pa če mu je vroče?? Tudi od tega lahko dobi pikice po telesu. Pa tudi suho kožo. Probaj ga malo manj oblečt, pa boš vidla reakcijo.
Držim pesti, da ni alergija!!

clock-img

10.03.2008, 12:44

clock-img

Tinča1

pencil-img

315

decemberka, jaz imam čisto isti problem. Tudi sama sem sprobala že vse možno, pa pikice nastanejo ko sva noter, ko pa greva ven, pa izginejo. Jaz po tihem sumim hišni prah. Ko sem pa pediatrinji to pokazala, je rekla, da se koža čisti. Čeprav jaz ne verjamemm ker se nama je preselilo že na rokice in zg. del trebuščka. Oblačim ga pa jaz malo manj. Pikice sicer zbledijo, vendar če ga pobožam po koži jih čutim. Tako, da se tudi jaz priporočam za kak nasvet.

clock-img

10.03.2008, 13:24

clock-img

Anonimen

Ja, pri prvem posvetu so mi rekli, naj čistim s fiziološko, pa ni nič bolje, da se koža čisti. Ampak zanimivo je, da sem tudi v stanovanju že opazila, da mu včasih koža kar cveti, včasih pa od daleč skoraj lepo zgleda. Bom še s tem probala, da ga manj oblečem, čeprav ni veliko (dve bombažni majčki in plis hlačke).

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem