cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Po izteku porodniške: bolniška ali dopust

clock-img

27.03.2008, 08:19

clock-img

Mesečnica

pencil-img

606

Imam tako situacijo: čez tri tedne se mi izteče porodniška (oz. dopust za nego in varstvo otroka), sem pa v 3. mesecu druge nosečnosti in se ful slabo počutim. Zdaj razmišljam, kaj storiti, če se vse skupaj ne bo izboljšalo. Počutim se namreč veliko slabše, kot sem se v prvi nosečnosti, poleg slabosti in utrujenosti se mi že pojavljajo tudi druge težave, kot so omedlevica, mravljinčaste roke, huda nespečnost, bolečine v križu user posted image . Se mi kar dozdeva, da ta nosečnost ne bo tako brez problemov, kot je bila prva.

Naj koristim lanski dopust, kot sem imela namen storiti, ali naj grem raje na bolniško (za en mesec, kolikor ga lahko dobim od osebne zdravnice) in potem koristim še dopust, da mi ne bo propadel? Saj veste, lanski dopust moram porabiti najkasneje do 30. junija.

clock-img

27.03.2008, 08:31

clock-img

urskas

pencil-img

683

jest bi najprej koristila lanski dopust, potem bolniška, nato še letošnji dopust in tako dalje...

clock-img

27.03.2008, 08:57

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

koristi najprej lanski, če se boš potem bolje počutila pejdi delat ali pa na bolovanje in pred porodniško koristi še cel letošnji...

clock-img

27.03.2008, 09:34

clock-img

jajula

pencil-img

1191

najprej se v službi pozanimaj če ti bojo odobrili uporabo lanskega dopusta takoj po bolniški, potem pa si zrihtaj še bolniško.

clock-img

27.03.2008, 09:36

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

koristi najprej lanski, če se boš potem bolje počutila pejdi delat ali pa na bolovanje in pred porodniško koristi še cel letošnji...

jaz bi enako naredila

clock-img

27.03.2008, 09:58

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Tudi jaz.
jaz bi enako naredila

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

28.03.2008, 06:34

clock-img

Mesečnica

pencil-img

606

Punce, zakaj pa bi šle najprej na dopust, potem pa na bolniško? Jaz razmišljam, da bi storila ravno obratno, to pa zato, ker upam, da se bom sčasoma le boljše počutila in bom dopust dejansko imela kot dopust, ne pa da ga bom preležala v postelji ...

clock-img

28.03.2008, 11:49

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Punce, zakaj pa bi šle najprej na dopust, potem pa na bolniško? Jaz razmišljam, da bi storila ravno obratno, to pa zato, ker upam, da se bom sčasoma le boljše počutila in bom dopust dejansko imela kot dopust, ne pa da ga bom preležala v postelji ...

Po mojem zato, ker se lahko dgodi, da je do nastopa porodniške na bolniški in potem naj ne bi prekinjala bolniške zaradi dopusta.

clock-img

01.04.2008, 16:41

clock-img

POLAND

pencil-img

97

Najprej koristi lanski dopust.Letošnji ti pa v bistvu ne bo pripadal,če ne boš v letošnjem letu nič delala oz.ga imaš potem 14dni manj.Najdi čim boljši dogovor z delodajalcem.

clock-img

01.04.2008, 16:44

clock-img

POLAND

pencil-img

97

Če se ti stanje izboljša imaš še cel letošnji dopust,če pa ne ti pa lanski propade.Očitno imaš razumevajoče delodajalce,da ti bodo omogočili takšno kombinacijo.

clock-img

07.04.2008, 14:44

clock-img

zabica26

pencil-img

465

A ni tle ene finte?

Če si prej na bolniški, morš it na porodniško 42 dni pred PDP? user posted image

Jaz bi vsekakor koristila dopust, ker je bolje plačan in ti gre poleg vsega skupaj spet v obračun za naslednjo porodniško. user posted image Je pa nekaj drugega tukaj...če ti bo delodajalec dovol koristiti toliko dopusta v paketu, ker si le strošek.

Tako da... bolje je dopust, ni pa nujno, da je izvedljivo.

clock-img

07.04.2008, 14:45

clock-img

sazi

pencil-img

5175

morš it na porodniško 42 dni pred PDP

na porodniško se po novem lahko gre samo 28 dni pred PDPjem - variante 42 dni prej NI VEČ

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem