writing-img

Podaljšanje dopusta

clock-img

03.03.2010, 14:29

clock-img

seru

pencil-img

36

Ali katera ve, če lahko daš vlogo za podaljšanje dopusta za nego otroka, po datumu, ko ti že dopust preteče? Da si naprimer že v službi oziroma da že koristiš dopust? Mi imamo namreč prestare izvide, da bi lahko dali prošnjo, ponoven pregled pa imamo dva 2 preden mi poteče dopust. Je izvedljivo, da oddam prošnjo kasneje?

clock-img

03.03.2010, 15:45

clock-img

Taddy78

pencil-img

1983

Zakaj pa dopust in ne bolniško?

clock-img

03.03.2010, 16:30

clock-img

seru

pencil-img

36

Podaljšanje porodniškega dopusta mislim. Za 3 mesece, če ti ga odobrijo.

clock-img

03.03.2010, 16:36

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Vem za par mamic, ki so vlogo sicer oddale ko so bile še na porodniški, odločbo pa so dobile šele potem, ko so že delale oz. večina je kar dopust vmes pokoristila. Ne vem pa, kako je v primeru, da oddaš vlogo, ko se ti porodniška že izteče. Pokliči na CSD ali pa prosi, da ti dajo datum pregleda prej, še preden se ti P zaključi. 

clock-img

03.03.2010, 16:42

clock-img

luan

pencil-img

716

Menda imaš čas to urejat do starosti 18 mesecev.Vsaj jaz sem pri prvem.

clock-img

03.03.2010, 21:17

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Do 18. meseca lahko daš za podaljšanje, ja.

clock-img

04.03.2010, 10:35

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Ja, imaš čas do 18. meseca. Sama sem oddala vlogo približno 1 teden pred potekom, ker so na enem pregledu "zagnali celo paniko", vendar pa še nisme imela izvida. Tega sem potem nekaj dni kasneje (še pred zasedanjem komisije) osebno odnesla na Metelkovo, kjer potem tudi zaseda komisija (vsaj za Ljubljano je tako). Bila sem 3 tedne na dopustu, potem pa nastopila podaljšano porodniško.

Če se le da, probaj prestaviti pregled (meni so ga prestavili za 1 teden, ko sem razložila zakaj gre), pozanimaj se pri CSD-ju, kdaj zasedajo komisije in kako je z možnostjo naknadnega dodajanja izvidov.

Načeloma ni problem, če bi bila prepričana, da boš podaljšanje dobila. Je pa kriza, če računaš na podaljšanje, si doma na dopustu, potem dobiš pa zavrnjeno in moraš na 2vrat na nos" v službo, otroka pa brez uvajanja kam dat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem