IZVIRNO SPOROČILO: lukec
O.k., sej vem, da težim, ampak rada bi razčistila zadeve. Kdaj pa naj bi dobila tisti sorazmerni delež za lansko leto? In kaj zdaj, ko že imam odločbo za celoten dopust. Pravzaprav dobim regres z aprilsko plačo, takrat se pa uradno sploh še ne bo vedelo, kdaj mi poteče pogodba.
Pa če katera ve, kako je z neizrabljenim dopustom, bi bila zelo hvaležna za odgovor.
Lanski dopust bi morala dobiti že lani. Regres tudi - po mojem decembra.
Kaj je pa z odločbo, če se ni vedelo, pa ne vem. Logićno in po pravilih, je, da ti pripada sorazmerni del. Ko sem menjala službo, sem tudi imela odločbo za cel dopust, pa sem ga porabila le sorazmerni del.
To, da potem ne boš zaposlena in da ti bo "propadel" nima nobene zveze, saj tudi delala ne boš. Pa ne razumi tega kot kakšen napad. Dopust dobiš za oddih od dela in če delaš 5 mesecev, imaš dopusta dorazmerni del, če si naprej brezposelna pa pač nimaš dopusta.
Kako je z neizkoriščenim dopustom, pa velja za šolstvo drugače, tako da žal ne morem pomagati. Na splošno je tako, da ti mora delodajalec izplačati neporabljeni dopust samo v primeru, da ti ni omogočil izkoristiti ga. V šolstvu so pa neke omejitve, tako da tega ne vem.