writing-img

Pogostitev za rojstni dan!

  
clock-img

21.04.2008, 14:09

clock-img

Beti S

pencil-img

217

V soboto ima naša mala pikica 1 leto. Za vsak rojstni dan sem ponavadi naredila 3 vrste peciva, torto ter pohano meso- dunajski, francosko solato, tunin namaz, narezek, včasih smo še na žaru kaj spekli.
Rada bi da bi bilo tokrat malo drugače, pa nevem kaj naj naredim. Nimam veliko časa tako da bi kaj na hitro. Imamo pa cca 30 ljudi

Hvala punce

clock-img

21.04.2008, 14:15

clock-img

honey

pencil-img

2567

Pizze? Al pa kar žar, se mi zdi, da je vedno aktualen, sploh v teh spomladanskih dneh. Torta pa obvezno user posted image

clock-img

21.04.2008, 14:23

clock-img

mojsoncek

pencil-img

3866

Cili con carne + tortilije
pice
solate (testeninske, z rizem, s kus kusom)
hrenovke v testu
topli oblozeni kruhki



< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 21.4.2008 14:25:29 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

clock-img

21.04.2008, 14:24

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Cili con carne + tortilije



user posted image

Pa lahko še kkšne druge nadeve. Recimo nepikantne za otroke.

Pa kkšne mini pice, bagetke.....

clock-img

21.04.2008, 14:26

clock-img

Beti S

pencil-img

217

Kaj delate majhne pice ali kar velike v pekaču in jih pol zrežete.

clock-img

21.04.2008, 14:28

clock-img

Beti S

pencil-img

217

Včasih se mi zdi da preveč kompliciram. Pol sem pa cel petek in soboto v pripravljanju hrane.

Kaj se vam zdi da je to premalo:
- francoska solata
- žar
- narezek
- pice

clock-img

21.04.2008, 14:34

clock-img

Anonimen

Za otroke definitivno palijo sadna nabodala.user posted image

clock-img

21.04.2008, 14:49

clock-img

petra a

pencil-img

2070

pozdravljena majčica Beti-mam enake probleme,sem bila že 100 posto,da bomo šli ven na kosilo,pa me je moj prepričal da bomo doma (mi ni nič prav),verjetno bomo pekli v pečici polnjenega piščanca,mesno štruco iz sekljanega mesa in krompir,mogoče bom zraven nardila še široke rezance,pa obvezno veliko zelenjave in solata,kakšen biskvit in torta (to bom pa sigurno naročila)...ne vem,se mi zdi tako vsakdanje,upam da bom tudi sama dobila na tej temi kakšno dobro idejo

clock-img

21.04.2008, 14:58

clock-img

blak

pencil-img

660

Ko je naš praznoval eno leto, sem kupila njoke in naredila dve omaki: divjačinsko za velike, ragu za male. Za predjed sem filala francosko štruco. Poleg pa itak ene tri vrste solate. Torta narejena doma in kake tri vrste drobnega peciva.

clock-img

21.04.2008, 14:59

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

A ve mal pretiravate mogoče? Ne vem, no, ampak smisel praznovanja pa menda ja ni samo hrana, hrana, hrana user posted image . Bogpomagi, no! Dejte se malo sprostit pa uživat v prvem rojstnem dnevu vaših malčkov

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

21.04.2008, 15:10

clock-img

petra a

pencil-img

2070

jst mam namen uživat,zato bom vse skup lepo vrgla v pečico,ker mam s tem najmanj delauser posted image

clock-img

21.04.2008, 16:13

clock-img

malika

pencil-img

3199

Pikecpokec zakaj bi kdor koli pretiraval? Povabiš goste in jim menda ja moraš dat nekaj na mizo. Al pa jih povabiš in jim rečeš naj se sprostijo in uživajo na prvem rojstnem dnevu ob prazmi mizi?

Dobro, vem, da nisi mislila tako kot sem napisala, ampak vseeno!

Jaz sem naredila takitose( z bućkami in puranom)  in pa kup perutničk. Za odrasle posute s čilijem za mičkene pa navadne , zraven sem kupila omakce (mehiške) , pa je bilo ful dobro, malo dela, vsi zadovoljni!

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

clock-img

21.04.2008, 17:58

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

malika, nisem mislila tako. Ampak francoska solata, žar, narezek in pice se mi zdi pa ful veliko. No, to je pač moje mnenje, ker se mi zdi da je s tem fuuul dela in da si potem še predno se začne praznovanje čisto crknjen in naveličan vsega.

Tvoja ideja s takitosi in perutničkami se mi zdi pa ful dobra. A perutničke si kar v pečici spekla?


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

21.04.2008, 18:18

clock-img

malika

pencil-img

3199

vem, da nisi tako mislila (sem že zgoraj napisala). user posted image

Perutničke sem pa cvrla, nekega dela s tem ni, ker ne rabiš skoz zraven stat in obračat (na 5 min prideš pogledat, če še niso črne user posted image  ), pa še res so čisto vsem všeč, tako da dostikrat dobim naročilo že v naprej,...češ ne komliciraj, naredi perutničke in takitose user posted image user posted image

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

clock-img

21.04.2008, 20:03

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Kaj je to TAkitos-lahko prosim kdo razloži?Pa tudi chili con carne in tortilje-kako TOČNO to naredite?Sem že stokrat gledala une tortilje pa ne upam vzet...prosim za recepte.user posted image

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

21.04.2008, 21:52

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

Sibil, to je vse simpl ko pasulj za nardit user posted image .

Najprej chilli con carne (iz teh sestavin pride kar velik pisker, ampak ga lahko pogrevaš še naslednji dan, pa še zamrznit ga lahko daš). Torej:

- 0.5 kg mlete govedine (od plečeta)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- žlička mletega čilija + 1 cel čili
- žlička mlete kumine
- cimetova palčka
- 3 piksne pelatov (od tega eno spasiraj oz. zmiksaj s paličnim)
- 2 piksni rdečega fižola
- 1 piksna rjavega fižola - spasiraj
- sol, poper

Prepraži čebulo in česen, potresi s čilijem in kumino, dodaj cel posušen (ali svež) čili, dodaj meso in praži... potem pa zmeči noter vsebino konzerv (in tudi vse tisto kar si že prej spasirala), posoli, popraj, zalij z vodo (po občutku-odvisno kako gosto želiš), pokrij, pusti kuhati 1.5 ure. Postrezi z žlico kisle smetane in tistim finim puhastim kruhom (takim kot ga kupiš na morju user posted image ). To je vse!

Tortilje:
Tukaj se lahko poljubno igraš in daš noter v bistvu karkoli. Npr. popražiš na male koščke narezano meso, dodaš zelenjavo (res karkoli: korenje, bučke, papriko, fižol, koruzo, paradižnik, čebulo, ....), malo podušiš (fajn je če ostane čvrsto). Potem pa tiste tortilje iz vrečke malo pogreješ (v ponvi ali v mikrovalovki), da jih je lažje zviti. Vsako nadevaš s pripravljenim nadevom, daš gor žlico kisle smetane, prepogneš ali zviješ, naložiš v pekač, potreseš s sirom (in čilijem - po želji) in jih v pečici še malo popečeš - ni treba dolgo, toliko da se sir stopi.

To je to! Enostavno, tko da se nimaš česa bat! Gud lak!


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

21.04.2008, 21:53

clock-img

pikecpokec

pencil-img

1335

Aja, za takitose pa tudi jaz ne vem, tko da, malika, prosim za recept

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

clock-img

21.04.2008, 22:47

clock-img

kjava

pencil-img

2416


IZVIRNO SPOROČILO: Beti S

Kaj delate majhne pice ali kar velike v pekaču in jih pol zrežete.



Ta velike zrežem.

Mi mamo ponavad kar žar, sej tam se da čuda različnega mesa in zelenjave pečt (pa še moža mal zaposlim, da ni vse na meni user posted image )pa ene tri sorte solat in pecivo. Mamo vsi v toplih mesecih RD.

clock-img

22.04.2008, 08:55

clock-img

honey

pencil-img

2567

Meni se zdi tudi preveč - žar in pizze skupaj. Ali eno ali drugo. Pa obvezno bom naslednjič pizze naročila, ker sem jih samo 1x pekla in sem bila cel dan v kuhinji. Jaz sem še vedno pristaš žara - speče se lahko vse: meso, ribe, zelenjava, sir... in to vse na enem mestu in naenkrat - najmanj dela in gosti so tudi najbolj zadovoljni - vsaj moji user posted image

clock-img

22.04.2008, 09:43

clock-img

Anonimen

Kaj,ko bi enkrat za spremembo kaj morskega na bazi rib?

Za predjed:









Hobotnica v solati

user posted image



Recept je preračunan za 2 osebi:

Potrebujemo:

Oljčno olje
jabolčni ali vinski kis, lahko tudi sok limone
˝ kg očiđčene hobotnice
Začimbe:  Česen, peterđilj, sol, poper

Trajanje:

Priprava:          30 minut, če kupimo sveţe neočiđčene hobotnice
Kuhanje:           30 minut
Mariniraje:        15 minut

Postopek:

Hobotnico dobro operemo in očistimo, če smo kupili sveţe mehkuţce. Pazimo, da odstranimo tintno vrečko (vrečko s črnilom), kljun in oči. V kolikor smo kupili zmrznjeno hobotnico, potem ta procedura odpade. Hobotnico damo v hladno, nesoljeno vodo in jo zavremo. Pustimo da vre na zmernem ognju cca 30 minut.

Hobotnica zakrkne, če jo kuhamo v slani vodi in ostane trda, oziroma se ne zmehča. Vsak dober dalmatinski »ribar« bo rekel, da je treba hobotnico po tistem, ko jo ujameđ ali kupiđ, tolči eno uro s kamnom, da se zmehča. To fazo priporočam, da preskočite, če to izvajate doma. Pa tudi na morju, če niste navduđeni za tako obliko rekreacije. Preverjeno deluje tudi neslana voda.

Po 30 minutah poskusimo zapičiti vilico v hobotnice in s tem ugotavljamo ali je potrebno nadaljnje kuhanje. V kolikor imate samo en velik kos hobotnice, jo bo verjetno treba kuhati dlje, če je več manjđih, bodo hitreje kuhane.

Hobotnico napičimo na vilico in jo prenesemo na leseno desko. Na deski hobotnico nareţemo na majhne kođčke. Kođčke stresemo v keramično posodo in dodamo sol, poper po okusu, česen in sveţ peterđilj ter najprej vinski ali jabolčni kis ter oljčno olje. Vse sestavine dobro premeđamo in počakamo 10-15 minut, da se okusi prepojijo, potem serviramo.

Hobotnica v solati je primerna kot hladna predjed. Zraven lahko postreţemo polnozrnat kruh v leseni skledi, pregrnjeni z lanenim prtičkom, klekljano čipko ali navadnim karirastim prtičkom. V skrajni sili lahko uporabite papirnate prtičke, čeprav je potem morda sama gola skleda boljđa izbira. Kruh je najboljđi, ker lahko z njim popivnamo vse sokove solate, ki so izvrstni. V kolikor bi ţeleli bolj nasiten obrok, se poda zraven bodisi na vodi kuhan riţ, blitva s krompirjem ali krompirjeva solata oziroma oljnat krompir. Jed je dobrodođla predvsem poleti, ko nam bolj teknejo hladne jedi.


Nato za glavno:


Naprimer-Morska bomba

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11349


In lahko tudi:









Ocvrte sardele

user posted image



Sestavine:
60 dag sardel
sol
moka
olje za cvrenje
Priprava:
Sardelam ostrgamo luske, nato jim odstranimo glavo in drob. To lahko naredimo tako, da primemo glavo in z njo vred potegnemo drobovino.
Ribe operemo, osuđimo in osolimo. Povaljamo jih v moki in v vročem olju rumeno ocvremo.

Cvremo jih na vsaki strani okoli 5 minut.Dober tek!


Ali pa:Pečeni ribji kotleti.









Pečeni ribji kotleti

user posted image



Sestavine:
kotleti večjih rib: losos, tuna, mečarica, večje sladkovodne ribe
sol
limonin sok
moka
olje za pečenje
Priprava:
Kotlete na hitro oplaknemo, osolimo, pokapljamo z limono in povaljamo v moki.
Poloţimo jih na segreto olje in počasi pečemo. Ko so pečeni na eni strani, jih previdno obrnemo in popečemo đe na drugi strani.
Zraven postreţemo krompir, pire iz leče, rezance, kuhan in z oljem pokapljan brokoli ali z maslom zabeljene beluđe.

Za konec pa:

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11359

clock-img

22.04.2008, 11:18

clock-img

snake

pencil-img

716

IZVIRNO SPOROČILO: Beti S

Včasih se mi zdi da preveč kompliciram. Pol sem pa cel petek in soboto v pripravljanju hrane.

Kaj se vam zdi da je to premalo:
- francoska solata
- žar
- narezek
- pice



meni se zdi preveč kaj si ti normalna, žar, narezek in še piceuser posted image o bože pa kaj vas bo 100, ne vem no če je meso naj bo meso, rajši dodaj ful različnih solat.......


_____________________________

življenje je lepo

clock-img

22.04.2008, 11:19

clock-img

snake

pencil-img

716

to "kaj si ti normalna" sem res grdo napisala, oprosti, sem prebrala in takoj napisala brez razmišljatuser posted image

_____________________________

življenje je lepo

clock-img

22.04.2008, 11:50

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

Men je tudi to preveč žrtja, sorry.Vendar vsak po svoje.

clock-img

22.04.2008, 12:39

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Jaz bi samo dodala, odvisno kje boste praznovali (zunaj, notri) in koliko časa (kaka urca, celo popoldne). Če je zunaj se mi zdi, da je najbolj primeren žar. Po dolgem zimskem času, vsem zapaše žar in ne zimski čili con carne in ne vem kake pikantne vroče župe. Če bo praznovanje  notri, je druga pesem. Če boste imeli v času kosila, moraš naredit malo več hrane, saj ljudje ne bodo jedli doma, če bo po kosilu, je čili in druge težke jedi preveč in bolj paše fingerfood, zelenjava, sadje..... Pravtako če se bo praznovanje zavleklo, je fajn imet še kak fingerfood in obvezno kavo za na koncu, da preženete gosteuser posted image

clock-img

23.04.2008, 09:01

clock-img

malika

pencil-img

3199

za takitose rabi vleeno testo, puranje zrezke narezane na trakove in /ali buke narezane na trakove. Buke in zrezke zainim z vegeto, vleeno testo nareem na kocke pb. 5x5 in meso oz. buke zavijam v testo. Vse skupaj uvrstim z zobotrebcem in ocvrem v olju. Priporoam, malo ve olja, ker so tako prej peeni in ne pijejo maobe!

Obvezno zraven ponudi mehike omakce (nacho, guacamole, spicy,...)

dober tek!

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem