writing-img

Pomoč, sarmice

clock-img

28.09.2007, 11:07

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Kupila sem sarmice v mercatorju (tiste, ko so že narejene vkup) - kako naj naredim omako? Ali naj jih dam kar pečt z zeljem...

clock-img

28.09.2007, 11:15

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Kaj mi nobena ne zna pomgat?user posted image Jaz pa že kuham zelje...user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.09.2007, 11:20

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Nekaj listov zelja narežem na čist tanke trakove, dodam na koščke narezano panceto ter to vsujem v vodo, ki sem ji dodala mal moke in rdeče paprike.
Sarmice zložim v steklen pekač in prelijem z zgoraj omenjeno "čorbo". Vse skupaj pečem v pečici na 180°C kakšno uro ali dve (odvisno kolk velike so sarmice in kolk jih je). Da se mi zgoraj ne izsušijo jih prekrijem s pokrovom od posode ali kr z alu folijo.

Pa dober tek. user posted image

clock-img

28.09.2007, 11:20

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

Če ti bo tole kaj pomagalo:

sarmice

clock-img

28.09.2007, 11:21

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Nekaj listov zelja narežem na čist tanke trakove, dodam na koščke narezano panceto ter to vsujem v vodo, ki sem ji dodala mal moke in rdeče paprike.
Sarmice zložim v steklen pekač in prelijem z zgoraj omenjeno "čorbo". Vse skupaj pečem v pečici na 180°C kakšno uro ali dve (odvisno kolk velike so sarmice in kolk jih je). Da se mi zgoraj ne izsušijo jih prekrijem s pokrovom od posode ali kr z alu folijo.

Pa dober tek. user posted image

I love youuser posted image

clock-img

28.09.2007, 14:18

clock-img

gumbek

pencil-img

298

zakaj pa dastre sarmo v pekač? Jaz jo ponavadi samo skuhamuser posted image

Firbec sem!

clock-img

28.09.2007, 14:46

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: gumbek

zakaj pa dastre sarmo v pekač? Jaz jo ponavadi samo skuhamuser posted image

Šparget ostane čist user posted image user posted image  - pečico se lahko uporablja tudi tako za kuhanje.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

clock-img

28.09.2007, 15:51

clock-img

Anonimen

Eno mal mimo vprašanje, a bi se dalo srame naredit brez kislega zeljauser posted image . pr nas ga ni za dobiuser posted image t, smo pa ljubitelji takih jedi. Kako bi to zgledalouser posted image , zanič najbržuser posted image

clock-img

28.09.2007, 15:55

clock-img

Enolla

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Eno mal mimo vprašanje, a bi se dalo srame naredit brez kislega zeljauser posted image . pr nas ga ni za dobiuser posted image t, smo pa ljubitelji takih jedi. Kako bi to zgledalouser posted image , zanič najbržuser posted image

Namesto kislega zelja lahko uporabiš liste ohrovta ali surovega zelja samo to ni glih sarma no user posted image  Je bolj približek. Liste pred uporabo blanjširaj.

clock-img

28.09.2007, 16:22

clock-img

Anonimen

To sem razmišljala, sam ne vem kako bo po okusuuser posted image , uno vseeno pride mal kislo in prav paše po kaki težki noči.

clock-img

28.09.2007, 18:26

clock-img

Enolla

pencil-img

900

Po okusu je dobro, malo drugačno - pri nas za kosilo kdaj naredijo poleti take ohrovtove zvitke, ampak za drugi dan to pa res ni user posted image . Ali pa če narediš te zvitke in bloody mary zdraven piješ - ja to pa gre user posted image .

clock-img

28.09.2007, 23:26

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

l_p: čakam na poročilo, kako si naredila?! user posted image

MIŠEK13 - ti pošljem eno glavo kislega zelja po UPS-u? user posted image

Če kuhaš v štedilniku se enakomerno kuha iz vseh strani. In ja, štedilnik tud ni umazan. user posted image

clock-img

29.09.2007, 06:59

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

MIŠEK13 - ti pošljem eno glavo kislega zelja po UPS-u? user posted image

kaj se ni dalo včasih kupit vakumsko pakirana glava kislega zeljauser posted image . a je še kje dobituser posted image . tole bi pa šlo per avionuser posted image , sam bog ne daj da pukne u kufruuser posted image user posted image , bodo uni psi  šnofači dobili traumeuser posted image user posted image

clock-img

29.09.2007, 09:14

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jana73 - bilo je noro dobro. S tem da sem panceto predhodno malo popražila, dodala oprano zelje, moko, papriko, zalila z vodo, sol&poper, ter celotno čorbo ulila čez sarmice, pa dala v pečico za malo preko 1h na 180° - Jej, je pasalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mišek13 - ja, vakumsko pakirano tut maš - > celotno glavo ali samo pol glave. Sem videla zadnjič v Mercatorju.

clock-img

01.10.2007, 14:01

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13
kaj se ni dalo včasih kupit vakumsko pakirana glava kislega zeljauser posted image . a je še kje dobituser posted image . tole bi pa šlo per avionuser posted image , sam bog ne daj da pukne u kufruuser posted image user posted image , bodo uni psi  šnofači dobili traumeuser posted image user posted image

dobi, dobi user posted image  

ti samo povej in ti pošljem user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem