writing-img

Pomoč: pogrezanje groba

clock-img

06.10.2005, 10:46

clock-img

Anonimen

Saj niti ne vem, v kateri forum bi ta tema spadala.

No, družinski grob na Žalah v Ljubljani se je začel pogrezati in bi ga bilo potrebno podložiti in utrditi, preden kakšen naključni obiskovalec pade k mojim prednikom. Problem je v tem, da se mi niti približno ne sanja, na koga naj se obrnem, da mi bo podložil grob. Na kamnoseka? Mi lahko svetujete?

clock-img

06.10.2005, 10:50

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Na tisto službo, ki ureja grobove na Žalah in s katero se meniš tudi za pokop ipd. Točno ne vem kako se ji reče tuki v LJ. Lahko pa pobrskam.

clock-img

06.10.2005, 10:58

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

Žale Javno podjetje d.o.o.
Med hmeljniki 2
1000 Ljubljana
Tel:01/420-17-00
Fax:01/420-17-02
24 urna služba:
01/420-17-50

clock-img

06.10.2005, 11:00

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

clock-img

06.10.2005, 11:25

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Mislim, da ti bo vsaka pogrebna služba uredila zadevo. Ker ponavadi vse te službe poleg urejanja pogrebov in teh zadev, urejajo tudi spomenike in zadeve povezane z njim.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

06.10.2005, 18:11

clock-img

daddy

pencil-img

2574

U, ste me tule nasmejale user posted image
Dve stvari sta možni.
1. Tisto, kar je zabetonirano, so temelji okvirjev grobov. Ko se iz kakršnegakoli razloga kaj zgodi s temeljem, se začne celoten okvir groba pogrezati. Pri tem je potrebno dvigniti celoten okvir ( s spomenikom vred, če je postavljen ), na novo zabetonirati temelj in položiti okvir na novi temelj ( kot rečejo mojstri, v "vaservagi", seveda ).
2. Možno pa je tudi, to pa se običajno zgodi neposredno po kakšnem pokopu, da se zaradi pritiska zemlje udre pokrov krste in posledično na površini nastane luknja.

Če gre za to drugo težavo, ti bojo to brez problemov uredili na Žalah, lahko v pisarni kjer sprejemajo prijave za pogrebe, lahko pa tudi v eni od cvetličarn tam poleg, kjer prodajajo zemljo. Če pa gre za prvo opisano težavo, si pa moraš dobiti kamnoseka, drugače ne bo šlo. Ta bo na žalah pridobil soglasje za poseg na grobu in potem uredil zadevo. Tam zraven Žal imaš recimo Kunaverja, toplo ti pa priporočam da poiščeš še koga in se pozanimaš za ceno, ker namreč zelo variirajo.

clock-img

06.10.2005, 18:46

clock-img

Anonimen

Hvala za odgovore in lepo dozo smeha user posted image .
Gre za to, da se celoten spomenik nagiba in bi bilo potrebno podložiti marmor, ker bo drugače nagrobnik padel na potko in na sosednji grob. Torej so kamnoseki pravi odgovor. Se bom pozanimala, dobila predračune in bomo uredili.
Še enkrat hvala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem