writing-img

Pomoč - divjačinska pečenka

clock-img

27.09.2010, 08:27

clock-img

razigrana

pencil-img

184

Kako jo pripravite? Jaz je nisem še nikoli, zdaj sva pa dobila en lep kos košute in ne vem kako naj jo pripravimuser posted image . Sem že brskala po netu, pa ne najdem nobenega recepta.

clock-img

27.09.2010, 08:48

clock-img

Luni

pencil-img

1371

Divjačino daš dan prej obvezno v marinado. Jaz naredim takole: meso posolim, dodam začimbe (obvezno brinove jagode, česen in čebula v kosih, ostalo po okusu: peteršilj, poper, malo majarona... ) in polijem z oljem (jaz to naredim z olivnim, ker drugega skoraj več ne uporabljam). Seveda pa k marinadi lahko dodaš še zelenjavo, katera se bo pekla skupaj s pečenko: korenje, koleraba,....

clock-img

27.09.2010, 09:17

clock-img

Volga

pencil-img

9346

pa dobro je dva dni marinirat. Lahko dodaš še koren, poper v zrnju, majaron, lovor, brinove jagode, česen, čebulo, peteršilj, pa obvezno vino in malo vode.

clock-img

27.09.2010, 09:58

clock-img

Luni

pencil-img

1371

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

pa dobro je dva dni marinirat. Lahko dodaš še koren, poper v zrnju, majaron, lovor, brinove jagode, česen, čebulo, peteršilj, pa obvezno vino in malo vode.

Ja, točno, vino, obvezno rdeče ali črno!

clock-img

27.09.2010, 10:29

clock-img

razigrana

pencil-img

184

Super. Hvala vamauser posted image

clock-img

27.09.2010, 11:44

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

pa ko pečeš pazi da zadeve ne presušiš. peči pokrito, samo na koncu potem odkrij da se naredi skorjica. pa zraven (za postrežt) fajn paše kaka kisla marmelada - brusnice, ribez, drnulja.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

27.09.2010, 19:52

clock-img

Pokora

pencil-img

1089

Jaz bi ti pa predlagala da jo spečeš v tistih vrečkah za peko. Poleg mesa daš v vrečko tudi vse ostalo kar so ti že punce napisale. Meso tako ostane lepo sočno. Vrečke za peko pa kupiš v vsaki trgovoni kjer prodajajo vrečke za gospodinjstvo.

clock-img

27.09.2010, 23:08

clock-img

*daša*

pencil-img

242

Meni najboljši recept za divjačino: meso tik pred peko iz vseh strani fejst nasoliš, ga popopraš, posuješ z grobo mletim česnom, brinovimi jagodami, rustikalnimi in provansalskimi začimbami in ga preliješ z vročim oljem. V litru vrele vode raztopiš tri goveje kocke in to naliješ po pekaču okrog mesa kak cm ali 1,5 cm visoko. Pečenko nato vsake toliko časa narahlo (da ne spreš začimb) z žlico poliješ s to tekočino iz dna pekača. Po pekaču razporediš tudi dve na 4 dele narezani čebuli in par glav česna. Ko je pečenka pečena jo razrežeš in preliješ z omako iz dna pekača. Če je dovolj prostora lahko daš zraven v pekač tudi krompir.

< Sporočilo je popravil *daša* -- 27.9.2010 23:09:45 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem