Samo, če pa ženska sama pač misli, da iz kakršnih koli razlogov ne bo šlo, je pa pot s splavom čisto pravilna odločitev. Zakaj bi spravljali na svet otroke za katere vemo, da jim ne bo lahko.
Naj povem, da sem bila pred leti sama tudi v položaju nezaželene oz. nenačrtovane nosečnosti. Ni bil pravi čas
Vidiš, tega pa jaz ne razumem. Kako ni pravi čas? Saj sta vendar sexala brez zaščite, potem je vedno možnost, da rata otroček iz tega. Tega se jaz zavedam vsakič, ko grem v posteljo z možem in sva pripravljena prevzeti posledice, če ne bi ravno načrtovala nosečnosti. Sicer bi uporabila zaščito, kondom npr., če drugo ne gre.
Ne morem razumeti, da si je najlažje urediti življenje tako, da se rešiš ene male nadloge, ki pa je nastala po vajini krivdi. Ni sam prišel, ni ga nekdo poslal k vama, vidva sta ga naredila!!!
In zakaj bi temu otroku šlo slabo, če pa imaš že dva doma. Ali bi ga mrzila in ga zavračala? Potem ne bi mogla biti mama starejšima dvema. Ženska ne more mrziti enega otroka in imeti dveh ful rada. Ali je materinska ali pa ni, druge poti ni! In ravno tako bi ta otrok bil ljubljen, zaželjen in navsezadnje je to živo bitje.
Ta tvoj stavek bi razumela le pri ženskah, ki še niso matere in ne poznajo materinstva, nimajo izkušenj in recimo pogojev za življenje z otrokom. Ne pa mati z dvema otrokoma!
Eh, enih stvari ne bom nikoli razumela. Ampak pomembno je, da zase vem, kaj je odgovornost.
Toli, ne skrbi, pa s službo se ne obremenjuj, ker tam je človek res najmanj vreden! Kot je že ena rekla, v službi te bodo takoj nadomestili in pozabili nate, ni vredno zapuščati svojega otroka zaradi njih. Nikoli si ne boš oprostila! Mi ti stojimo ob strani.