writing-img

Poročna priča

clock-img

01.12.2010, 13:16

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Zanima me, če se želiš poročiti cerkveno, ali ti gre lahko za poročno pričo oseba, ki ima vse cerkvene zakramente, ni pa poročena, živi na koruzi?

clock-img

01.12.2010, 13:31

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Praviloma ne bi smela, samo skoraj vsi župniki tu malo zamižijo na eno oko in dovolijo.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

01.12.2010, 13:34

clock-img

Katy78

pencil-img

3275

Mislim, da to nima veze. Tudi zakramenti ne vem če so sploh obvezni za pričo.

clock-img

01.12.2010, 13:36

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

Ko sva mi2 spraševala, je župnik rekel, da zanj je to samo nekdo, ki podpiše, da je videl in slišal, da se je zaobljuba zgodila ter je lahko kdorkoli. Celo predlagal je, da naj si one 'bolj verne' (zdaj se ne spomnim, kako jim je rekel, ampak nič slabšalnega za nobenega) 'prišparava' za krst. user posted image Tako, da pri nama ni bilo nobenih problemov.

clock-img

01.12.2010, 13:44

clock-img

ledenka

pencil-img

11848

poročna priča mora biti polnoletna in "pri zdravi pameti", zakramenti niso obvezni. Njena naloga je samo, da potrdi, da je bila ZZ res sklenjena.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

clock-img

01.12.2010, 13:56

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Ok, hvala!

clock-img

01.12.2010, 14:12

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Kot pravi ledenka

Meni je bila poročna priča starejša oseba, ki ni bila in ne bo nikoli poročena, pa noben nikoli ni vprašal po njenem statusu ali kakorkoli namigoval če je poročena ali ni. Pa tudi poročila sem se samo jaz cerkveno, moj mož pa ne in mož tudi nima niti enega zakramenta. Če so to dovolili, bodo tudi vzeli neporočeno pričo

clock-img

01.12.2010, 19:43

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kot pravi ledenka

Meni je bila poročna priča starejša oseba, ki ni bila in ne bo nikoli poročena, pa noben nikoli ni vprašal po njenem statusu ali kakorkoli namigoval če je poročena ali ni. Pa tudi poročila sem se samo jaz cerkveno, moj mož pa ne in mož tudi nima niti enega zakramenta. Če so to dovolili, bodo tudi vzeli neporočeno pričo

Se na to ne spoznam, tako da me samo zanima, kako pa se to izvede??:D

clock-img

01.12.2010, 22:19

clock-img

ninkica

pencil-img

387

Priča pri cerkveni poroka ne rabi imeti zakramentov.Mora biti polnoletna in mora biti prisebna,..
Župniki komplicirajo bolj pri botrih,..

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

clock-img

01.12.2010, 23:18

clock-img

Binny

pencil-img

157

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Kot pravi ledenka

Se na to ne spoznam, tako da me samo zanima, kako pa se to izvede??:D

to pa tudi mene zanima

clock-img

02.12.2010, 07:33

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Poroka je pač potekala, kot čist normalna poroka. Tistim, ko nisva razložila stvar, sploh niso vedeli. Vse kar je bila razlika je bilo to, da se mož ni nikjer zavedel v poročnih knjigah, kot poročen. Torej obred isti, je tudi povedal zaobljubo in sodeloval, samo v dokumentaciji se je pač zavedlo, da se on ni poročil cerkveno.

clock-img

02.12.2010, 19:13

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Poroka je pač potekala, kot čist normalna poroka. Tistim, ko nisva razložila stvar, sploh niso vedeli. Vse kar je bila razlika je bilo to, da se mož ni nikjer zavedel v poročnih knjigah, kot poročen. Torej obred isti, je tudi povedal zaobljubo in sodeloval, samo v dokumentaciji se je pač zavedlo, da se on ni poročil cerkveno.

Zanimivo... to pa res nisem vedela, da je mozno...:) Ni mi sicer logicno, ker mam obcutek kot da bi bila porocena sama s sabo:S hehe Vsak dan se naucimo nekaj novega:)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem