writing-img

Poroka - zakaj?

clock-img

03.08.2005, 13:51

clock-img

DrejcDrejc

pencil-img

480

Bom še tule odprla vprašanje, mogoče boste pa pridne, saj vas je cel kup frišnih in skoraj frišnih ženk in tudi takih, ki to ne boste ali pa ste že dolgo ali pa... pa me zanima: ZAKAJ SE POROČITI? Zanimajo me vaša mnenja, subjektivni pogledi, pa kako je s tem objektivno, kaj pravzaprav kot državljan prispevaš s poroko in kako se vam zdi v teh časih poročati.

Malo debate prosim! Saj nimate kaj bolj pametnega početi v tem deževnem dnevu, ne? Zlate ste! :metulj:

clock-img

03.08.2005, 13:53

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

če mene vprašaš zarad navad in običajov, pa čist nč druzga

drugač pa itak vse želim velik sreče in ljubezni ob poroki al pa brez :rozica:

clock-img

03.08.2005, 13:53

clock-img

lex

pencil-img

6532

Midva se bova poročila naslednje leto enkrat in to samo zato, ker čutiva oz. jaz čutim da se "morava", ker bomo potem prava družina. Saj smo zdaj tudi ampak, se mi zdi, da meni kot osebi nekaj manjka.

clock-img

03.08.2005, 13:56

clock-img

dolenjka

pencil-img

11112

Kakšne znanosti pač ne bom napisala, ker je ni. Midva se bova zato, ker se imava rada. Tako sva napisla tudi na vabila na poroko: ....(jaz) & .... (on) "Ker se imava rada, se bova poročila"
In to je vsa umetnost!

Če jaz kaj vem, s poroko kot državljan nič ne prispevaš :zmeden2::zmeden2::zmeden2:

clock-img

03.08.2005, 13:57

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

eto vidš.. midva se mava pa rada, ljubiva se, spoštujeva se, pomagava si, prjatla sva - VSE in drucga ne rabva..;)

clock-img

03.08.2005, 14:00

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

ja dolenjka preprosto: zato ker se mava rada - sej midva se mava tud, pa če se poročiva al pa ne.. je pa zanimivo tole vprašanje, ker mamo vsi tako drugačen pogled na tole zadevšno.. enim je potrditev ljubezni ipd. ampak v končni fazi je poroka res le zarad starih navad in običajov.. ker si jo to pač edn izmislu, pa zdej to vsi delajo :zmeden:

kot sm že rekla: zame poroka ni - zame je važna ljubezen, nič pa nimam proti tistim ki se poročijo - vsak zase ve :rozica:

clock-img

03.08.2005, 14:07

clock-img

pika74

pencil-img

6782

zarad prstana :love::love::love::love:

clock-img

03.08.2005, 14:08

clock-img

dolenjka

pencil-img

11112

Sej baguska bolš zate, da nimaš nč prot men! :)-:)-:)-

Jst pač mojmu nisem mogla reč NE,k me je vprašu če bi bla njegova žena!!!:ups: Če me :hudicek: hoče za ženo, nej pa tko bo, sej revček itak ne ve v kaj se spušča :)-:)-:)-:)-:)-:)-

clock-img

03.08.2005, 14:12

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

:)-:)-:)-

Jst sm pa mojmu brez problema rekla NE. Pa se je tud strinju. Kaj pa če :zmeden:

clock-img

03.08.2005, 14:12

clock-img

Lejka

pencil-img

20

Jza sem poročena že dobri dve leti. Saj dejansko ni nič drugače po poroki. Poroka ne pomeni, da je ljubezen večna, ne da ti nobenega zagotovila, nič.
Ampak je pa lepo. Lep je poročni dan. Najin je bil nepozaben. Dober občutek je.

Pa še malo heca: pravijo, da je poročni dan tisti dan v življenju, ko v najlepši obleki v največji drek stopiš... :)-

LP, Lejka

clock-img

03.08.2005, 14:13

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

:)-:)-:)-

clock-img

03.08.2005, 14:19

clock-img

dolenjka

pencil-img

11112

Lejka!:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Pa je res tko? Dej povej, sa kej ne zaj...
Joj! Jst pa dala za čevlje 25 jurjev, zdej pa v drek z njimi???? :)-:)-:)-:)-:)-:)-

clock-img

03.08.2005, 14:20

clock-img

emaa

pencil-img

7450

midva sva se poročila, ker nama je ustrezalo in iz ljubezni. V bistvu se poročiš, po moje, ker ti ustreza.

clock-img

03.08.2005, 14:24

clock-img

Lejka

pencil-img

20

Dolenjka, nč bat!
Mal heca pa mora bit, a ne?:):):)
Za ziher pa vseeno mal pod noge poglej...
SREČNO!

clock-img

03.08.2005, 14:24

clock-img

bebi

pencil-img

319

Midva sva se pa poročila zato, da ima mož bližje do službe :love: :)-

clock-img

03.08.2005, 14:27

clock-img

TANTRA

pencil-img

1197

Meni se zdi poroka v današnjih časih res odraz ljubezni, krona, da si dva prisežeta večno zvestobo.
Saj konec koncev vemo, da je več ločitev kot porok in tisti, ki se danes za to odloči, je res pri sebi razmislil.
Le ljubezen je garancija večnega odnosa. S poroko ali brez. Otroci odrastejo, gredo, ljubezen pa ostane.

Jaz sem se že nekoč poročila, misleč da bo trajalo večno. Toda kljub razočaranju čutim, da bi se še enkrat, iz prave ljubezni! Pa še fino bi se mi zdelo, narediti malo ceremonije za naju, za otroke.
Bom pa dodala kaj moji hčerki mislita o poroki. Njima se zdi prava poroka nekaj bolj trdnega, občutek, da bo trajalo večno in občutek prave družine.

clock-img

03.08.2005, 14:28

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

hehe - jst sm pa mojga vprašala zakaj bi se poroču?? pa je reku da zato, da se bojo otroc po njemu pisal :ups::)-

clock-img

03.08.2005, 14:36

clock-img

lex

pencil-img

6532

Ja jaz ne bi rada, da me Aleks čez 5 let vpraša zakaj se drugač pišem kot pa on in ati. Pač nekak se povežeš v familiji, če se poročiš - neko vez ji daš.

clock-img

03.08.2005, 14:37

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

ah otroc so pouni zakajev - to je še najmanj ;)

clock-img

03.08.2005, 14:38

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

aja no če je pa že glih tko, grem pa lohk na urad pa si tud brez poroke priimek dodam al pa spremenim :bravo:

clock-img

03.08.2005, 14:45

clock-img

cmokec

pencil-img

5499

Jaz sem neporočena, ker ne vem, zakaj bi se. Denarja nimam preveč, žurka je pa lahko tudi kar tako in ne rabim vzroka. Sem pa vesela za tiste, ki vam poroka veliko pomeni in ste se poročile.

clock-img

03.08.2005, 14:45

clock-img

bebi

pencil-img

319

Zdej pa še moj bolj resen odgovor:

Pri nama je do odločitve za poroko prišlo kar spontano. Sploh se ne spomnim, kdo od naju je načel to temo :ups:. Enostavno sva čutila, da bi se rada poročila :love:. Odločitev za poroko je prišla sicer spontano, vendar sva pred tem nardila dobre temelje za najin odnos; razčistila sva najine odnose predvsem z obojimi starši,...

Drugač je pa ful dober občutek bit poročen, sploh ne znam povedat, čist drugač je, ko si mož in žena :love:, skratka lepo je :love:

clock-img

03.08.2005, 14:51

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

Zaradi čiste formalnosti.Ker imamo privat in je pisano name,so me zmeraj spreševali,kaj mi pomeni moj takratni še nemož.
In nato sva se poročila po 10 letih.Je pa isto,kot takrat ko sva bila neporočena,sam da imam zdej njegov priimek, oz. se isto pišem,kot hči in mož.
en lp:morje:D.

clock-img

03.08.2005, 14:52

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

no evo: ravno zato ker je isto, ne vidm smisla v poroki :zmeden:

clock-img

03.08.2005, 15:13

clock-img

pika74

pencil-img

6782

pa ni isto no :)-:)-:)-:)-

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem