writing-img

Potica

clock-img

05.04.2006, 08:21

clock-img

al1*

pencil-img

2246

Boste pekle potico za veliko noč?
Pri nas nismo neki veliki ljubitelji potice, bi pa letos poskusila spečt ali potratno potico ali pa potico trojko (z orehi, skuto in jabolki). Domnevam, da so te potice bolj sočne. Ima katera kakšen prizkušen recept?


_____________________________

lp

clock-img

05.04.2006, 08:32

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Pri nas se je vedno pekla že zaradi tega ker smo jo nesli "v žegen" in je kolač potice predstavljal Kristusovo krono, zato smo jo zmerom pekli, pojedli pa tudi vednouser posted image user posted image

Letos jo bom prvič pekla sama (ponavadi sva jo z mami skupaj) in upam da mi rata, bom pa kar navadno z orehi ker imamo tako najrajši.

Sem pa enkrat jedla tisto potico ko je vmes še biskvitno testo, pa skuta in orehi pa na koncu še navadno testo za potico....ta je pa tudi dobrauser posted image . Kako se ji pa reče sem pa pozabla.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

clock-img

05.04.2006, 09:13

clock-img

BISKVITKA

pencil-img

26

Jaz vedno pečem takoimenovano nočno potico. (orehovo) To je zelo preprosto, nič ni treba "klofat" testa, ni ga treba čakat, da vzhaja, skratka res zelo preprosto in sigurno rata.

LP

clock-img

05.04.2006, 09:53

clock-img

klavdijas

pencil-img

406

Ta mrzla orehova ali pa makova.

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=OPQ&ID=1176

Makova:
v kruh avtomatu pripravim :
800 dag moke, 4 rumenjake, 7 žlička soli, 5 dag sladkor, kvas ( od žita 2 kom ), 40 g masla, cca 3 dcl mleka. Izberem program za izdelavo testa.
Ko začne mešat preverim, če je dovolj redek oz. če ni pregos in dodam še mleko ali pa moki.

V 1 l mleka skuham 2 zavitaka maka po 25 dag, dodam malo cimeta in ohladim.
25 dag masla in 20 dag sladkorja in 1 rumenjak stepam, da naraste. Masi dodam ohlajen mak.

Ta čas je testo že narejeno in ga na pomokani površini razvaljam, namažem, potresem z rozinami in zavijem. V namaščenem pekaču ga pustim stati še cca 1/2 ure. Namažem ga s stepenim jajcem in pečem v pečici pri 180 °C cca 1 - 1:15.
Pri nas taka potica ful sede. Je hitro narejena.

Lep pozdrav,  


                  Klavdija

clock-img

05.04.2006, 10:02

clock-img

BISKVITKA

pencil-img

26

Klavdija, a v testo daš 7 žlič soli?

clock-img

05.04.2006, 10:13

clock-img

klavdijas

pencil-img

406

1 žlička soli, da ne bo katera dala 7, bo preslana.

Lp,

               Klavdija

clock-img

05.04.2006, 11:57

clock-img

al1*

pencil-img

2246

CIPRESA ta potica z biskviti se imenuje potratna potica.

Klavdias, sem pogledala na kulinariki in verjetno je res dobra! A kvas daš sveži ali iz vrečke?


_____________________________

lp

clock-img

05.04.2006, 12:38

clock-img

fricka

pencil-img

751

Potratna potica je zakon. Sočna in kompromis, če nismo res veliki ljubitelji potic. Trenutno nimam mojega recepta pri sebi. Če želiš, mi piši na privat in spomni, da ti ga pošljem.

clock-img

05.04.2006, 12:53

clock-img

klavdijas

pencil-img

406

Jaz dam kar frišen kvas.

lp,

           Klavdija

clock-img

05.04.2006, 13:45

clock-img

CIPRESA

pencil-img

3497

Ja Al1 sem se spomnila da se imenuje "potratna potica" in sem najdla še celo receptuser posted image

1. Speci biskvit

 - Stepi 8 jajc in 8 žlic sladkorja
 - V drugo posodo daj 8 žlic moke in 1/2 pecilnega praška ter zmešaj. Vse to počasi    umešaj  k jajcem in sladkorju.
Speci. Ko je pečeno razpolovi da dobiš dva dela.

2. Kvašeno testo

 - 1/2kg moke
 - 2,5 dag kvasa
 - 3 jajca (samo rumenjake)
 - 1 žlica masla (margarine) stopi v 1/4 mleka
 - sladkor, sol, rum

3. Orehov nadev

1/2 kg orehov popari, premešamo in ohladimo, dodamo 1 rumenjak, limonino lupino in sok 1 limone, rum, cimet, pimet, vanili sladkor, sladkor in nazadnje sneg iz 4 beljakov.

4. Skutni nadev

 - 1/2 kg skute
 - 1 vanili sladkor
 - 1 jajce
 - 1 kisla smetana
 - sladkor po okusu

IZDELAVA

 - Zvaljaj polovico kvašenega testa in položi v pekač
 - namaži 1/2 orehovega nadeva
 - položi pečen biskvit
 - na biskvit namaži ves skutni nadev
 - nato položi na nadev en biskvit
 - namaži z preostalim orehovim nadevom
 - nazadnje zvaljaj še 1/2 kvašenega testa in ga položi na vrh orehovega nadeva.

Vse to pusti vshajati pol ure predno daš v srednje vročo pečico. Na vrh lahko pomažeš še z jajcem (rumenjak) + mleko. Peči 1 uro.


No to je recept "potratne potice" ki ga imam jazuser posted image Pa dober tekuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem