writing-img

Potrebuje osebno izkaznico?

clock-img

21.04.2008, 09:42

clock-img

PIAF

pencil-img

763

V kratkem gremo v Avstrijo. Šele sedaj sem se spomnila, da verjetno naša mala potrebuje osebno izkaznico, ker še ji nismo dali delat?

Kako je zdaj s temi mejami? Ali jo potrebuje?

clock-img

21.04.2008, 10:00

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Ne, je ne, saj je nimaš komu pokazat.user posted image

clock-img

21.04.2008, 10:27

clock-img

kaja26

pencil-img

320

Seveda jo potrebuje. Če te vstavi policija v Avstriji in zahtev dokumente,  moraš imeti obvezno osebno pri sebi. Resno

< Sporočilo je popravil kaja26 -- 21.4.2008 10:40:49 >

clock-img

21.04.2008, 11:46

clock-img

sazi

pencil-img

5175

IZVIRNO SPOROČILO: kaja26

Seveda jo potrebuje. Če te vstavi policija v Avstriji in zahtev dokumente,  moraš imeti obvezno osebno pri sebi. Resno

S

točno tako

clock-img

21.04.2008, 12:18

clock-img

Anonimen

ampak to mi je pa res butasto.. Meje smo ukinili, dokumente morš pa še vseeno nosit s seboj. user posted image user posted image

clock-img

21.04.2008, 12:25

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

ampak to mi je pa res butasto.. Meje smo ukinili, dokumente morš pa še vseeno nosit s seboj.

Zakaj se ti zdi to butasto? Vsepovsod kradejo otroke in prav je, da tudi malčki imajo dokumente, da jih istovetiš z njimi.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

21.04.2008, 12:30

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

na meji logično, da je ne potrebuje.....če pa vas policija ustavi in legitimira??? kaj pa potem....

clock-img

21.04.2008, 12:31

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

nič ni butasto.....

tudi če te pri nas policaj na ulici ustavi in popvpraša po dokumentu ga moreš pokazat.....zakaj pa, ne me vprašat......če ga nimaš lahko celo kazen dobiš....

clock-img

21.04.2008, 12:34

clock-img

tanikaa

pencil-img

8637

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

na meji logično, da je ne potrebuje.....če pa vas policija ustavi in legitimira??? kaj pa potem....

Ja, osebni dokument moraš meti vedno pri sebi. Tudi doma v Sloveniji, kajti policija ima pravico v vsakem trenutku preveriti tvojo identiteto. In v Avstriji je kazen 120€, če te ustavi policaj pa nimaš pri sebi osebne izkaznice ali potnega lista.

Je** se mi za vse in vsakogar.

clock-img

21.04.2008, 12:35

clock-img

Anonimen

ok, to mi je vse jasno..

ampak npr. jaz dolgo časa nisem imela osebne - samo potni list. In kaj naj potni list s seboj vlačim?? user posted image

clock-img

21.04.2008, 12:40

clock-img

Anonimen

Legitimirat se moraš povsod po svetu.user posted image  Če seveda to zahtevajo.

clock-img

21.04.2008, 12:48

clock-img

maruškaŠ

pencil-img

1282

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

ok, to mi je vse jasno..

ampak npr. jaz dolgo časa nisem imela osebne - samo potni list. In kaj naj potni list s seboj vlačim?? user posted image

V Sloveniji velja tudi vozniški izpit. Drugače pa ja - osebna, vozniška, potni list so uradni dokumenti s katerimi se lahko identificiraš - katerega izmed njih nositi s seboj pa je odločitev vsakega posameznika.

Za prehod meje z Avstrijo ne potrebuješ nobenega dokumenta - potrebuješ pa dokument zaradi identifikacije, kjerkoli.

clock-img

21.04.2008, 12:55

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Za prehod meje z Avstrijo ne potrebuješ nobenega dokumenta - potrebuješ pa dokument zaradi identifikacije, kjerkoli.

Ja, za prehod meje sem jaz mislila. Saj za legitimacijo pa najbrž tudi rojstni list zadostuje. Ali pa ne? Vprašaj raje na policijo. Oni bodo že vedeli.

clock-img

21.04.2008, 13:06

clock-img

Anonimen

Vozniški izpit ne velja. Zakaj????Ker na njem ni tvojega naslova, samo kraj bivanja. user posted image

clock-img

21.04.2008, 13:22

clock-img

Ninica

pencil-img

900

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Ne, je ne, saj je nimaš komu pokazat.user posted image

SEVEDA jo rabiš! mene so zadnjič, ko sem se  peljala samo v Bipo po plenice ustavili policaji. Slučajno so imeli kontrolo pasa ampak so me prosili  dokumente, tudi za dojenčka. Seveda jih nisem še imela. Mi je pogledal skozi prste, ker smo bile vse lepo pripeteuser posted image . Sama sreča!

LP, Ninica

clock-img

21.04.2008, 15:51

clock-img

Netopirčy81

pencil-img

1327

Saj osebna za dojenčka ni draga - mi smo jo glih dons dobili. Plačaš 13 € + 1 sliko in to je to. Bolje kot kaka kazen!Dokument pa morš met za ID.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

clock-img

22.04.2008, 09:34

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

ok, to mi je vse jasno..

Točno tako. Jaz imam samo potni list, ker ga pač za medcelinska potovanja še vedno potrebujem in se mi zdi BZ plačevat še za OI. In ja, vedno ga nosim s sabo v torbici. Ob vsej krami, ki je notri, je tisti PL zgolj malenkost.user posted image

Za otroka oz. za vsako osebo pač potrebuješ identifikacijski dokument. Ne samo, da te lahko legitimirajo na cesti, tudi v hotelu ali kjer koli pač ev. prenočuješ, rabiš dokumente.

clock-img

22.04.2008, 12:30

clock-img

PIAF

pencil-img

763

Malo pikico smo včeraj šli slikat, jutri dam vlogo na občino.
Ne gre za denar, gre za čas!
Namreč 2.maja gremo v Avstrijo in ne vem, če bom dobila do takrat osebno?user posted image
Sem se pa sedaj komaj spomnila.user posted image

clock-img

22.04.2008, 12:39

clock-img

Anonimen

Osebno dobiš v 7-ih dneh...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem