IZVIRNO SPOROČILO: larissa78
.Podpiram tiste mame, ki ko so na porodniški otroke prepišejo v krajši program in gredo po kosilu domov.Včasih se premalo zavedamo, da mogoče starejši otroci potrebujejo več pozornosti kot novi člani družine.Me prihajamo iz službe utrujene po 8-ih urah, a ste kdaj pomislile da tudi otroci kot da bi hodili v službo- 8 in več ur v vrtcu potem pa še telovadba, angleščina,balet....Pustimo jim živeti otroštvo in nehajmo živeti svoje sanje.Pa ne se sedaj jezit name ampak včasih tisti otrok v vrtcu potrebuje le mamino bližino.Me pa vseeno nismo mame, čeprav bi jim lahko bile.
TI jih pa malo sekaš in se čudim, da si vzgojiteljica.
Ne vem, zakaj, bi otroku spreminjala ritem in ga dala v skrajšan program? Kdo bi imel kaj od tega, razen, da si vzgojiteljice oddahnejo? Moj otrok hodi rad v vrtec, rad se druži z vrstniki in mu je doma, kljub temu, da se z njim ukvarjamo, dolgčas, celo med kosilom

.
In za otroka je najlepše, če se lahko igra z vrstniki, ki jih doma nima, saj dojenček zanj ne predstavlja izziv, vsaj prvo leto ne.
Naš je hodil normlano v vrtec, ko se je bratec rodil, to smo mu tudi povedali, in da je on še premajhen, da bi šel tudi v vrtec. Mamica pa mora biti doma s tako majhnim otročkom. Ni nikoli kompliciral, prej obratno, ko pridemo ob treh po njega, je njegov komentar:" Kaj si prišla tako hitro pome, jaz bi se še igral s TInetom in Tjašo."
Torej, je moj otrok nesrečen v vrtcu? Ne, vse je stvar organizacije in razumevanja. In verjemi, mamino bližino ima. Mogoče krajši čas, pa zato intenzivnejše....kdo ve