writing-img

Preživnina in otroški dodatek

clock-img

23.02.2009, 22:17

clock-img

TanjaMami

pencil-img

20

Mamice na pomoč,
v januarju sem oddala vlogo za otroški dodatek in me en teden nazaj kličejo iz socialne, da bo vloga dana na čakanje ker nimajo podatka o preživnini. Rodila sem 29.12.2008, tako da prvič oddajam. Z očetom nisva skupaj, se razumeva tako da o prezivnini sploh nisem razmislala, saj sva se dogovorila da bo pomagal kolikor bo lahko.
Zdj pa meni nekaj ni jasno, kaj ne gledajo moj prihodek iz lanskega leta, ko o user posted image ni bilo ne duha ne sluha, kaj sele o prezivnini?!
Če je temu tako, da prezivnina MORA biti, bi prosila katero ki je to že urejala, če napiše kaj in kako. Baje je treba do notarja, da on to spise! To pa baje plačaš okol 50€, kaj so z lune padl?!

No če kera kaj ve, PROSIM pomagajte.

Pa smo ga dočakali *29.12.2008*

clock-img

23.02.2009, 22:25

clock-img

kaja02

pencil-img

1316

imaš ZS

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

clock-img

23.02.2009, 22:30

clock-img

benika

pencil-img

7793

Pojdita na sodišče, uredita plačevanje preživnine in dokladi bodo nakazani. V nasprotnem primeru dokladov ne boš dobila, razen če v vlogo vpišeš tudi otrokovega očeta in njegove dohodke.

Kako pa je z notarjem in če lahko pri njem skleneš dogovor, pa ne vem.

clock-img

24.02.2009, 11:22

clock-img

Gina

pencil-img

12402

POjdi na csd, pa ti bodo pomagali rešit ta problem. Za letos boš dobila otroške najbrž na podlagi dogovora in podpisa na csd-ju ali morebitnega podpisa pri notarju, dolgoročno pa zihr ne bo šlo tako, boš morala slej ko prej vložiti tožbo za preživnino na sodišču. Samo overitev pri notarju tudi dolgoročno ne bo dovolj. Za letos pa.

clock-img

26.02.2009, 22:26

clock-img

Nur

pencil-img

244

Od kje vam podatek, da se to pri notarju ureja???
Pri notarju se ureja le, če je otrok starejši od 18 let.

clock-img

28.02.2009, 12:40

clock-img

uursa

pencil-img

174

Za preživnino je treba dat vlogo na sodišče- čakaš na obravnavo 2 do 3 mesece. Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek .

clock-img

01.03.2009, 08:42

clock-img

benika

pencil-img

7793

Prej pa dobiš otroške , samo se upošteva tudi očetov dohodek .

Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj.

clock-img

03.03.2009, 20:24

clock-img

mary_lou

pencil-img

1187

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Hm, ne pa jih ne dobiš. In če si dokazano samohranilka, potem ti nikakor ni potrebno vpisovat očetovih dohodkov. Najpomembnejše je, da se vloga za ot. doklade odda najkasneje v 3 mesecih po rojstvu otroka skupaj s potrdilom iz sodišča, da je tožba za preživnino vložena. Tako si potem zagarantiraš izplačilo dokladov tudi za nazaj.

kako se pa dokazuje da si samohranilka?

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

clock-img

03.03.2009, 20:40

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou

IZVIRNO SPOROČILO: benika

kako se pa dokazuje da si samohranilka?

Samohranilstvo
dokazuješ tako, da oče ni znan (rubrika v rojstnem listu ostane prazna tam kjer se vpiše očeta) oz. z mrliškim listom, da je mož, partner pokojni. Urejaš kar na CSD-ju
Enostarševsko družino dokazuješ na sodišču, kjer vam sodnik določi višino preživnine,ki ti jo mora plačevati bivši za vajinega otroka.

Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo.

clock-img

03.03.2009, 21:16

clock-img

benika

pencil-img

7793

Pa dejte že enkrat ločit kaj je to samohranilstvo ali enostarševstvo.

Sori, sori, sej je bilo mišljeno enostarševstvo, samo mi smo še navajeni na staro izrazoslovje.

clock-img

05.03.2009, 11:17

clock-img

uursa

pencil-img

174

Tako kot je napisala Didlinaa . Enostarševstvo se dokazuje z odločbo sodišča, ki jo dobiš po obravnavi. Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni.

clock-img

05.03.2009, 11:56

clock-img

benika

pencil-img

7793

Prej pa upoštevajo dohodke očeta - tako je bilo pri meni.

(odgovor članu b

Če imaš sodbo sodišča, s katero imaš urejeno plačevanje preživnine, potem te noben bog ne more prisiliti, da kamorkoli vpisuješ očetove podatke.

clock-img

05.03.2009, 13:14

clock-img

panja

pencil-img

176

mi smo to rešili na sodišču, kamor je treba dat en kup papirjev, tam se na obravnavi uredi preživnina in že teden dni po obravnavi sem od csd-ja dobila odločbo o višini otroškega dodatka

clock-img

07.03.2009, 20:57

clock-img

uursa

pencil-img

174

benika- saj to sem napisala. Brez odločbe sodišča ne moreš dokazovat enostarševstva. In torej dokler je nimaš, upoštevajo dohodke obeh.

clock-img

07.03.2009, 21:09

clock-img

benika

pencil-img

7793

benika- saj to sem napisala. Brez odločbe sodišča ne moreš dokazovat enostarševstva. In torej dokler je nimaš, upoštevajo dohodke obeh.

To je res, ja. Ampak vseeno ti na vlogo za doklade ni potrebno vpisovat partnerjevih dohodkov. Enostavno v roku 3 mesecev od rojstva oddaš vlogo na CSD da si zagarantiraš povračilo denarja za doklade in zraven priložiš potrdilo s sodišča, da imaš tožbo za preživnino v teku. CSD tako zadrži izdajanje odločbe do pravnomočne sodbe, tebi pa ni potrebno vpisovat partnerjevih dohodkov.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem