writing-img

Prebranac!

clock-img

10.02.2006, 12:41

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Ojla,
mene pa zanima, kako se naredi prebranac. Sem že nekaj na hujšanju prašala, pa ga vse kar kupijo oz. kupljenega izboljšajo. Jaz pa hočem doma spacat celo reč. Nekako mi ni do kupljenega.

Torej prosim za čist ta pravi prebranac. Kako?? Od začetka do konca.



PS: Če boste v poročilih zasledili, da je nekje bajto razneslo zaradi eksplozij, potem boste vedele da je prebranec uspeluser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

10.02.2006, 13:09

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Torej, jaz sem ravno včeraj nekaj na to varianto probavala.

Prepražila sem 3 čebule, dodala malo paprike in začimbe, nato pa notri vmešala 1 veliko konzervo rjavega fižola. Naložila sem v 2 posodici, prelila z pradižnikovo mezgo (+ malo vode) in dala za pol ure v pečico na 200°C. Bilo je ful dobro.

clock-img

10.02.2006, 13:18

clock-img

beba76

pencil-img

2059





Tu mađ nekaj receptov iz kulainarike:

user posted image

SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


2 konzervi rjavega fiţola
2 veliki zeleni papriki
2-3 zreli paradiţniki
2 veliki čebuli
3 stroki česna
3 velike ţlice olja
1 ţlica vegete
5 dag sira


user posted image
user posted image
user posted image


Čebulo nareţemo na lističe, papriko in paradiţnik prepolovimo in nareţemo na pribliţno 5-10 mm debele rezine,
česen drobno sesekljamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj.
V večji teflonasti ponvi ali voku na olju prepraţimo čebulo, da postekleni, dodamo česen, paradiţnik in papriko. Pokrijemo in duđimo pet minut. Dodamo neodcejen fiţol (lahko tudi doma kuhan)in vegeto. Premeđamo in po okusu dosolimo - dodamo lahko tudi druge začimbe.
Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo in po ţelji potresemo z naribanim sirom. Pečemo cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da skoraj vsa tekočina izhlapi.





user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


50 dag belega fiţola/tetovca
60 dag na drobno narezane bele čebule
4 dl olja
1 ţlica rdeče paprike
poper in sol po okusu

user posted image
user posted image
user posted image


Fiţol skuhamo v vodi. Ko je ţe skoraj kuhan, vodo odlijemo, prilijemo sveţo in pustimo vreti đe nekaj časa. Paziti moramo, da se fiţol ne razkuha.
V posodi segrejemo olje in dodamo na drobno narezano čebulo. Duđimo tako dolgo, da čebula postekleni, ne sme pa porjaveti. Vmeđamo rdečo papriko, sol, poper in fiţol. Vse dobro premeđamo in vloţimo v pečico, da se zapeče.
Tako pripravljen prebranac se imenuje "postni" in je primeren za dneve, ko se ne je mesa. Lahko pa ga postreţemo kot prilogo kakđni pečenki ali prađičku na ţaru.




user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


50 dag belega fiţola tetovca
3 veliki paradiţniki
1 velika zelena paprika
2 para kranjske klobase ali meso (dimljeno)
50 dag čebule
đčepec mete
vegeta
sol
poper
2 ţlici fanta za pasulj (v 2dcl mlačne vode)
user posted image
user posted image
user posted image


Fiţol skuhamo,
paradiţnik nareţemo na kolesa, papriko nareţemo na lističe, čebulo nareţemo na tanka kolesa
V pekač (najbolje glinast)namazan z mađčobo, poloţimo plast čebule, plast fiţola, plast paradiţnika, plast paprike, plast klobas in začinimo (poper, vegeta, sol, meta).
Postopek ponavljamo, dokler so sestavine.
Na vrhu polijemo Fanta za pasulj.
Pečemo 1 uro ali več pri 250 stopinjah. Prebranac je pečen, ko vsa tekočina povre in se na vrhu naredi



user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


1 kg belega fiţola
5 nasekljanih čebul
4 stroke česna
2 ţlici moke
1 ţlica sladke mlete paprike
3 dl olja (olivno)
sol
poper
lovorjev list




user posted image SESTAVINE

user posted image POSTOPEK


500 g belega fiţola (tetovca)
1500 g rdeče čebule (lahko zamenjamo z belo)
1 zelena sveţa paprika (cca. 200 g)
1 rdeča sveţa paprika (cca. 200 g)
1 velika pločevinka paradiţnikovih pelatov
skupaj pribliţno 1 dl olja
lovorov list
sol
poper
čili oz. feferon (po ţelji)
user posted image
user posted image
user posted image


Skuhamo fiţol in ga odcedimo ter vodo prihranimo.
Na pribliţno 0,5 dl olja prepraţimo dokaj debelo narezano čebulo (posolimo, da prej spusti sok), dodamo na trakove narezani papriki. Ko vse skupaj nekoliko oveni, dodamo preostale začimbe in pelate. Na zmernem ognju kuhamo pribliţno pol ure, da se sestavine razpustijo. Dobljeni omaki primeđamo kuhan fiţol. Po potrebi zalijemo s fiţolovko. Po vrhu polijemo đe malo olja, toliko, da se naredi tanka mrenica. Pečemo na temperaturi 180 - 200 stopinj pribliţno 2 uri. Ko voda izhlapi in se na vrhu naredi "koţica", je prebranac nared.




user posted image Jed je đe boljđa, če jo pripravimo z olivnim oljem. Priporočam rdečo čebulo, ki da jedi bolj sladkast okus. Tako pripravljen prebranac je lahko samostojna jed, lahko pa kot prilogo dodate đe kaj z ţara
user posted image
user posted image


Kuhan fiţol odcedimo in pustimo malo fiţolovke za zalivanje. Na 1 ˝ dl olja prepraţimo čebulo, ki smo jo drobno sesekljali, dodamo moko, malo popraţimo in primeđamo fiţolu. Dodamo đe strt česen, papriko, sol, lovor in po potrebi đe fiţolovko, vse skupaj dobro premeđamo in damo v lončeno posodo, pokapamo z ostalim oljem in pečemo v pečici pri 200 stopinj cca 15 min.

clock-img

18.02.2006, 21:06

clock-img

ANDREJA*

pencil-img

139

hvala si bom tudi jaz omislila kakšen odličen prebranac!

clock-img

27.02.2006, 20:25

clock-img

Sulfinija

pencil-img

5993

Jaz pa prepražim čebulo,vmes tudi pori čebelu,papriko različnih barv,strogo rjavi fižol,paradižnik in vse skupaj pražim.Nato dan v jena posodo in malo vegetam, vse skupaj pečem približno pol ure v pečici na 200 stopinj in gori potrosim z naribanim sirom.Super odlična zadeva bi jo jaz kar vsaki dan jedla.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem