IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kakšen odnos imate pa vi z vašimi bivšimi, s katerimi imate otroke? Ali se dnevno kličete in se obveščate ali kako to zgleda pri vas?
Z Gospodom Bivšim nisva skupaj že tri leta in pol. Prvo leto po tem, ko nisva bila skupaj, je bil kraval. Predvsem takrat, ko je ugotovil, da sem si ustvarila novo zvezo s Kamikazo (ga je poznal od prej iz moje službe). Takrat mi je visel na telefonu, stal pod balkonom in grozil s pištolo, da me bo ustrelil, če ne pridem nazaj k njemu, lezel za mano v službo in še marsikaj. Sicer sem se mu javljala na telefon in tudi pred blok sem stopila, da sva se "pogovorila", ampak ni zaleglo. Nehal je šele potem, ko je nekega lepega dne Kamikaza stopil na njegovo delovno mesto in ga enkrat fejst užgal okrog ušes.

In ker sta potem sledila še CSD in policija, je izginil.
Od takrat naprej ga ni. Sploh. Ni ga bilo na sodišče za razvezo zakona, ni ga bilo na sodišče za izpodbijanje očetovstva, ni ga bilo na sodišče za določitev stikov in preživnine. Pa sem vseeno vse uredila brez njega. Sebi in svojemu otroku v korist, seveda. Gospod Bivši pa je v dveh letih 1x klical in 1x prišel in 1x dal bivših 5.000 SIT. Drugače pa ne kliče, ne piše, ne pride - ne za Janov rojstni dan, ne za Božič, ne za Miklavža, ne za Novo leto, ne za nič.
In tako bo tudi ostalo. Kot prvo zato, ker Jan že tri leta obravnava Kamikazo kot svojega očeta (čeprav Gospoda Bivšega ni pozabil), kot drugo pa zato, ker je sodišče odločilo, da se vsi stiki med Janom in Gospodom Bivšim zgodijo samo z mojim dovoljenjem. Mojega dovoljenja pa ni in ga ne bo.