cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Prekmurke, pomoč...

clock-img

27.11.2004, 10:48

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Ali pozna katera recept za "Prekmursko edinjačo (ali idinjačo)"?? :zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Moj ati vedno pravi, da je to njegova babica znala tako dobor speči, ampak je že pokojna in moja babica (njegova mama) tudi. On se je rodil v Tišini. Pa bi rada atija presenetila. :)
Lahko malo pobrskate???
Sicer pa sem zgodaj vstala - kljub vcerajsnji seansi, samo oblecena pa sem se vedno v pizamo. :)-:)-:)-
:miska:

clock-img

27.11.2004, 10:55

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Hvala, Tia, ZLATA SI, :angel:!!!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

clock-img

27.11.2004, 11:04

clock-img

tia

pencil-img

969

Tako biba77,sem že tukaj,

rabiš:
moka,malo soli,malo olja,1 jajce ,2 kapljici kisa
to vse skupaj omesiš na mehko.
Pustiš počivati 30 min.
Razvaljaš,potem pa vzameš v roke in daš v pomaščen pekač,ki ga pomakaš,testo razvlečeš,(to more biti kot večeno testo,za zavitek),razvlečeš čez rob pekača,na kotih prerežeš,nadevaš,pokriješ preko nadeva in daš pečt.
Nadev:
jabolka olupiš in naribaš,dodaš malo sladkorja.Na nadev lahko tudi daš malo tu pa tam kisle smetane.

Pečeš da je lepo rjavo pri 200°C.

DOBER TEK!

Tia

To je to,upam da sem vse dobro napisala in da razumeš kako in kaj.

clock-img

27.11.2004, 12:29

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Ja,
to bi lahko blo to. Ata mi je enkrat govoril, da je to njegova babica delala z mesanico ajdove in psenicne moke in da je namesto jabolk dala buce in se malo skute (ne samo smetano). Samo mislim, da so to potem samo variante.
Bom poskusila danes; ce rata...

Hvala se enkrat!

clock-img

27.11.2004, 15:00

clock-img

Anitka

pencil-img

12160

Hoj!

Bom še jaz babico malo povprašala in ti pošljem še jaz recept, ko ga dobim.

Pa pa,
Anitka:metulj:

clock-img

28.11.2004, 09:33

clock-img

biba77

pencil-img

3943

:((:((:((:((:((:((:((:((
Tia, :(,
ni bil pravi recept.

Ata pravi, da je to recept za "rejtaše". Sem spekla in se bo pojedlo, samo... :(:(:(

Pravi, da se imenuje idinjača zato, ker je ajda=idina (zato je v testu ajdova moka) in da mora biti kvašeno testo.

Mi lahko katera druga pomaga?

clock-img

28.11.2004, 10:39

clock-img

tia

pencil-img

969

Biba77 oprosti,ali jaz sem vprašala mojo babico pa mi je rekla ta recept,veš od kraja do kraja delajo idinjačo drugače.

Oprosti,ona jo vedno dela tako iz vlečenega testa.

pa pa

Tia

clock-img

28.11.2004, 10:45

clock-img

biba77

pencil-img

3943

Oj, Tia :angel:,

ne se opravicevat, saj vem, da nisi vedla, kaj ima moj ati v spominu iz otroskih let...
Saj ves, nostalgija... Tudi to je bilo eno od peciv iz njegove mladosti, samo, zal, ni bilo tisto, ki si ga je on zapomnil. :zmeden:
Bom se naprej iskala...

Hvala,

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem