writing-img

Previjanje ponoči

clock-img

19.08.2009, 16:05

clock-img

janja.k

pencil-img

98

Naš dojenček je star 3 tedne. Zanima me ali je priporočljivo, da ga ponoči previjam ali ne.
Hvala in LP

clock-img

19.08.2009, 16:08

clock-img

soncica01

pencil-img

278

če ti dojenček lepo napreduje - pridobiva na teži, ga ponoči ne zbujaš in vsiljuješ hrano in previjanje. Pri nas se je zgodilo samo 2x, da se je ponoči pokakala, takrat sem jo seveda previla, to ne moreš pustiti čakati in ker je nazaj zaspala, jo potem tudi hranila nisem. Torej, prilagodi se dojenčku! Lp.

clock-img

19.08.2009, 16:10

clock-img

ljupka

pencil-img

1169

Prva dva meseca sem ga dojila in previjala ,po drugem mesecu mi je pa prespal celo noč,tako,da ga nisem previjala in nič ni bilo narobe!
Pri punčki če je bila samo dve minuti pokakana je imela vneto ritko,če se je pokakala,sem jo morala previti!

clock-img

19.08.2009, 16:21

clock-img

smej

pencil-img

256

Jaz ga nisem previjala ponoči, razen, če je bil pokakan ali zelo polulan (se čuti ko ga dvignež iz posteljice).Ker če je bil zelo polula in ga nisem previla, je do zjutraj plenička premočila in je bil ves moker. Ni pa imel nikoli problemov z vneto ritko. Tudi v porodnišnici so odsvetovali previjanje ponoči.

clock-img

19.08.2009, 16:24

clock-img

Anonimen

ne previja, če ni RES kriza. Res pa je, da nima problemov z ritko. Zbujanje pa tudi ne pride v poštev.

clock-img

19.08.2009, 17:08

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Nikoli nisem prvijala ponoči, razen če se je res fejst pokakala.

clock-img

19.08.2009, 17:36

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

mi je nismo nikoli...je pa res, da ponoči ni niti jedla, niti kakala.

clock-img

19.08.2009, 18:00

clock-img

sanelaa

pencil-img

1016

ni priporočljivo previjati ponoči, niti ni fajn če se otrok preveč razbudi.

Torej, ne, razen če je ful polulan ali pokakan.

clock-img

19.08.2009, 21:09

clock-img

tasa.m

pencil-img

719

Samo če je bila pokakana sem jo previla, drugače pa ne.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

clock-img

19.08.2009, 21:16

clock-img

tejči28

pencil-img

2056

Jaz sem ponoči previjala samo prvi mesec,pol pa več ne,ker se je preveč prebudil in je težko zaspal nazaj.Previla sem ga samo takrat,če sem vohala da je pokakan,ko sma se dojila,sicer ne.Pa še to samo zato,da mu ni premočlo.user posted image

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

clock-img

19.08.2009, 21:35

clock-img

mulan

pencil-img

236

Če ni potrebe, ne previjaj. Mi smo se namreč pri prvi malce zahecali (kaj sem šla mamo poslušat?!?), sem jo previjala pred dojenjem tam nekje ob 5:30. In kaj smo s tem dosegli? Mala ni znala spat več dlje kot do 6. ure... (in to z vmesnim zbujanjem...). Ta drugega pa nisem tako mučila, pa se je podojil tudi ob 6ih, 7ih in spal dalje. Če bi ga previla, bi tudi on zgodaj vstajal...

clock-img

19.08.2009, 23:34

clock-img

anika87

pencil-img

767

Jaz sem ga na začetku previjala ponoči, sicer so mi rekli v P da naj ne, ampak ko sem zavohala da je pokakan, sem ga.
Potem pa sem tukaj odprla enako temo kot ti, vprašala in skoraj vsi odgovori so bili, da naj ga ne previjam.
Zdaj mu dajam ponoči eno št. večjo pleničko kot podnevi, pazim da je lulček obrnjen dol (enkrat je bil čisto moker v posteljici zjutraj, na začetku, ko sem nehala previjat ponoči, potem pa sem pogruntala to foro z lulčkom, prej nisem vedela, da moram pazit, da je dol). Tudi če je pokakan ga pustim do 7h, takrat se vstajava, prvič pa se dojiva okoli 5h, takrat pustim pleničko, karkoli je notri.
Ko ga previjam uporabljam samo enkratne suhe robčke in vodo, razen če sva zunaj, potem vlažilne. Ritko pa sem mu tudi nehala mazat, že vsaj 5 dni ne mažem čisto nič, tako koža diha bolj in ima ful lepo kožo. Drugače pa s kremico maži čisto na tanko.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem