writing-img

Prevoz v tujino

clock-img

02.07.2009, 08:33

clock-img

Lucija Perc

pencil-img

27

Mamice pozdravljene!

Ne vem, če tale tema ravno tukaj zraven paše, pa bi vseeno prosila za vašo pomoč.

Zanima me namreč če za prevoz otroka na Hrvaško, v primeru, da ga pelje, nekdo durg, ki ni starš otroka, še vedno potrebuješ potrdilo UE, da ga lahko? Včasih so bila taka potrdila obvezna, sem pa dobila informacijo, da Hrvaška tega ne zahteva več. Zanima me ali to drži, če katera ve.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore, vsem pa želim lepe počitnice oz. dopust!

23.01.2008 nam je polepšala življenje naša mala LANA

clock-img

02.07.2009, 08:37

clock-img

*blu*

pencil-img

356

Razen osebnega dokumenta ne rabiš ničesar več (za Hrvaško). Preverjeno včeraj.

Sprememba je kot vdih kisika, ki te poživi.

clock-img

02.07.2009, 08:41

clock-img

benika

pencil-img

7793

Jaz ti kljub temu močno priporočam, da na UE vzameš še tisti bel kartonček oz. pooblastilo. Ker nikoli ne veš kaj piči carinike tako na eni kot na drugi strani. Se je že zgodilo, da so ravno na sloivenski meji komplicirali okoli tega.

clock-img

02.07.2009, 09:30

clock-img

lukec

pencil-img

2260

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jaz ti kljub temu močno priporočam, da na UE vzameš še tisti bel kartonček oz. pooblastilo. Ker nikoli ne veš kaj piči carinike tako na eni kot na drugi strani. Se je že zgodilo, da so ravno na sloivenski meji komplicirali okoli tega.

Mislim, da ti kartončki sploh več ne obstajajo.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

clock-img

02.07.2009, 09:55

clock-img

Izabela_

pencil-img

919

Mislim, da od 17. junija ni več potreben za Hrvaško. Naš mali je šel ravno tisti dan čez mejo z mojimi starši in so jim cariniki povedali, da "od danes" ne rabi več.

clock-img

02.07.2009, 09:59

clock-img

benika

pencil-img

7793

Ja, ti kartončki še kako obstajajo. In ravno zadnjič sem brala zgodbo ene babice, ki se je na meji obrnila, ker jo cariniki niso spustili čez mejo brez kartončka.

Jaz raje dam tistih par centov za pildek, kot pa da bi imela štalo na meji. Odločitev je pa itak odvisna od posameznika.

clock-img

21.06.2012, 10:37

clock-img

la_piccola

pencil-img

1

Leta 2009 je bila v Republiki Sloveniji in Republiki Hrvaški spremenjena zakonodaja, ki je določala, da otrok do 15. leta starosti, ki potuje v tujino ali iz tujine brez spremstva zakonitega zastopnika, potrebuje dovoljenje zakonitega zastopnika (v Republiki Hrvaški overjeno soglasje zakonitega zastopnika).

Sedaj otrok, ki v Republiko Hrvaško potuje brez spremstva zakonitega zastopnika, ne potrebuje nobenega slovenskega ali hrvaškega posebnega dovoljenja.

http://www.policija.si/index.php/delovna-podroja/mejne-zadeve-in-tujci/1110

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem