writing-img

Pri nas se ne premakne!!!

clock-img

22.09.2006, 21:45

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Tale govor od Jureta, mislim. Decembra bo star 2 leti in njegovo "besedišče" je tako skromnouser posted image user posted image user posted image ...saj nekaj pove in včasih nastane nova beseda, ampak res noro počasi. Res me je strah! No, pa še temo o avtizmu sem spodaj prebrala, tako da je panika tukaj. Madoniš....vse bi dala, da bi že kaj govoril!

clock-img

22.09.2006, 21:52

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Brez panike. Vasja je bil avgusta 2 in tole so njegovi "stavki":
Ati je kaku.user posted image
Nin tam pi. (=Dojenček/Kajetan spi tam.)
Ti to tak taaaaam!!! (=Jaz bi imel tole in s tem bi počel to in ono.)
Mami tete. Se ati tete. Se ti tete.(=Mami teče. Tudi ati teče. Tudi jaz tečem.)

Dober, neuser posted image . Sicer mi gre na jetra, da ga sploh ne morem vprašat, kaj je počel v vrtcu, ker mi ne zna odgovoriti, skrbi me pa ne. Se mu vidi, da je bister fant, samo govorno je pač bolj zadaj.

clock-img

22.09.2006, 21:53

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Aja aja, taboljš mi je pa njegov izraz za dojenčico: nin pupauser posted image . Nin zato, ker je njegovemu malemu bratrancu, ki bo zdajle star pol leta, ime Janin, tako da so vsi dojenčki pač nin. 

clock-img

22.09.2006, 21:54

clock-img

nataša k

pencil-img

163

Jnčika, pa si ti sigurna, da nimaš našega Leona???  user posted image Ker pri nas je POPOLNOMA ENAKO!!

clock-img

22.09.2006, 21:57

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Sam ne potem čez 3 mesece pisat, da do besede ne pridete ... user posted image user posted image user posted image

Naša tudi ni skoraj nič govorila pri dveh letih, zdaj je pa ni za ustavit. Mogoče je pomagalo, ker je njena prababica molila, da bi otrok spregovoril user posted image

clock-img

22.09.2006, 21:57

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Pilar, mene pa zanima, če dosti "govori"-torej spakedravščino, ki je noben hudič ne razume, ali skoraj nič?

Naš bo tudi dec. star 2 leti, pa se ne moremo ravno pohvaliti z besednim zakladom, čeprav pa non-stop nekaj govori. Tako, da upanje ostaja....user posted image

clock-img

22.09.2006, 21:59

clock-img

*SINI*

pencil-img

12

hi,

tudi mojauser posted image ne govori kaj dosti- pa se ne sekiram. Bo pa kmalu stara dve leti.

Njene besede so npr. mama, ata, baba, lola, pupa, nina, bita (bistra), in celo stavek -  to je moje!!!

pa tud bo....

Love is like a mustard seed;
planted by God
and watered by men ...

clock-img

22.09.2006, 22:00

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

IZVIRNO SPOROČILO: Jančika

Sicer mi gre na jetra, da ga sploh ne morem vprašat, kaj je počel v vrtcu, ker mi ne zna odgovoriti, skrbi me pa ne. Se mu vidi, da je bister fant, samo govorno je pač bolj zadaj.

Evo - isto. Sicer ni v vrtcu....je pa podobno...ga , recimo, vprašam, kaj je videl in pol imamo cel živalski vrt, da se zmenimo....ma res mi je že malo hudo..

clock-img

22.09.2006, 22:04

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Sam ne potem čez 3 mesece pisat, da do besede ne pridete ... user posted image user posted image user posted image

Ko bom to napisala Viv - takoj me opomni na ta post!!!!

clock-img

22.09.2006, 22:06

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Pilar, mene pa zanima, če dosti "govori"-torej spakedravščino, ki je noben hudič ne razume, ali skoraj nič?

Naš bo tudi dec. star 2 leti, pa se ne moremo ravno pohvaliti z besednim zakladom, čeprav pa non-stop nekaj govori. Tako, da upanje ostaja....user posted image

Ja, spekedravščine je kar nekaj....videti je, da bi rad nekaj povedal, pa mu ne uspe, potem pa kar z jezičkom nekaj gruliuser posted image ...

clock-img

22.09.2006, 22:07

clock-img

nataša k

pencil-img

163

Ko jaz našega vprašam, kako je bilo v vrtcu, mi odgovori 'v redi'. Ga vprašam, če so se kaj igrali. 'Ja'. Kaj ste se igrali? 'Am, auto...' - tri pikice pomenijo: mama, uporabi domišljijo user posted image .

clock-img

22.09.2006, 22:15

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Torej nič ne skrbi, Pilar. Ta "spakedravščina je dober znakuser posted image  Jih boš še poslušala.... in si želela, da bi mu lahko baterije ven vzela. No, vsaj meni je tako-pri ta starejšem.user posted image  

clock-img

22.09.2006, 22:18

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20060916_3080408.php

Evo, da se boste imele za kaj sekirat! user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj Jakob je stra dve leti in tri mesece, pa govori ZELO MALO. Bo zee..

Gospa sem.

clock-img

22.09.2006, 22:21

clock-img

nataša k

pencil-img

163

Ja, seveda. Ti strokovnjaki so verjetno govorili že pri treh mesecih. Svojih otrok pa verjetno itak nimajo. user posted image Joj, me kr jeza zgrabi ob takih člankih.

clock-img

22.09.2006, 22:28

clock-img

srki

pencil-img

9222

Ne sekiraj se, vse ob svojem času.

Naš je začel sicer zelo zgodaj govorit, zdaj sploh lepo govori, pa mi vseeno ne zna povedati, kaj so delali v vrtcu. Vem samo to, da je vsak dan za kosilo "zupika" (juha oz. župca), pa da je **** otrok ugriznil Ladjo, namesto Nadjouser posted image

A veste kaj je reku atiju?

"Ati je pdnu, pujs"user posted image user posted image

clock-img

22.09.2006, 22:29

clock-img

nataša k

pencil-img

163

IZVIRNO SPOROČILO: srki

A veste kaj je reku atiju?

"Ati je pdnu, pujs"user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.09.2006, 22:30

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Moj Jakob je stra dve leti in tri mesece, pa govori ZELO MALO. Bo zee..

A Ema že kaj govori? Pri nas pravijo, da bo Leja prej spregovorila kot Jureuser posted image ...pa je 16m mlajša.....

clock-img

22.09.2006, 22:34

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Pilar. Saj to je pa najvecja ironija. Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala! user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

clock-img

22.09.2006, 22:36

clock-img

sanasan

pencil-img

1264

moja bo tudi kmalu 2, govori ko strgan dohtar (po mamiuser posted image ), ogromno pa je 'spakedranih' besed pid-pridi, vala-hvala, peja-peljala, u a-lula, ku a-kuha...najboljša pa je, ko pri pesmici reče kura! namesto hura! in v slaščičarni 'mami, kavo, ja!'
meni se zdi, da glede govora ni treba skrbeti do 3.leta, če vsaj malo žlobudrajo...pri tamali v vrtcu so sedaj vsi stari okoli 2.leti, ne/govorijo pa zelo različno
včasih pa pomaga, da otroka vzpodbudiš, da ga ne 'razumeš' takoj, kaj hoče...se bolj potrudijo...
moja sestra je bila tak primer...do 3.leta je spregovorila le kakih 10 besed in je vedno samo pokazala s kretnjami....zdravnica je svetovala, naj se naredimo 'neumne', po parih dneh je začela tekoče govorit in to cele stavke!!!...aja, njen IQ je pa nad povprečjemuser posted image  

clock-img

22.09.2006, 22:39

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz sem se tudi sekirala pri ta malem, ker ni do skoraj dveh let govoril skoraj nič. Se mi zdi da morda kakih 10 besed ali manj. Niti spekedravščine ni govoril. Res sem se spraševala, če ni že kaj narobe, sploh če računaš, da sta prva dva začela govorit pri enem letu in pri letu in pol čvekala ko strgana dohtarja. Potem je pa en mesec pred drugim rojstnim dnem začel, in v roku treh mesecev govoril v stavkih, dolgih po 5 besed in več. Danes ga ni za ustavit. Vse razloži in pove, pa razume se ga tudi po telefonu - celo babi in dedi, ki ne slišita čist ok.user posted image user posted image

Tako da nič skrbet. Boš videla, da se mu bo kar naenkrat odprlo.user posted image  Ni več veliko za čakat, kmalu bo ta čas napočil.user posted image

clock-img

22.09.2006, 22:40

clock-img

srki

pencil-img

9222

Pilar. Saj to je pa najvecja ironija. Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala! user posted image user posted image user posted image

Bravo, Ema user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.09.2006, 22:46

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala! user posted image user posted image user posted image

Tole me pa zelo veseli.

clock-img

22.09.2006, 22:47

clock-img

nataša k

pencil-img

163

Vse čestitke Emi!!! user posted image user posted image user posted image
Bravo punca, samo tako naprej!!!

clock-img

22.09.2006, 22:50

clock-img

Pilar

pencil-img

1009

No, malo tolažbe se prileže...hvala vam...
Saj ne vem, ampak se mi zdi, da sem temo o negovoru mojega otroka odprla vsaj že 2x.
Upam, da bo naslednji naslov "spregovoril je"!!!!!!!!

clock-img

22.09.2006, 22:56

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Me prav zanima, kaj bo njegov prvi stavekuser posted image . Vasja je pri vsej svoji molčečnosti  prvi stavek spravil skupaj pri kakih 16 mesecih, ko je smrtno resno izjavil: "Mama user posted image (=tisti čudoviti zvok ob bruhanju)". Jah, sem bila noseča in sem kozlala, res jeuser posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem