writing-img

Prodaja stanovanja pod hipoteko

clock-img

10.03.2009, 21:34

clock-img

pajkica

pencil-img

278

Nekateri me strašijo, da stanovanja, ki je pod hipoteko ne moreš oz. ne smeš prodati.
Nekako se mi to ne zdi logično, pa me zanima če je to res?

clock-img

10.03.2009, 21:43

clock-img

Anonimen

Lahko se ga proda, vprašanje je samo, če se kupec strinja s tem, saj potem on prevzame hipoteko nase ...

clock-img

10.03.2009, 22:23

clock-img

RoZala

pencil-img

324

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Lahko se ga proda, vprašanje je samo, če se kupec strinja s tem, saj potem on prevzame hipoteko nase ...

Pa saj ne prevzame hipoteke! Prodajalec s kupnino poplača dolg banki, ta izbriše hipoteko, ostalo kupnino zadrži. Kupec kupi nepremičnino prosto bremen.

clock-img

11.03.2009, 07:58

clock-img

t5t6

pencil-img

611

Poglej si na spletno stran slonep.si imaš gor en dober članek kako poteka prodaja stanovanja, tudi v primeru, če je pod hipoteko. Na kratko, ko dobiš kupca z njim podpišeš pogodbo, v kateri navedeš, da gre kupnina v višini X (kolikor si dolžna banki) direktno na račun banke.  V primeru, da nebi želilela odplačat vsega kredita se boš ša prej mogla dogovorit z banko, da ga drugače zavaruješ.

clock-img

11.03.2009, 08:01

clock-img

jolly123

pencil-img

2465

IZVIRNO SPOROČILO: RoZala

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pa saj ne prevzame hipoteke! Prodajalec s kupnino poplača dolg banki, ta izbriše hipoteko, ostalo kupnino zadrži. Kupec kupi nepremičnino prosto bremen.

Točno tako. Kupec ne prevzame hipoteke, ti s kupnino odplačaš le to.

clock-img

11.03.2009, 14:36

clock-img

Anonimen

Ma nam so na faksu rekli, da sta 2 varianti ... ena je ta o kateri vi govorite, ena je pa kao ta da se da prodajalcu že plačana vrednost vrne, kupec pa prevzame hipoteko ...

clock-img

11.03.2009, 14:49

clock-img

Anonimen

evo konkreten primer,mi smo kupli stanovanje pod hipoteko,denar smo nakazali direktno na banko kjer je bila sklenjena hipoteka,ta se je poplačala,prodajalec pa je dobil razliko,ki je ostala od poplačane hipoteke.mi pa smo dobili stanovanje prosto bremen.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem