writing-img

Program Slikar-eno vprašanje

clock-img

06.09.2011, 18:07

clock-img

nutela

pencil-img

306

Moj primer: iz interneta sem naredila print screen v Slikarja, in sicer kozarec na beli podlagi. Ali se da v tem programu na kak način ta kozarec izrezat ven? Če se da prosim kako?

Hvala že vnaprej za odgovore.

clock-img

06.09.2011, 20:23

clock-img

nananaja

pencil-img

1498

V angleškem slikarju imaš v menuju Select možnost Free- form Selection, s katerim izrežeš prostoročno, je pa malo težje.

V slovenskem bi bilo to pod Izberi opcija Prostoročno izbiranje.

clock-img

06.09.2011, 20:44

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

hmja...ne znam prilimat, v bistvu ti je pa že zgoraj odgovorila.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 6.9.2011 20:45:12 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

clock-img

07.09.2011, 08:42

clock-img

mama09

pencil-img

5

Slikar iz Windowsov ni ravno pravšnje orodje za izrez brez ozadja. Res lahko uporabiš opcijo Prostoročni izbor (prva leva ikona v obliki zvezdice) in nekako zadevo izrežeš.

Priporočam ti uporabo programa Pixlr: http://pixlr.com/ Je res doberuser posted image .

Deluje brezplačno, online je pa zelo podoben Photoshopu (res pa moraš poznati nekaj osnov urejanja v tem programu).

Lp

clock-img

07.09.2011, 12:34

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

v photoshopu se to naredi tako, da vzameš "wand tool" - to je ena taka čarovniška palčka, in izbereš z njo belo podlago in jo izbrišeš. to potem postane transparentno. če želiš transparenco, shraniš kot gif, če pa bi rada to skopirala nekam drugam, daš "sel_ect inverse" in potem to skopiraš v sliko kjer bi to rada mela.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.9.2011 12:36:56 >

clock-img

07.09.2011, 12:36

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ups

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni