IZVIRNO SPOROČILO: nya
Jaz bi pa rekla takole - zmanjšanje obrokov prav gotovo ni prava rešitev - je pa morda izbira hrane boljša - torej nekako tkole - da ji ne daješ skutke, ki ima sadje notri, ampak ji daš navadno skutko samo al pa daš sama notri sadje, te kašice, ki jih daješ zjutraj so tud kr redilne po moje, sam tko kot je ena rekla, otroci pač rastejo.
tu se podpišem.
Mislim, da se ti deklica preveč redi zaradi preveč sladkorja, ki ga dobi v teh "instant" hranah (kašice, sadne skute, sadni jogurti...) Jaz sicer to sedaj naši na veliko ponujam, ker je presuha (9m in 7,2kg- je P rekla, da bi morala biti 1 kg težja- torej 8,2kg), ampak noče jesti, ker je vajena nesladkega.
Sicer pa od uvajanja dalje je navadne jogurte in skuto, navaden gres in polento za večerjo ali kruh+mleko... Od kašic le riževe kosmiče (nimajo sladkorja) in pije nesladkan čaj ali vodo. Sladkorja ji nisem dodajala v nobeno kašico. Pa vedno navadno sveže sadje. Kupljeno sadno kašico (če ne gre drugače) pa le tisto, ki ne vsebuje dodanega sladkorja.
Ampak pri nas to ni problem, ker ne mara sladkega (ni šans, da pogoltne fruchtsverge

), Je pa nora na meso (piščanca obožuje in juhico)
Je pa zelo živahna in zdrava 9mesečnica, ki se plazi, vstaja in bi že kar hodila- torej ni nič narobe z njo čeprav je suha.
Otroci so različni, res pa, da jih na veliko okusov navadimo mi sami. Če je tvoja torej vajena jesti vse obroke sladke (razen seveda kosila) jo boš sedaj težko navadila na navaden jogurt, lahko pa vsaj zmanjšaš količino sladkorja tako, da sama pripravljaš sadne skute in jih manj sladkaš.
Saj preveč se ne rabiš sekirat, ker je še dojenček, ko bo pa večja, jo pa nujno na šport navadi, ne na rač.igrice, pa sigurno ne bo več pretežka!
Kaj ji pa daješ za piti? Tudi instant čaji (ki jih samo z vodo zmešaš) imajo za glavno sestavino sladkor